banner488

İYİ Parti Aydın’da Akşener Rüzgarı

İYİ Parti Aydın’da Akşener Rüzgarı
banner496
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Aydın İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in katılımıyla gerçekleşen İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı binasının açılış töreninde, İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dursun Musavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili  Aytun Çıray, İYİ Parti kurucularından Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti’nin Aydın’daki ilçe başkanlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Akşener, açılışta yaptığı konuşmada, Aydın’ın her zaman ilkleri ortaya koyan bir şehir olduğunu söyledi. Efeliğin önemli bir kültür olduğunu belirten Akşener, "Efelik bambaşka bir şeydir. Şimdi efeliği efelenmek zannediyorlar. Aydın’dan efeliğin ne olduğunu beraberce öğreteceğiz inşallah. Efe edeplidir, efe haya sahibidir. Efe sabırlıdır, efe cesurdur. Efe tarih bilir." dedi.

Aydın’ın 4 Efesi Daha Var

Efeler diyarı Aydın’ın tarım ve turizm açısından önemli bir kent olduğuna değinen Akşener, "Efeler diyarı Aydın’ın 4 efesi daha var. İncir, zeytin, kestane ve pamuk. Aydın’ın tarımı, turizmi ve havaalanı konusu bilgimiz içindedir. Aydın’da arazisi bağışlanan havaalanını hizmete açacağız. Allah’ın izniyle İYİ Parti, cumhurbaşkanlığını ve iktidarı sizin desteğinizle alacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Aydınlı Merhum Başbakan Ali Adnan Menderes’i yad eden Akşener, “İnşallah 2018 ya da 2019’da Cumhurbaşkanlığı’nı da iktidarı da İYİ Parti alacak. Aydın demokrasiye karşı atılan yanlış adımlara karşı hep durmuştur. Tek adamlık müessesini Türkiye’de 1946’da Aydın’dan çıkan bir yiğit yıktı. Yani Rahmetli Adnan Menderes’ten bahsediyorum. Rahmetli İnönü’ye bağıra bağıra gezdi bu arkadaş. 50-90 sene evvelde olup olmadığı belli değil her şeyi anlattı. Kendisi hep Adnan Menderes’in yolundan gittiğini iddia etti. 16 Nisan 2017’de gördük ki arkadaş meğerse Rahmetli İnönü’ye söverek onu kıskandığını ortaya koyuyormuş. 1946’nın gerisine düşüldü.1946’nın gerisine düşen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Biz de bunun için yollara düştük. Ne kadar üzüntü verici ki 2018’de bunları konuşuyoruz. Ne söylüyoruz, ‘Yeter söz milletindir’ diyoruz. Çünkü milletin iradesinin gasp edildiği bir dönemdeyiz. 2018’in Türkiye’sinde insanlar korkutuluyor. İnsanlar korkutularak sindiriliyor ama bunun neticesinde bir gün bu millet ayağa kalkar ve 1946’lardaki gibi ‘Yeter söz milletindir’ der” diye konuştu.

Partisinin il başkanlığı binasını açmak için Aydın’a gelen Akşener, parti açılışının ardından BŞB Başkanı Özlem Çerçioğuna nezaket ziyaretinde bulundu. Akşener, ziyaretinde Başkan Çerçioğlu’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Meral Akşener, ‘Topuklu Efe’ lakabının Başkan Çerçioğlu’na çok yakıştığını ifade ederek, “Özlem Hanımın işi benden daha zor. Koskoca bir şehri idare ediyor. Kendisini zaten parlamentodan tanıyorum. Aydın’ın bir ‘Topuklu Efesi’ var. Topuklu Efe lakabı Özlem Hanıma çok yakışıyor. Özlem hanım başarılı ki Aydın halkı iki dönemdir onu başkan seçiyor. Zaten neden seçildiği de ortada” diyerek Başkan Çerçioğlu’ndan övgüyle bahsetti.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472