banner480

Dolu salonda içi boş toplantı

Çine Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda bir araya gelen 300’e yakın AK Partili umduğunu bulamadı.

Dolu salonda içi boş toplantı
banner269
HABERİN GALERİSİ
Ak Parti İstişare Çine

Ak Parti İstişare Çine

Çine Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan AK Parti Çine İlçe Teşkilatı İstişare ve İlçe Danışma Toplantısına çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Mehmet Erdem’inde hazır bulunduğu salonda tamamen doldu. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı amacına uygun gerçekleşmedi. Toplantıya AK Partili diğer 2 milletvekilinin yanı sıra il başkanı Sadık Atay’ın, Çine’nin tek İl Genel Meclisi üyesi Hamit Özdemir’in katılmaması ve Çine Kadın Kolları Başkanı Sezer Çetin’in ayakta kalması dikkatleri çekti.

DANIŞMA DA YOK… İSTİŞARE DE!..

Dışarıda ve içerde yaşanmakta olan üzücü olayların yanı sıra yerel seçimlerinde öne alınması nedeni ile bu yıl gerçekleştirilecek olan AK Parti Çine istişare ve ilçe danışman toplantısına katılım beklenildiği gibi büyük oldu. 300’e yakın partili bu toplantı da hazır olmasına rağmen birçok partili hüsrana uğradı. Her türlü sorunun masaya yatırılacağı, siyasi fikirler ortaya atılarak çözüm yolları aranacağı yerde toplantıda sadece 3 katılımcı konuşma yaptı. Partililer arasında istişare ve danışma gerçekleşmedi.

MEHMET ERDEM’İN YÜZÜ GÜLDÜ

Toplantıya katılan Aydın Milletvekili Mehmet Erdem alışılmışın dışında bir kalabalıkla karşılaşınca çok memnun oldu ve katılımcılara teşekkür etti. Sözünün ilk başında kalabalığa atıfta bulunan Erdem, "Birkaç ay önce bir partinin benzer bir toplantısı, 20 kadar kişinin katılımı ile yapıldı. Çine Belediyesini yöneten o partinin toplantısı ile bu toplantıyı kıyasladığımda, Çine'de belediyeyi almamız için gerekli zeminin oluştuğunu görüyorum. Açıkçası, bu salonun bu şekilde dolmasını beklemiyordum. Çok mutlu oldum ve umutlandım" dedi. 

ADAYLAR BİR AN ÖNCE BELİRLENMELİ

Toplantıda konuşan Mehmet Erdem yerel seçimlere dikkati çekip, değişik görevlere seçilecek adayların bir an önce belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, “ Seçim öncesi aday belirlemeleri nedeni ile küskünler, dargınlar oluşuyor. Bu da partinin alacağı olayları etkiliyor. Bu nedenle en kısa zamanda, yılsonuna kadar adaylarımızın belirlenmesi konusunda ilgili arkadaşlarla toplantı yapıp konuyu değerlendireceğiz.”  dedi.

TERÖR HER ÜLKENİN SORUNUDUR

  Terör meselesinin sadece Türkiye’nin yaşadığı bir mesele olmadığını söyleyen Erdem, “Terör örgütü taşeron örgüt haline gelmiştir. Dünyada hesabı olanlar, buna devletlerde ve şirketler dahil olmak üzere terör örgütlerin başlarıyla temas kuruyor. Menfaat ilişkileri terörü taşeron olarak kullanmaktadır.  Hükümet olarak üzerimize düşen görevi Bahsegel yerine getiriyoruz. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesine 10 yıldır büyük yatırımlar yaptık. Orada ekonomik ve sosyal dengesizlikler vardı. Bunu iktidar dönemizde azalttık.Son günlerde yaşanan terör olaylarının sonucunda acılarımız çok büyük. Acılarımızın üzerinden siyaset yapmak isteyenler var. Biz şehitlerimizi istismar edemeyiz ve ettirmeyiz ” dedi.

Terör olaylarını bu cümlelerle anlatan Erdem, AK Parti Hükümeti’nin tarım politikaları ile ilgili bilgi vermedi.

SORULAR DİVANA SORULSUN

Son konuşmacı olarak kürsüde yer alan Mehmet Erdem’in sözleri bittikten sonra toplantıda dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Ancak Erdem soruların kendisine yönelik değil divana sorulmasını, kendisi ile ilgili konularda vatandaş ile bilahare ikili görüşebileceğini ifade etti.

HEDEFİMİZ ÇİNE’DE 6 BİN ÜYE 

Toplantıda konuşan AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, partiye kayıtlı üye sayını arttırmak için sürekli çalıştıklarını belirterek, “Göreve geldiğimde AK Partinin Çine’de üye sayısı bin 400’dü. Bugün Çine’de 4 bin 60 üye sayısına ulaştık. Hedefimiz 6 bin üyeyi ulaşmaktır. Bunu da en kısa zamanda başaracağız.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KENDİ VAZİFESİNİ YAPSIN

Hedeflerinin belediye seçimlerini mutlaka almak olduğunu vurgulayan ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e adını telaffuz etmeden bazı atıflarda bulunan Özkaya, “Bu yerel seçimlerde akıllı davranıp, çok çalışıp zafere ulaşacağız. Yeter ki biz yanlış yapmayalım ve bir yanlışın içinde olmayalım. Bizim hedefimiz AK Parti’yi Çine’de iktidarla buluşturmaktır.

Bir büyümüz ‘izin verin biz yapalım’ diyor. Sizin yapacak olduğunuz işler var. Siz ilk önce vazifelerinizi yerine getirin. Çünkü millet size o görevi verirken yetki verdi. Yetkinizi belediyeniz için Çineliler için harcayın. Karayolları büyük bir kurumdur ve Çine’ye büyük bir yatırım yapmıştır. Karayollarıyla baş etmeye hakkınız yok. O kişiler bize diyorlar ki beceriksizsiniz. Ben buradan soruyorum. Yaptığınız yatırımları kendi elinizle yapacaksınız. Sonrada kendi elinizle yıkacaksınız. Daha sonra yanlış yaptık ve cebimden ödeyeceğim diyeceksiniz. Çine’de trafik sorunu var. Kendi elinizle dubaları dikeceksiniz ve kendi elinizle söküp atacaksınız. Kim daha becerikli kim daha beceriksiz kamuoyunu takdirine bırakıyoruz” dedi.

Büyük katılımdan dolayı oldukça görkemli başlayan AK Parti Çine İstişare ve Danışma Meclisi toplantısı bu konuşmalardan sonra hiçbir soru sorulmadan ve partililerin fikri alınmadan sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472