banner480

“Hangi dönemde bu kadar icraat yapıldı?”

Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, beraberindeki partilileri ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile Kabataş ve Kargı köylerini ziyaret etti.

 “Hangi dönemde bu kadar icraat yapıldı?”
banner269
Ziyarette köylülere seslenen Başkan Dinçer, “Çine’ye neler yaptığımız ortadadır. Kapalı Düğün Salonu, Kapalı Pazaryeri yaptık. Kalabak Çayı’ndaki düzenlemeyi de görmüşsünüzdür. Bu güne kadar hangi dönemde bu kadar icraat yapıldı?” sorusunu sordu.


Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer’in Kabataş ve Kargı köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ve CHP Çine Belediye Meclis Üyesi adayları da hazır bulundu.

Köy kahvehanelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde ilk olarak konuşan CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Hükümeti’ni genel politikalar üzerinden eleştiri yağmuruna tuttu.

“Türkiye’yi öyle bir yere montajladılar ki!..”

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluğunun yaşandığının altını çizen Başkan Şahin, “AKP iktidarının Başbakan’ı, büyük düşünün diye diye en büyük olumsuzlukları önümüze getirdi. Dünyanın en büyük vergileri, SKK primleri Türkiye’de ödeniyor. Dünyanın en büyük kazık ve zamları Türkiye’de. Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye’de. 12 yıldır başımızdaki bu belalar, halen daha ona buna montaj diyorlar. Türkiye’yi öyle bir yere montajladılar ki Türkiye’nin sonu gelmiş gibi görünüyor. Ama medya ile göz boyuyorlar.” dedi.

“Bu kadar yüzsüzlük yeter”

Türkiye’nin geldiği noktanın ortada olduğunu ve 30 Mart 2014’ün önemli bir tarih olduğuna dikkat çekerek, bu yerel seçimlerde iktidara dur denmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Herkesin borcu derdi var. Bir devlet üreticisinin yanında sosyal refahı sağlamak için vardır. Bu hükümet, insanları canından bezdirdi. İnsanlarımız acı çekmekten, tasarruflu yaşamaktan bir çayın hesabını yapar hale geldi. Halen daha insanları aptal ve koyun yerine koyuyorlar. İçlerinden Burhan Kuzu diye biri çıkıyor; ‘Diyelim ki çaldı, bu millet buna inanır mı’ diyor. Bu kadar yüzsüzlük yeter.” ifadelerini kullandı.

“65 köye de ciddi yardım ve hizmetlerde bulunduk”

Çine Belediyesi’nin köylere götürdüğü hizmetlere değinen Başkan Şahin,  “Çine Belediyesi mevcut bütçesi ile köylerimize de faydalı olmaya çalışıyor. Biz her zaman muhtarlarımızı muhatap alıp sorunları çözmeye çalıştık. 1 Nisan’dan itibaren seçimleri kazanmamız halinde artık köylerimize de hizmeti biz getireceğiz. Biz 1 Nisan’dan öncede de her köyümüz için gerekli hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 65 köye de ciddi yardım ve hizmetlerde bulunduk. Bunun onur ve gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde köylerimize ilişkin projelerimizi de sizlerle paylaşacağız. ” dedi.

“Gerekli hizmetleri köylerimizden esirgemedik

Başkan Şahin’den sonra söz alan Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Dinçer, “Biz 2011 yılından beri Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız ile Çine’ye hizmet vermeye çalışıyoruz. 30 Mart’a kadar esasen hizmet alanımız köy sınırları içinde değil. Biz yine de imkanlarımız yettiğince köylerimize de yardımcı olmaya çalıştık. Muhtarlarımızın taleplerini dikkate alarak çözüm üretme gayretinde bulunduk. Gidin Ege Bölgesi’nin Bets10 Aydın’ın herhangi bir ilçesine bakın. Hangi partili Belediye olursa olsun, Çine Belediyesi kadar köylere taş gönderen, camisinin tuvaleti yapan, yollarını yapan, yollarına taş kum gönderen Belediye varsa, ben ne denmesi gerekiyorsa hazırım. Hiç görevimiz olmamasına rağmen, biz gerekli hizmeti köylerimizden esirgemedik. “ şeklinde konuştu.

 “Sizin sorunlarınız, bizim sorunlarımızdır”

Kabataş Köyü’ndeki mevcut sorunları yerinde gözlemlemek için köye defalarca geldiğini de belirten Başkan Dinçer, “Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Köy camisinin tuvaletinin hali içler acıydı, tuvalet yaptık, depo yaptık. Doktorumuz geldiğinde hastalarımızı sağlıklı bir ortam muayene edebilmesi için büro yaptık. 65 köyümüz var, her birine ayrı ayrı yetişmeye çalışıyoruz. Köy Kahvesi’nin zemini için de söz veriyorum. Burası eksik kaldı, en kısa zamanda burası da yapılacak.” dedi.

“Hangi dönemde bu kadar icraat yapıldı?”

“Çine’ye neler yaptığımız ortadadır” diyen Başkan Dinçer, “Kapalı Düğün Salonu, Kapalı Pazaryeri yaptık. Kalabak Çayı’ndaki düzenlemeyi de görmüşsünüzdür. Bu güne kadar hangi dönemde bu kadar icraat yapıldı? Elimizden geldiğince özveri ile çalışarak Çine’ye ve sizlere layık olmaya çalıştık. Eksiklerimiz yok mudur, elbette var. Biz de Allah’ın kuluyuz, her yere yetişemiyoruz. 65 köyümüz var. Bunlarında yanında sizlerle hep beraber olmaya çalıştık. Düğünüzde, yasınızda hep sizlerleydik. Belediye’nin görevi sadece yol, kanalizasyon yapmak değildir. Bu güne kadar bu kadar sık Belediye Başkanı geldi mi? Bundan sonra da geleceğiz. Bu bizim görevimizdir. En önemli görevimiz sizlerin yanında olmaktır. Bu 2 ay içinde ikinci gelişimiz. Seçimi kazanırsak en geç bir ay içinde yine burada sizlerle olacağız. “ dedi.

“Biz tüm eksiklikleri gidermek için varız.”

Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin mahalleye dönüşeceğini belirten Dinçer, “Bugüne kadar muhtarlarımız elinden geldiği kadar İl Özel İdare’den, Belediye’den aldığı imkanlarla hizmet etmeye çalıştı. Ama kepçesi, kamyonu hiçbir şeyi yoktu. Bizim büyükşehir yasasını eleştirdiğimiz yanlar elbette var. Büyükşehir demek büyük paraların cebinizden çıkması demek. Artık dam yaptırırken bile ruhsat alacaksınız. 3 gün sonra ev yapacaksanız yine para yatıracaksınız. Su fiyatları değişecek. Fakat artık olan oldu, hükümet bunu uygun gördü. Biz Büyükşehir’in avantajlarına bakmaya çalışacağız. Artık köyün sorunu, muhtarın değil Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu olacak. Muhtar sorunları bize iletecek. Bütün eksiklikler Çine Belediyesi kanalı ile giderilecek. Köye kanalizasyon mu yapılacak, bunu Büyükşehir Belediyesi yerine getirecek. Çine Belediyesi ise taş döşeyecek, park yapacak, meydan yapacak, camilerimizin eksiklerini giderecek. Biz önümüzdeki dönem için Özlem Hanım ile koordineli çalışıyoruz. Tüm köylerimize asfalt dökeceğiz. Önümüzdeki dönemde köylerimizin hepsinde asfalt döşenmedik yol bırakmayacağız. Ben Çine’de nasılsa köylümüzün çamura basmasını istemiyorum. Belediye’nin görevi sadece yol, su değildir. Biz tüm eksiklikleri gidermek için varız. İçimiz rahat gönlümüz ferah. Çine Belediyesi’nin imkanlarını köylerimize seferber edebilmek için gerekli çalışma ve projelerimizi hazırladık. Üst yapılar Çine Belediyesi’nin yetkisi altında olacak. Büyükşehir birlikte daima irtibattayız. Artık daha da koordineli bir şekilde çalışacağız. “ dedi.

Gerçekleştirdiği Kabataş ve Kargı Köyü ziyaretlerinde, Çine’deki istihdam sorunun çözmek için hazırladığı projeleri de köylüler ile paylaşan Başkan Dinçer, köylülerden büyük beğeni ve alkış topladı.(Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 23:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
meliha malçok
meliha malçok - 10 yıl Önce

çok güzel fotolar bizim köyün fotoları

SIRADAKİ HABER

banner472