banner488

“Hırsızlar, hırsızlık yapanları yakalayanları görevden alıyor”

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Aydın Milletvekili TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak, “Hırsızlar, hırsızlık yapanları yakalayanları görevden alıyorlar!" dedi.

 “Hırsızlar, hırsızlık yapanları yakalayanları görevden alıyor”
banner496
Ali Uzunırmak TBMM Genel Kurulu’nda, yolsuzluk skandallarıyla ilgili olarak konuşma yaptı.

Konuşmasında Ak Parti Hükümeti’ne sert sözlerle yüklenen Milletvekili Uzunırmak, “Bunun ne bir küresel güçle ne bir başka bir şeyle ne de başka bir şeyle bağdaştırmayın. Hayalî düşmanlar yaratmayı bırakın. Yel değirmenleriyle dövüşmeyin.” dedi.

Halkbank Genel Müdürü’nün evinde 4,5 milyon dolar yakalandığını belirten Milletvekili Uzunırmak, “Banka kasaları yetmiyor, evine götürüyor parayı. Bu zamana kadar soruşturmayı yürüten emniyet müdürleri görevden alınmadı. Soruşturma yapan polis görevden alınmadı, savcı alınmadı! Şunu ifade etmek istiyorum: Bugün, çok acıdır ki, hırsızlar, hırsızlık yapanları yakalayanları görevden alıyorlar." dedi.

“Hayali düşmanlar yaratmayın”

CHP sıralarından yoğun alkışların ve Ak Parti sıralarından gürültülerin gözlendiği konuşmasında 17 Aralık Günü başlatılan operasyonla ilgili olarak zehir zemberek açıklamalarda bulunan Milletvekili Uzunırmak, “Yani Halk Bankası Genel Müdürü’nün bankada para saymaya vakti yetmedi de, götürdü gitti, onları evinde sayıyor! Evinde saymak için yer bulamadı, ondan sonra da bunları ayakkabı kutularının içine Sultanbet mi sakladı acaba? Bunun savunulacak neyi var? AKP’liler bırakın hayalî düşmanlar yaratmayı. Bunun ne bir küresel güçle ne bir başka bir şeyle ne de başka bir şeyle bağdaştırmayın. Hayalî düşmanlar yaratmayı bırakın. Yel değirmenleriyle dövüşmeyin. Bırakın bu işleri. Kendinizle, vicdanınızla hesaplaşın.” dedi.

“Bu ülkenin dürüstlüğe ihtiyacı var”

Her şey ortada olduğunu belirten Uzunırmak,  “Yakalanan var, yakalananı savunmayın. Yakalanmayana bir şey değil ama yakalananı savunmayın değerli arkadaşlar. Bu ülkenin dürüstlüğe ihtiyacı var, doğruluğa ihtiyacı var. Bu vatandaş bunun için oy veriyor. Bakın, on bir yıldır iktidarsınız. Ne olur, lütfen… Bu ülke bizim ülkemiz, hepimizin. Herkes doğru düşünsün.” şeklinde konuştu.

“Süreç doğru işlemiyor”

17 Aralık’ta başlatılan operasyona  ilişkin olarak soruşturma sürecinin doğru işlemediğini de sözlerine ekleyen Uzunırmak, “Sürecin doğru işlemediğidir itirazımız. Elbet süreç işleyecek ama süreç yolunda işlemiyor ve ahlaklı işlemiyor. Eğer yolunda işliyor diye iddia eden varsa, delikanlıca çıksın, "Yolunda işliyor desin.” Şeklinde açıklamada bulundu.

“Başbakan’ın dünyanın en zengin 13.Başbakanı olması bize batıyor”

Bu sözlere tepki gösteren AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın “Bir yerinize mi batıyor?” sözleri ise TBMM Genel Kurulu’nda tartışma yarattı.

Saral’ın bu sözleri üzerine kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Evet batıyor. ‘Dün Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ diye konuşanların, bugün kabız gibi tavır alması bize batıyor. İşte Maliye Bakanı orda oturuyor, kayıtları çıkarsın, dün ‘delik ayakkabıyla okula giderken ayaklarım üşürdü’ diyen Başbakan’ın dünyanın en zengin 13.Başbakanı olması bize batıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 22:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472