banner488

Erdoğan: Emekli askerler TSK'ya ihanet ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sarıyer Çayırbaşı Tüneli ve yol açılış töreninde konuştu. Erdoğan, terör olaylarına değindi, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili ise medyada yorum yapan emekli askerlere sert tepki gösterdi.

Erdoğan: Emekli askerler TSK'ya ihanet ediyor
banner496

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ulaşımda kolaylık deniyor ya... İki ay köprülerin tamir bakımıyla alakalı bir adım atıldı. Yazılı ve görsel medyanın kopardığı kıyameti biliyorsunuz. Toplumu moralize etmeleri gerekirken karşıt güçlerle beraber demoralize etmenin gayreti içerisine giriyor'' dedi.Sarıyer'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, İstanbul'un 7 tepesine 7 tünel anlayışıyla çıktıkları yolda, projenin ikincisini bugün hizmete açtıklarını belirtti.

Temel ilkelerini ''Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız'' şeklinde niteleyen Erdoğan, ''Biz yaparız birileri bakar. Onların zaten yapmak diye de bir derdi yok. Biz üretiriz diğerleri laf üretir. Farkımız bu'' diyerek, projenin ilk etabı olan Kağıthane-Piyalepaşa tünelini 2009 yılının Mart ayında açtıklarını hatırlattı.

O zaman gördükleri herkesin çok farklı bir mutluluk yaşadığını kendilerine ilettiğini söyleyen Erdoğan, bu insanların kendilerine ''Kağıthane'den 2-3 dakikada Dolmabahçe'ye gelebileceğimi aklımın ucundan geçirmiyordum. Siz bize bu mutluluğu yaşattınız'' dediğini aktardı.

Başbakan Erdoğan, Taksim'den Hacıosman'a doğru metro çalışmalarını başlattıkları günleri hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizden öncekiler temel atmıştı ama yarıda kalmıştı. Benden önce İstanbul'da CHP'li belediye vardı ve 50 milyonluk yatırımı yapmış, orada kalmıştı. Para ödeyemez hale gelince müteahhit firmalar çekilmişti. Biz geldik, yatırıma başladık. 1'e 10 yatırım gerekiyordu. Bunu hamdolsun gerçekleştirdik. O zaman o boyutunu yaptık. Fakat ülkemizde bir şey var. Çok sıkıntılı. Sadece siyasetçide değil, siyasetin dışında da var.

Bizi kıskançlık öldürüyor. Birileri bir şey yapamıyorsa yapanın attığı adımın da önünde duruyorlar. Bariyer oluşturuyorlar. Derdimiz neydi biliyor musunuz? Aslında Taksim'den gelen metroyu Maslak'taki İTÜ Kampüsü'nden çıkarmaktı ve orada 'Bir triyaj alanı oluşturalım' demiştik. Çünkü orada İSKİ'nin devasa bir yeri vardı ve biz yerin altında olmayan kotundan da istifade etmek suretiyle açığa çıkacak bütün vagonların bakımını vesaire yapabileceğimiz bir imkan vardı. Ne yazık ki o zamanın üniversite yönetimi, inanır mısınız bana hendek atlattı ve bize onu yaptırmadı.''

Erdoğan, fakat bunun da zorunlu olduğunu belirterek, mecburen Sanayi Mahallesi'nin orada, yerin altında bir triyaj alanı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Erdoğan, bununda kendilerine o günün parasıyla 250 milyon liraya mal olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Biz bu ülkenin kurumları, evlatları, bu devletin birimleri olarak birbirimizle dayanışma halinde olmazsak kiminle dayanışma halinde olacağız. Bu tünelle birlikte Hacıosman çayırından Kilyos Caddesi'ne ulaşmak isteyen sürücülerimiz artık bir saatlik yolu 5 dakikada kat edebilirler'' diye konuştu.

Bunun hesabını iyi yapmak ülke ekonomisine getirisi, sağladığı katmadeğeri iyi değerlendirmek gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Ulaşımda kolaylık deniyor ya... İki ay köprülerin tamir bakımıyla alakalı bir adım atıldı. Yazılı ve görsel medyanın kopardığı kıyameti biliyorsunuz. Toplumu moralize etmeleri gerekirken karşıt güçlerle beraber demoralize etmenin gayreti içerisine giriyor. Bu köprüler tamir bakım olmayacak mı? Allah göstermesin bu bakımlar yapılmadı diye bir felaketle yarın karşı karşıya kalacak olursak, o zaman ne diyeceksiniz? O zaman da teneke takıp çalacaksınız'' diye konuştu.

Köprüdeki bakımı yaz mevsimi en uygun olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Erdoğan, bu süre içinde bunu süratle yapıp açmak istediklerini ancak birçok kulp taktıklarını söyledi. Erdoğan, ''Şu anda bitti. İnşallah okullarla beraber bu sıkıntı aşılıyor. Daha da iyi olacak'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya Kandil ya TBMM'' dedi.Sarıyer'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, ''Türkiye'deki ekonomik gelişmeden, güvenden, demokratikleşme sürecinden, özgürlüklerden rahatsız olanlar bize karşı kullandıkları argüman haline dönüştürmüşlerdir terörü'' dedi.

Çünkü güçlü bir Türkiye'yi istemediklerini, güçlü bir Türkiye'nin onları rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''İsteseler de istemeseler de Türkiye bu hedefine muhakkak er ya da geç ulaşacaktır. Türkiye'de demokrasinin ulaştığı standartlar, özgürlükler, hukuk devleti anlayışı, insan hakları konusunda gelinen düzey asla geçmişle mukayese edilemez. Her türlü sorunun çözüm yeri, demokratik siyaset alanıdır.

Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya Kandil ya TBMM. Oslobet Eğer Meclis diyorsan gel mücadeleni Meclis'te ver, o zaman seninle müzakere masasına oturacak siyaseti, iktidarı bulursun. Ancak eğer sen Kandil'in temsilcileriyle, 'Tokalaştım' diyor, ne tokalaşması, biz senin öpüşmeni veriyoruz, 'Merhaba' eğer buysa, biz yanlışız. Oradaki tabloyu benim milletim gördü, değerlendirdi ve sizi oturtulması gereken yere de oturttu. Biz bunları konuşacağız.

Bunları 75 milyon vatandaşımıza Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, bütün vatandaşlarımıza anlatacağız. Bunların kirli yüzünü, bunların hafıza kaydında ne varsa bunları açığa koymak, açığa dökmek durumundayız. Onun için CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum. Gelin Sivas'ın ötesinde teşkilatlarınızı ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki, tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sadece AK Parti olmamalı, siz de olmalısınız. Orada beraber demokrasi mücadelesi verilmeli" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, ''Olay olduğu andan itibaren, yazılı ve görsel medyaya düştüğü andan itibaren atılan başlıklar, yapılan yorumlar, inanın bilerek değil. Tabii vatandaşım da televizyonlarda dinleyince zannediyor ki işin gerçeği bu. İşin gerçeği bu değil'' dedi.

Sarıyer'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, her alandaki güzel gelişmelerin yanında yürek yakan, herkesi üzüntüye sokan sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Erdoğan, ''Eksikler muhakkak var. Olmaması mümkün değil. Dünyanın bir numaralı ülkesi Amerika'nın yaşadığı sıkıntıları görüyorsunuz'' dedi.

Terör olaylarında hayatını kaybeden her güvenlik görevlisinin ardından milletçe gözyaşı döküldüğünü dile getiren Erdoğan, ''Bugün artık hiç şüpheye mahal bırakmayacak şekilde görülmelidir ki, kesinlikle terörle ilgili mücadele, bu ülkede sadece iktidarın değil, iktidarıyla muhalefetiyle tüm milletin mücadelesi olmalıdır'' diye konuştu.

Erdoğan, sadece terör meselesinin can yakmadığını, bazı talihsiz olaylarda verilen kayıpların da kendilerini üzdüğünü belirterek, Afyonkarahisar'da yaşanan elim olayda şehit olan 25 askerin acısının herkesin yüreğini dağladığını söyledi.

Depremlerde, sel felaketlerinde, trafik kazalarında ve benzeri diğer olaylarda verilen diğer kayıpların da aynı şekilde herkesi üzdüğünü kaydeden Erdoğan, ''Bu tür olaylara karşı kayıpları en aza indirecek tedbirleri de alıyoruz, almaya devam edeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Perşembe günkü olayla ilgili... Olay olduğu andan itibaren, yazılı ve görsel medyaya düştüğü andan itibaren atılan başlıklar, yapılan yorumlar, inanın bilerek değil. Sadece bakıyorsunuz, farklı senaryolar var. Birisi alıp emekli generali getirmiş, birisi alıyor emekli askeri getiriyor. Yani kendisi olmadığı süre içerisinde ne tür el bombaları üretilmiş, ithal edilmiş bundan haberi yok. Kendi zamanındaki var olanlar üzerinden açıklamalar yapıyor. Tabii vatandaşım da televizyonlarda dinleyince zannediyor ki işin gerçeği bu. İşin gerçeği bu değil. Maalesef bazı emekli askerler, geldikleri ocağa ihanet ediyorlar. Sizin göreviniz bu mu ya? Bu, toplumda dezenformasyondur. Bu ahlaki, vicdani değildir. Bu, milletin gelecek ideallerine ket vurmaktır. Ben milletimi bu noktada özellikle uyarmak istiyorum.

Bazılarına da bakıyorsunuz köşelerinde, yapılan bazı hataları kasta mahsus yapıyor. Bekle, dur bakalım. Bu işin incelemesi yapılacak, ondan sonra gerekli açıklamaları yapılacak. Hemen bir anda, bir saatte, iki saatte netice bekliyorlar. Nerede var böyle bir netice? Hangi işte var. Orada yangın sürüyor. Bakıyorsunuz, hemen değerlendirmeler başlamış. İtfaiyesi yaklaşamıyor, uçamıyor; biz bir taraftan telaş içindeyiz, 'Acaba havadan nasıl söndürme işlemlerini yaparız, bu imkanlarımız var mı?' Onlar sürekli tahrik ediyorlar. İnsaf edin. Ama onların böyle bir insafı yok. Çünkü bunlar, 'ne kadar yaralayabiliriz, ne kadar vurabiliriz?', dertleri bu.''

-''Hız yapma diyorsun, dinliyor mu?''-

Başbakan Erdoğan, otoyollar, duble yollar yaptıklarına işaret ederek, azalmalar olmasına rağmen trafik kazalarının devam ettiğini ve kayıplar yaşandığını söyledi.

Bunun önüne geçilemeyeceğini belirten Erdoğan, ''Dünyanın her yerinde bu var. Kazanın sebebi ne? Vatandaşın kendisi. 'Hız yapma' diyorsun, dinliyor mu? Önünü kesersin, ehliyet noktasında hesap sorarsın, ona da uymuyor. Aynı yanlışları zamanında biz de yaptık. Bu yanlışları yapmamak lazım. Alınan tedbirlere ne kadar uyarsak, kaza o kadar azalacaktır'' diye konuştu.

Erdoğan, aynı şekilde, heyelanlar, sel felaketleri gibi olayların da durdurulamayacağını dile getirerek, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile doğal afetlerin bütün tedbirlere rağmen meydana geldiğini anlattı.

Kendisinin gerçekleri söylediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ama bir bakıyorsunuz, o köşesinde yazı yazdıkları gazeteler veya televizyonlar, dere yatağına bina yaparlar, 'Patron ya biz dere yatağına bu binayı niye yaptık?' diye hesabını sormazlar. Bunu yaz önce köşende. Ama hemen belediyeyi hesaba çekerler. Ya belediyeyi niye hesaba çekiyorsun? Çünkü ona da belediye müsaade etmiş. İşi bağlamışlar. Bağlamanın da yolları var bu ülkede.''

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı bu nedenle kurduklarını belirterek, ''Onun için ben halkımdan, milletimden yardım istiyorum. Kaçak imarla, gecekondularla mücadelede bize yardımcı olun. İstanbulumuzu, ülkemizi gelin güzelleştirelim. Sizleri daha insani oturabileceğiniz yerlere yerleştirelim. Bunları el ele yapalım. Daha modern İstanbul'a, daha modern şehirlere kavuşalım. Bunlarda bize yardımcı olacaksınız. Eğer bize yardımcı olmazsanız, bunun altından kalkamayız. Ondan sonra Allah göstermesin bir deprem felaketi olduğu zaman İstanbul'un bedeli 5 milyon. 5 milyon kayıptan bahsediyorlar. Ama evvelallah bunları kararlı bir şekilde aşacağız'' şeklinde konuştu.

-''Bizi bağışlamalarını ve affetmelerini diliyorum''-

Başbakan Erdoğan, terör örgütünün saldırılarında ve Afyonkarahisar'daki patlamada hayatını kaybeden askerlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Sevgili İstanbullular, bir sonraki pazartesi günü 17 Eylül'de okullar açılıyor. Şimdiden çocuklarımıza, bütün anne ve babalara, bütün öğretmenlerimize yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Yaz ayları boyunca başta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olmak üzere İstanbul'un pek çok noktasında yürütülen çalışmalar nedeniyle yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde sona erdi, bu nedenle gerek Ulaştırma Bakanlığım ve gerekse belediyemiz adına tekrar bizi bağışlamalarını ve affetmelerini diliyorum. Özür gerekiyorsa özür diliyorum.''

Törende kurulan canlı bağlantılarla, Çekmeköy Taşdelen Kavşağı'nın açılışını Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Tepeüstü Kavşağı'nın açılışını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Beylerbeyi Kavşak ve Bağlantı Yolu açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bakırköy Yeşilköy Havuzlu Kavşağı açılışını ise İlçe Kaymakamı Yakup Vatan yaptı.

Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan tünelde makam aracını bir süre kullandı.

Bu arada, törenden ayrılışı sırasında Başbakan Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472