banner488

“Evlat hasretine son vermek istiyoruz”

Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları ve partilileriyle birlikte Hamidabat Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.

 “Evlat hasretine son vermek istiyoruz”
banner269
Ziyarette vatandaşlara önümüzdeki dönem için hazırladığı projelerini paylaşıp 3 yıla sığdırdığı hizmetleri anlatan Başkan Dinçer, Çine’de mahallelerde bayanlarla gerçekleştirdiği toplantılarda iş için evlatları gurbete giden annelerin evlat hasretine son vermesi ve işsizliğin önüne geçmesi için kendisine iletilen talepler karşısında zeytinyağı fabrikası projesinin geliştiğini belirterek, “Çine Belediyesi olarak bizim zeytinyağından paraya kazanmaya ihtiyacımız yok. Biz zeytincimin ve çiftçimizin zeytinini bir lira daha fazla satmaya ihtiyacı var diye düşünüyoruz. Biz zeytinyağı fabrikasında acaba bu gün Topçam Su Fabrikası’ndaki gibi 150 işçi çalıştırabilir miyiz diye düşünüyoruz. Evlat hasretine son vermek istiyoruz.” dedi.


Ziyarette ilk olarak konuşan CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “30 Mart bizim için bir genel seçim havasında geçiyor. 12 yıllık AKP iktidarı bıçağı artık kemiğimize kadar sapladı. Başımıza gelebilecek en olumsuz gelişmeleri başımıza musallat ettiler. AKP’nin artık sonu geldi. 30 Mart’ta onları sandığa gömmenin ilk adımını birlikte atacağız. Hangi partiden olursak olalım, Çine’nin önümüzdeki 5 yıllık süreçte çok güçlü olması gerekiyor. Bu güç için 30 Mart’ta 6 oku gördüğümüz her yerde altına evet mührünü basmalıyız. AKP’nin Türkiye’deki en büyük başarısı bu ülkeyi bölmek olmuştur. Çine’de güç birliğini yapmamız gerekiyor. Çine’de kazanacak olan parti Aydın’da da kazanmak zorundadır ki planlanacak olan projelerden Çine’de faydalansın.” dedi.

“Ustalık mührünü Enver Salih Dinçer’e verelim”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in 3 yıllık bir zaman diliminde ve kendisinin çıraklık dönemi olarak adlandırdığı süreçte Çine’ye büyük eserler kazandırdığının altını çizen Şahin, “Gelin hep beraber birlik olalım ve ustalık mührünü Enver Salih Dinçer’e verelim.” şeklinde konuştu.

“Daima Çine’ye neler kazandıracağımızı düşündük”

Başkan Şahin’den sonra vatandaşlara seslenen ve ziyaretlerinde ilgi ve alkışla karşılanan Başkan Dinçer, “Çine’ye az zamanda kazandırdıklarımız ortadadır fakat Belediye Başkanlığı bir ekip işidir. Bu dönem görev aldığım Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza ve memurundan işçisine tüm çalışanlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Sizler de daima destek oldunuz, eksik ve yanlış yaptıklarımız da da arkamızda oldunuz, sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler kendimiz için çalışmadık. Çine’yi daha iyi bir yere getirebilmek içi uğraştık. Kendimiz için kooperatifler kurup, müteahhitlik yapmadık. Bir kuruş para kazanmayı değil, daima halkımıza ve Çine’ye neler kazandıracağımızı düşündük.” dedi.

“Hala daha aklı başına gelmemiş”

AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz’ı da eleştiren Başkan Dinçer, “5 yıl yan gelip yatmışlar. Ceketimi assam kazanırım demişler. O zamanki sloganları o. Şimdi de kalkmışlar Belediye Başkanları fırsatları değerlendirmenin yeridir diyorlar. Ben Belediye Başkanı veya adayı olduysam oraya fırsat değerlendirmek için mi gelirim, ben halkıma hizmet için gelirim. Daha hala bunu öğrenememiş aradan çok yıl geçmiş ama hala daha aklı başına gelmemiş.” şeklinde konuştu.

“Seçimden sonra ilk işimiz zeytinyağı fabrikasını kurmak olacak”

Çine için hazırladığı projelerini vatandaşlarla kısaca paylaştıktan sonra kendisine Çine’de bayanlarla birlikte gerçekleştirdiği toplantılarda annelerin dile getirdiği iş için gurbete giden evlatlarının hasretine ve Çine’deki işsizliğe son vermeye ilişkin hazırladığı zeytinyağı fabrikası projesini duygusal bir üslupla vatandaşlarla paylaşan Başkan Dinçer, “Çocuklarımızın işsizliği hakkında bayanlarımız, annelerimiz bizden defalarca çözüm istediler, onlardan fayda göremiyoruz, iş verin, fabrika kurun, hasretlerini çekiyoruz dediler. İş bulanların Marmaris’te Bodrum’daki kazandığı paralar, anca kendilerine yetiyor dediler. Onları Çine’ye getirin dediler. Ben düşündüm biz hükümet değiliz ama Raşit Kalkan Başkanımızın kurduğu ve şu an 150 işçimizin çalıştığı Topçam Fabrikası’nı örnek aldık. Zeytinyağı fabrikası kuralım istedik. 2 yıldır üzerinde çalışıyoruz, etiketimizi, patentimizi, lisansımızı aldık. 5 bin şişe zeytinyağı ürettik. Yarım litresini 10 Tl’den satıyoruz.  Seçimden sonra hemen ilk işimiz zeytinyağı fabrikasını kurmak olacak. Bundan 10 sene sonra Raşit Kalkan gibi adımız anılır mı, böyle bir fabrikayı Çine’ye kazandırabilir Vdcasino miyiz diye düşünüyoruz. İnşallah sizler bana bir gün arkamızdan, o fabrikayı kurdu da iyi ki bugün çocuklarımız, torunlarımız çalışıyor dersiniz.” ifadelerini kullandı.



Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 18:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472