banner480

Gezi Parkı Eylemlerine Aydınlılar da destek verdi

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda ağaç sökülmesine karşı başlatılan eylemlere Aydın’dan da destek gecikmedi.

Gezi Parkı Eylemlerine Aydınlılar da destek verdi
banner269

Cuma gecesi Aydında başlayan eylemler, Cumartesi de gün boyu sürdü. Didim, Kuşadası ve Söke’de de geniş katılımlarla eylemler yapıldı.

Aydın İli Vatan Cumhuriyet Emek Birlikteliği öncülüğünde Sevgi Yolu’nda bir araya gelen öğrenciler, sendikalar ve siyasi partiler yürüyüş yaparak, Taksim'deki Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti. Aydın’daki eylemlere CHP Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, ADD Aydın Şubesi üyeleri, Sivil Toplum Üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Eylem için bir araya gelen gruplar, sık sık Hükümet aleyhine Sloganlar atarak Ak Parti Hükümeti’ni istifaya davet etti.


Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 23:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Özkan ardak
Özkan ardak - 11 yıl Önce

aydın merkezde ki sulu park olarak bilinen yerdeki ağaçlar söküldü hiç kimseden neden bir ses çıkmadı buradaki amaç ağaçların sökülmesi mi yoksa siyaset mi eğer amaç siyasetse lütfen ağaçları bahane ederek kendinizi kandırmayın.

metin
metin - 11 yıl Önce

ağaç protestosu yapan gençlerin çadırları polis ve zabıtalar tarafından yakıldılar. zaten boğazlarına kadar dolu olan, bugüne kadar kendini tutan kesim yetti artık diye kendilerini sokaklara attılar. ağaç olayı bir kıvılcımdı tabii ki. asıl olay polisin, devletin hukuk tanımazlığı, padişah gibi ferman çıkartıp her isteğini yapmak istemesiydi. doğa bilimciler, çevre ve şehir planlamacılar, deprem uzmanları bazı konularda "olmaz" dedikleri halde başbakan kafasına taktığı yere rant uğruna her şeyi yapıyordu! kafasına göre, inatla yapılan bu işlere halk artık bir yerde patladı! he, bir de görmedikleriniz var. polis insanların camını kırıp evlerin içine biber gazı attı. insanların gözüne gaz fişeği attı ve kör etti. kafalara attı. kaç kişi öldü, kaç kişi travma geçirdi. zehirli boyalar attılar. tüm avrupa ülkeleri tarafından kınandılar, uyarıldılar! insanlık ve hukuk dışı her şeyi yaptılar. birisi akp'yi savunuyorsa ya sorgulama yeteneği yoktur, olayları idrak edemez ya da para alıyordur!

SIRADAKİ HABER

banner472