banner488

İYİ Parti Çine’de 1.Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

İYİ Parti Çine’de 1.Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
banner269
İYİ Parti Çine İlçe Teşkilatı görkemli ve kalabalık bir şekilde 1.Olağan Genel Kurulunu yaptı.

İY Parti Çine İlçe Başkanlığı’nın ilk kongresi Çine Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdi. 1.Olağan Kongrenin Divan Başkanlığını İYİ Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Buket Saran yaparken, Divan Üyeliklerini İl Kurucu Üyeleri Hülya Onat, Mesude Muğcan, Taner Ceylan ve Veysel Kalfa yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre ilçe yönetim kurulu üyesi Süleyman Savran faaliyet raporlarını ve mali raporları genel kurul üyelerine sundu ve sonrasında oylamayla kabul edildi. İYİ Partililerin ve davetlilerin yoğun katılımı ile yapılan kongrede tek listeyle gidilen başkanlık seçiminde Mimar Mehmet Yavuz başkan seçildi. Kongrede Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı Emine Karakış ve Burçin Karabulut'a partiye üye olmalarından dolayı İYİ Parti rozeti takıldı.

Kongreye, İYİ Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Buket Saran, İYİ Parti Aydın İl yönetim kurulu, İYİ Parti Efeler İlçe yönetim kurulu, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Metin Uyar, Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter,  AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, İYİ Parti Karpuzlu Veysel Kalfa, Kamyoncular Kooperatif Başkanı Mehmet Can, Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı Emine Karataş ve partililer katıldı. İYİ Parti Kurucu Üyelerinden Mehmet Demir, Genel Başkan Meral Akşener’in ilçe kongresine gönderdi metni okuyarak herkesi partilerine davet etti.  Konuşmalardan sonra oylama ile 22 asil 22 yedek yönetim kurulu üyesinin yanı sıra 30 asil il delegesi de belirlendi.

İyi Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz konuşmasına şehitleri anarak başladı. Başkan Yavuz, “15 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümetinin ön görüşüz stratejik hatalarla dolu iç ve dış siyasetlerin sonucunda, Afrin ve çevresinde çöreklenen terör örgütlerine karşı kahraman ordumuzca askeri harekat başlatılmış ve devam etmektedir. Zeytin Dalı adıyla 20. Gününü tamamlayan bu askeri harekatta bugünküyle birlikte 17 vatan evladı Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hepsine Cenabı haktan rahmet ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Başkan Yavuz, AK Parti ve MHP’ye Yüklendi  

İktidar partisine ve MHP’yi eleştiren Başkan Mehmet Yavuz şöyle devam etti; “Bugünkü iktidarın, özelliklede Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığı gerilim politikalar sonucunda ülkemizde adeta olan güven yok olmuş, adalet kullanılarak mağdurlar oluşturulmuş, ülkemiz Erdoğan’ı sevenler ve sevmeyenler olarak karpuz gibi ikiye ayrılmış totoliter ve otoriter uygulamalarla milletimiz sindirilmiş, gerçek basın susturulmuş, yönetilenlere değil, yönetenlere hizmet eden bir güdümlü basın yaratılarak halkımızın gerçekleri anlaması engellenmiş, adeta mantıklarını servis dışı bırakan bir toplum oluşturulmaya çalışılmaktadır. Devletimizin kurucu değerleriyle uğraşan bir Türkiye yaratılmıştır. Öte yandan 7 Haziran 2014 seçimlerinde Sayın Bahçeli muhalefette kalmayı tercih eden, iktidarda yer almak istemediğini belirten adeta kazanılmış 81 milletvekilini 40’a düşürmek için erken seçim talebinde bulunmuştur. Şu anda Sayın Bahçeli muhalefet olmaktan da vazgeçmiş İktidar Partisinin kanatları altına girmek için çırpınmaktadır. MHP de kalan arkadaşlarımızın da bu durama daha fazla dayanacaklarını sanmıyorum. En kısa zamanda onların da bir İYİ Partili olacaklarını düşünüyorum” dedi.

“İYİ Parti iktidar olmak için kurulmuştur”

Partinin kuruluş amacı ile ilgili konuşmasına devam eden Başkan Yavuz, “İYİ Parti Sayın Bahçeli’nin bu davranışlarından sonra başlayan muhalefet hareketleriyle gelişen süreç sonucunda şekillenmiş milletimizin talep ve teveccühü ile ülkemizin makus talihine dur demek için İktidar olmak iddiasıyla kurulmuş bir partidir. İYİ Parti kadıya müdahale ederseniz adalet, adalete müdahale ederseniz devlet ölür diyen orta çağ kapatıp yeni çağın kapılarını açan Fatih Sultan Mehmet'in adalet anlayışına yürekten inanmış bir partidir. Sağda ya da solda bir parti değil Ne Mutlu Türküm diyenlerin buluştuğu iktidar adayı bir merkez partisidir”

Çine’ye İYİ gelecek

Üye sayılasını 3 bine çıkararak Çine Belediyesini kazanacaklarını söyleyen Başkan Yavuz, “ Çine’nin 50 binin altına düşen nüfusunu yaratacağımız istihdama yönelik tedbirlerimizle ve kültür turizmi ve tarımda hayvancılıkta geliştireceğimiz projelerle 50 binlerin çok üstüne çıkacağız. Kentsel dönüşüm projelerimiz ve imar uygulamaları ile Çine’mizi koca köy görüntüsünden kurtarıp yaşanabilir ve yeşil bir Çine yapacağız. Kongremizin ülkemize ve Çine’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

İYİ Parti Çine İlçe Yönetimi

İYİ Parti Çine İlçe Teşkilatı Mehmet Yavuz başkanlığındaki yönetim kurulu; Semra Eroğlu, Hatice Gönezer, Nesrin Karabıyık, Zaide Gürkaş, Alev Türkoğlu, Fatma Oruç, Çağatay Can, Mehmet Demir, Selim Şenbaklavacı, Süleyman Savran, Derya Kamil Karaca, Mehmet Emin Akbay, Zekeriya Kurt, Erkan Bozkurt, İsmet Ercanlı, Zekeriya Akbal, Mehmet Üstüntaş, Erdal Özcan, Burçin Karabulut, Osman Sever, Fatih Sınar, Hasan Öztürk.

Yedek üyeler; Mehmet Çopur, Mehmet Yıldırım, Şahin Barak, Kenan Çubuk, Ali Demirci, Hasan Karabulut, Yurdal Özcan, Salim Kocaayak, Muazzez Alkan, Abdül Kara, Ali Coşkun, Filiz Kaya, Ali Özdemir, Erçin Yıldız, Ercüment Ataköy, Nejla Kurt, Hatice Karaca, Dildar Ünaldı, Dilek Değirmendere, Hidayet Bozdoğan, Mehmet Tekdemir, Hüseyin Dinç.

Aydın İl Delege Listesi; Mehmet Yavuz, Semra Eroğlu, Hatice Gönezer, Mehmet Demir, Süleyman Savran, Derya Kamil Karaca, Selim Şenbaklavacı, Abidin Korkmaz, Ercüment Ataköy, Mehmet Ateş, Emin Adıgüzel, Mehmet Emin Akbay, Zekeriya Akbal, Mehmet Tekdemir, Mehmet Üstüntaş, Giray Yörük, Hidayet Bozdoğan, Yüksel Aydın, Ali Coşkun, Ali Özdemir, Şükrü Subaşı, Yurdal Özcan, İsmet Ercanlı, Kenan Kaya, Dilek Değirmendere, Öznur Bozkurt, Ahmet Ancın, Necdet Demirtaş, Hasan Hüseyin Çay, Enver Ağustos.





















































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472