banner488

İnce: CHP dünyanın en eski 10 partisinden birisi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Bu parti, ikametgah, nüfus sureti gibi resmi belgeleri tamamlayıp, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği onayla kurulmuş bir parti değildir'' dedi.

İnce: CHP dünyanın en eski 10 partisinden birisi
banner496

İnce, CHP'nin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, CHP'nin amblemi olan 6 okun, 2 ressam tarafından bir kütüphanede çizilmediğini söyledi.

''Bu parti, ikametgah, nüfus sureti gibi resmi belgeleri tamamlayıp, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği onayla kurulmuş bir parti değildir'' diyen İnce, CHP'nin savaş meydanlarında kurulan dünyanın en eski 10 partisinden birisi olduğunu ifade etti.

İnce, şöyle Redwin konuştu:

''Partimizin amblemindeki her okun altında bir yaşanmışlık vardır. En alttaki ok devrimcilik okudur. Çünkü her şey devrimin üzerine kurulmuştur. Önce Anadolu devrimi gerçekleşmiş, Anadolu'nun ortasındaki bu köylü devletten modern bir devlet oluşturulmuştur. En üstteki ok Cumhuriyetçiliktir. Çünkü artık her şey tamamlanmıştır. Bütün bunları gençlerin bilmesi için fırsat buldukça anlatmaya çalışıyorum. Yani siz sıradan bir siyasi partinin çelengini koymaya gelmediniz buraya. İnşallah önümüzdeki seçimlerde iktidar partisi olarak bu çelengi koyacağız buraya.''

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472