banner488

KILINÇ: Ak Parti kendisiyle yarışıyor

Gültekin Kılınç, 2B ile ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeyle, devletin vatandaşı ile barışmasının yolunun açıldığını söyledi.

KILINÇ: Ak Parti kendisiyle yarışıyor
banner496

        2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri sırasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına mecliste bir konuşma yapan Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, 2B ile ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeyle, devletin vatandaşı ile barışmasının yolunun açıldığını söyledi. Kılınç ayrıca, Ak Partinin hizmet çıtasını her geçen gün bir adım daha ileri taşıdığını kaydederek, iktidarlarının kendisi ve hizmetleri ile yarıştığını ifade etti.

       2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına söz alan Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, bağlı kuruluşları ile birlikte 13 milyar 851 milyon 138 bin liralık 2013 yılı bütçesi ile ülkemizin en önemli yatırımcı bakanlıklarından biri olduğunu söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2003 – 2012 yılları arasında ülkemiz genelinde 50.6 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Gültekin Kılınç, Bu rakama bakıldığında ne kadar büyük yatırımların yapıldığını tahmin etmenin zor olmadığını ifade etti. Kılınç bunun yanında, söz konusu rakamlar içerisinde özellikle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yatırımların büyüklüğünün ise 46.1 milyar TL olduğunun altını çizdi. Ak Parti iktidarı döneminde ülke genelinde sayısız projelerin tamamlandığını belirten Ali Gültekin Kılınç, bunların başında Aydın-Çine’de yapımı tamamlanan Adnan Menderes Barajının en güzel örnek olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Özellikle kendi ilimde yıllarca özlemi çekilen,  bitirilmesi hayal olarak görülen ve son 10 yılda Ak Parti İktidarımızda bitirilen sayısız projelerden bazı yatırımları burada paylaşmak istiyorum. Çine Adnan Menderes Barajı, 144 yıllık bir hayaldi. Ak Parti iktidarında bitirilmiş ve su tutmaya başlamıştır. Bu ülkemiz için gurur kaynağıdır. Çine Adnan Menderes Barajı, Çine, Koçarlı ve Söke Ovalarında taşkın koruma ve sulama mevsiminde su ihtiyacını karşılamada önemli bir yere sahiptir. Bunun yanında 12.12.2012 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve su tutma işlemine başlayan Karacasu Dandalaz Barajı, daha önce hizmete giren İkizdere Barajı ve bunlara bağlı birçok sulama ve içme suyu projeleri Ak Parti Hükümetleri döneminde programa alınmış veya tamamlanmıştır. Bu hizmetler Ak Parti İktidarının kararlılıkla attığı adımların göstergeleridir. Bunlarla da yetinmeyip yeni baraj, gölet ve bunlara bağlı Aydın İli Merkez İlçe, Nazilli İlçesi ve onlarca belde ve köyün gelecek 50 yıllık sulama ve içme suyu projeleri hayata geçirilmekte ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Ak Parti, hizmet çıtasını her geçen gün bir adım ileri taşımakta ve kendisi ve hizmetleri ile yarışmaktadır’’.

      Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Türkiye’nin orman varlığını artırmak için Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği başlattığını da sözlerine ekleyen Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ‘’ Ülkemizin %27.7’sini kaplayan orman alanlarını 2023 yılına kadar %30’a çıkartma hedefi son derece önemsenecek bir hedeftir. Yani %10 oranında ormana uygun alanlarda ağaçlandırma ve erozyon mücadelesi yapılacaktır. Böylece Cumhuriyet tarihimizin en büyük orman varlığına ulaşmış olacağız’’ dedi. Gültekin Kılınç son olarak, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş alanlarla ilgili yaşanan sorunların çözümü için gerekli yasal düzenlemeye müteakiben devletin vatandaşı ile barışmasının yolunun açıldığını kaydetti.

 


Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2012, 03:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472