banner488

Erdem; “Çineliler Savaş’a sahip çıkmazsa ayıp olur!..”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz ve beraberindeki partilileriyle Çine Evciler Köyü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Erdem; “Çineliler Savaş’a sahip çıkmazsa ayıp olur!..”
banner496

Evciler Köyü’nde her iki kahveyi de ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Erdem, genel politikalara ilişkin önemli hususlara değindikten sonra AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek istedi. Savaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya ihtiyacı olmadığının altını çizen Erdem, “Tam aksine Savaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına Aydın’ın ihtiyacı var. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çineli Mustafa Savaş’a eğer Çineliler sahip çıkmazlarsa da ayıp olur.” dedi.

“AK Parti’nin oyu yüzde 45’tir”

Konuşmasında, İsrail ve Amerika Lobisi’nin ülke üzerinde oynadığı oyunlar olduğuna dikkat çeken Erdem, “Tüm bu oyunlara rağmen AK Parti olarak yüzde 45’in üzerinde oy oranımız var. Milletimiz kendi iradesinin üzerine oyun oynanmasını kabul etmiyor. Bir iktidar üzerine yapılan oyunları asla tasvip etmiyor. İster askeri darbe olsun, isterse dış güçlerin oyunu olsun. Milletimiz bunun cevabını sandıkta hep verdi. 30 Mart’ta da verecek.” İfadelerini kullandı.

“AK Parti yoluna devam edecek”

Her yerde, CHP’nin kalesi olan yerlerde de AK Parti’nin yüzde 45’in üzerinde oy alacağına ilişkin iddiaya girdiğini de belirten Erdem, “AK Parti eğer yüzde 45 ve altında oy alırsa takım elbiseyi ben alırım üzeri olursa ben giyerim. CHP’nin 1. çıktığı köylerde iddiaya girelim dedik, hatta bir gömlek, kravat ve ayakkabı alacağım, varsa iddiaya girecek olan girelim dedim. Maalesef nereye gidersek gidelim 1 tane iddiaya girecek olan çıkmıyor. Henüz daha çıkmadı. Geçen seçimde 3-4 takım elbise aldık, giydik.  Aydınlılar Türkiye’yi algılayamadıkları için iyi göremedikleri için kendi etraflarına bakıp Türkiye hakkında kanaat oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye başka, Türkiye’de şu anda yüzde 45’den yukarı oy oranıyla AK Parti yoluna devam edecek. “ dedi.

“Ya diktatör görmemişler!..”

Başbakan’ı n arkasında dimdik durduklarını ifade eden Erdem, “Biz Başbakan’a sonuna kadar güveniyoruz, çelik gibi dimdik arkasındayız. O’nun aşkına imanına bu millete olan sevdasına sonuna kadar güveniyoruz. Başbakan’a diktatör diyorlar. Bir diktatörün memleketinde Sözcü Milanobet diye bir gazete, Ulusal Kanal, Halk TV olur mu? Bu yayınlar olabilir mi? Sizin yerel gazetede de çıktı, adam konuşuyor geçtiğimiz gün hayatını kaybeden genç kardeşimiz için; ‘O’nu öldüren Başbakan’dır’ diyor, beyanat veriyor. Bu diktatörün memleketinde böyle bir beyanatı verme cesareti olur mu? Ya diktatör görmemişler, ya başka bir şey!.. Sonuç itibariyle üzülüyoruz ve biz Başbakan’ın arkasında dimdik duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Mesafe kat edemezsek Kocamaz ile makamınıza geleceğiz”

Evciler’deki alt geçit sorununu Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ilettiğini belirten Erdem, Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu köylülerin huzurunda da bizzat arayarak sorunu iletti. Uraloğlu ile telefondan konuşan Erdem,  “Duble yolun altından geçen alt geçitte köylülerimiz traktörlerine römork ilave taktıkları zaman geçemiyorlar. 5 kilometreye yakın yolu dolaşmak ya da tersten anayola çıkıp can ve mal emniyetini zora sokarak ulaşım sağlamak zorunda kalıyorlar, içi de su doluyormuş. Sizden istirhamımız bu alt geçiti gözden geçirmenizdir. Derinliğinde sorun var.” Sözleriyle sorunu tekrardan iletti. Bölge Müdürü Uraloğlu’ndan alt geçitin yüksekliğin arttırılıp, drenaj çalışması yapılması için bir an önce düğmeye basılacağı sözünü alan Erdem, “30 Mart’a kadar mesafe kat edemezsek Belediye Başkanımız Celalettin Kocamaz ile makamınıza geleceğiz” sözleri köy kahvehanesindeki vatandaşlar büyük alkış aldı.

“Tapu mağdurları sorununu yaza kadar çözeceğiz”

Tapu mağdurları sorununa ilişkin konuşan Erdem, “Maliye ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü dedi ki bu meradır. Bu davalar Hazine Avukatı vasıtasıyla açıldı. Tapular Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce iptal edildiği için 3 maddelik kısa bir kanun oluşturduk. TBMM Başkanlığı’na verdik. Grup yönetimimiz makul gördü. Kanun teklifi tarım komisyonuna geldi, görüşülmesi ise bir anda iptal edildi. Meğerse Tarım Bakanımız 1 ile değil Türkiye’deki benzer sorunlarla ilgili müracaat olduğu için iptal etmiş. ‘Aydın’a mahsus çözüm bizi zor durumda bırakır’ demiş. Kendisi müsaade istedi. ‘Mera kanunu üzerinde birçok yerdeki bağlantılı sorunları hepsini masaya yatırarak, hepsini içeren hukuki çözüm bulalım’ dedi. Biz uzun süre uğraştık. Biz önümüzdeki yaza kadar bu kanunun çıkması için mücadele edeceğiz ve bu kanunu çıkaracağız, bunun sözünü veriyoruz. Bu sorunun hassasiyetini biliyoruz ve takip ediyoruz. Bu sorunu Çine’de ortadan kaldıracağız. Hiçbirinizin hakkı zayi olmayacak. “ dedi.

“Aydın’a yazık etmeyelim”

Ziyaretlerinde sözlerinin sonuna doğru, ‘Aydın’daki mevcut 3 partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını yan yana koyduğumuzda eğitim yönünde bile baktığımızda fark ortada’ diyen Erdem, “Ali Uzunırmak lise, Özlem Çerçioğlu ise 2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunudur. Eğitim ile küçümsemiyorum ama fakat siz en basidinden bir şirketiniz olsa o şirketi yönetecek kişinin elbette eğitimine bakarsınız. Mustafa Savaş Ankara Siyasal Bilimler’i bitirmiş. Türkiye’nin en iyi kaymakam ve valilerinin yetiştiren bir okuldan mezun olmuştur. Savaş’ın eğitimi deseniz fazla, devlet tecrübesi deseniz fazla, iş dünyası ve Türkiye’yi tanımak derseniz fark yine ortada. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çineli Mustafa Savaş’a eğer Çineliler sahip çıkmazlarsa ayıp olur. Mustafa Savaş’ı aday ol diye teşkilat olarak biz zorladık. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya ihtiyacı yok ama bu hizmet aşkıdır. Hizmet için yola çıktı. Aydın’a yazık etmeyelim. “ ifadelerini kullandı.(Murat TAN)




Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 19:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472