banner488

Doğan’dan CHP’ye ve Belediye’ye yaylım ateşi

Ak Parti İlçe Teşkilatı adına basın açıklaması düzenleyen Muhammet Doğan, CHP İlçe Teşkilatı’nı ve Çine Belediyesi’ni yerden yere vurdu.

Doğan’dan CHP’ye ve Belediye’ye yaylım ateşi
banner269
Geçtiğimiz günlerde Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin yaşadığı hayvancılık kredileri ile alakalı ödeme sıkıntısı üzerinden Ak Parti İlçe Teşkilatı’na yüklenen CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’e cevap gecikmedi.


Ak Parti İlçe Teşkilatı adına basın açıklaması düzenleyen Muhammet Doğan, CHP İlçe Başkanı Şahin’e ateş püskürerek, Çine Belediyesi’ne de yoğun eleştiriler sarfetti.

Açıklamasında, Şahin’i ‘kara siyaset’ yapmakla suçlayan Doğan, Şahin’in yaptığı basın açıklamalarını, siyasi etik ve erdemlilik kurallarına uygun bulmadıklarını da belirterek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

“Şahin, kara siyaset mühendisliği yapmaktadır”

İlk olarak yerel seçim sürecinin başladığı döneme girildiğini belirterek konuşan Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Doğan,  her söyleme cevap vermenin insanın fıtratıyla bağdaşmamakta olduğunun altını çizdikten sonra, “Ama susmak da karşı söylemin bir iş becermiş olduğuna inandıkları anlamına gelmiyor. Bu nedenle bir basın açıklaması yapma gereği duyduk. CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin kara bir siyaset mühendisliği yapmaktadır. Bunun adına popülist yaklaşım mı oy devşirme mi ne diyeceksek halkımızın takdirine bırakıyorum.” dedi.

“Topçam Madran Suyu’na nasıl sahip çıkılmalıydı?”

Çine Belediyesi’nin su kaynaklarının nerede olduğunu ve niçin sahip çıkılmadığını sorgulayarak Çine Belediyesi’ne de yüklenen Doğan, “Bu su kaynaklar nerede, nereye alınmalıydı? Bu kaynaklara nasıl sahip çıkılmalıydı? Yılın ilk Belediye Meclis toplantısının gündeminde bankalardan kredi borç alma yetkisi istenmekte. Su, Allah’ın verdiği öyle bir nimet ki, zenginliktir. Bankalardan kredi almakla değil, Topçam Madran Suyumuzla finansman yönünden zengin bir işletme olmalıydı. Yatırımlar bunlarla yapılmalıydı. Sizleri vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız, iktidarla yereli birleştirecektir”

Devlet’in millet için var olduğuna değindikten sonra, “Devlet milletini ve halkını kucaklamakla mükelleftir. Milletimizin bekası için, varlığı için, zenginliği için, canla başla 12 yıldır Türkiye’yi yeni baştan inşa ediyoruz. Tabii,  şimdi sıra Çine’de. İnşallah halkımızın bu teveccühüyle,  iktidarla yereli birleştirecektir. Çine’yi yatırımlarla buluşturma zamanı gelmiştir. Yerelde kalkınmanın önemini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. “ şeklinde konuştu.

“Yüreğiniz yetiyorsa tüm ihtiyaç sahiplerine yardım yapın”

Sosyal Yardımlaşma kaynaklarıyla muhtaç halkımıza yakacak ve gıda yardımı yapıldığı zaman CHP olarak hep karşı çıkıldığının altını çizerek CHP’yi eleştiren Doğan, “Hepimiz seksek oyununu iyi biliriz. Hani basit atlama yöntemi var ya, işte CHP’nin dağıtımı al birine, atla diğerine. Sizin yüreğiniz yetiyorsa tüm ihtiyaç sahiplerine yardımlarınızı yapınız ki, sizin sosyal halkçı olduğunuzu bu halk görsün. Evet biz sosyal devletiz. Tüm halkımıza, STK’lara eşit mesafedeyiz. Çineli vatandaşlarımızın ve STK’ların talep ve isteklerini kanunlar çerçevesinde cevap vermekle sorumluyuz.” dedi.

“CHP’li Milletvekili, Bakanlık bu krediyi vermez demişti”

Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile alakalı sıkıntılar hakkında da açıklamada bulunan Doğan, “Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz, 147 ortağın özel besicilik projesi altında ortak başı 10 büyükbaş dana,  yani 1.470 dana alma talebi olmuştu. Tarım Bakanlığımız tarafından projenin uygun görülerek kooperatifimize 5 Milyon 50 Bin TL kredi finanse edildi. Her bir ortak 10 büyükbaş canlı hayvan aldılar. Bu kredinin Betvole geri dönüşümü 4 yıldır. Sayın Şahin, sizin milletvekiliniz Akçaova’da bu yatırım kredisini Tarım Bakanlığı Kooperatifinize vermez demişti. Zihniyet aynı, anlayış sergilemeniz aynı. Bu yatırımları güçlü devlet, güçlü iktidarlar sunabilir ancak. Sizin hayallerinizin olduğu yerde, bizim hedeflerimiz yerine ulaşmıştır. Evet biz, Akçaova Kooperatif ortaklarımızın her zaman yanında yer aldık. Onların kazançlı olması için, onlara bu kredinin tahsisi için beraber yürüdük. Yine yürüyoruz. Başımız dik, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yürüyoruz.” Şeklinde konuştu. 

“Geleceği görseydiniz Asar’daki yer yıkılmazdı”

Asar Mesir Alanı’nda yıkılan restoran üzerinden de Çine Belediyesi’ne eleştiri sarfeden Doğan, “Kimse geleceği göremez. Eğer siz görmüş olsaydınız Asar’da ki yeri yapmazdınız ve bu güzelim yer yıkılmazdı, Çinelinin parası da heba olmazdı. Ak Parti 3 dönemdir tek başına iktidardır. Yerelde Çine’yi yöneten ey sevgili Başkanlar. Hangi gün kapımızı çaldınız, hangi gün ilçeye hizmet getirmek için bizlerle iş birliği içinde bulundunuz? Siz ancak Ak Parti’nin iktidar gücüyle getirdiği hizmetlere karşı geldiniz, hizmetleri engellediniz. “ dedi.

“Yer talebimizi görmezden geldiler”

Adliye Sarayı yapımı için gerekli paranın hazır olmasına rağmen Çine Belediyesi’nin yer taleplerini hep görmemezlikten geldiğine dikkat çeken Doğan, “Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’i ziyaret ettik. Bu konuyla ilgili Belediye Meclisinin toplanması ve karar alması konusunda ricada bulunduk. Başkan, Meclisi olağanüstü toplayamayacağını, olağanüstü toplama hakkını bitirdiğini ifade etti. İşte yürek, işte cesaret burada başlar. Eğer Çineli halkımın menfaatleri, geleceği ön plandaysa, devletin kalkınma hamlesini Çine’ye taşıyorsan, bu meclisi her zaman olağanüstü de toplatman gerekirdi. Her şey Çine için, biz bunu böyle görüyoruz. Tabii Adliye Sarayı parası geri iade oldu, iş işten geçti, arsayı belediye başkanımıza tahsis ettiler. Kendilerine de teşekkür ederiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Halkçı olsaydınız yatırımlarımızı desteklerdiniz”

Ak Parti olarak Çine’ye doğalgaz getirdiklerini belirterek, buna da karşı çıkıldığını vurgulayan Doğan, “İlçemize doğalgaz getirdik. Bugün evlerde kullanılan tüp maliyetinin üçte biriyle mutfakta doğalgaz kullanabilirdik. Ama buna da karşı geldiniz, istemediniz. TOKİ dedik, bunu da istemediniz. Halkçıyız, halka rağmen, anlayışınızı sergilemiş olsaydınız, halkı düşünmüş olsaydınız; TOKİ’nin, doğalgazın, Adliye Sarayı’nın yani Çine’ye bu yatırımların gelmesine destek olurdunuz. Sizlerde o yürek hiçbir zaman olmadı” dedi.

“Zenginleşen bir Çine için birlikte yürümeye talibiz”

Açıklamasının sonuna doğru, “Halkıyla birlikte zenginleşen bir Çine inşa etmek için yolumuza tüm Çineli hemşerilerimizle, sizlerle beraber yürümeye talibiz” diyen Doğan, “Sevgi zorla olmaz. Bu sevgi, insan odaklı hizmettir. Bu sevgi öyle büyük bir sevgi ki, işte 3 dönemdir bu halk seni tek başına iktidara taşıyor. Bu sevgi yatırımdır. Bu sevgi Cumhuriyet tarihinde görülmemiş, dünyanın gıptayla baktığı projelerdir. Bu sevgi kalkınmadır. Bu sevgi büyümedir. Bu sevgi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.’ Biz, yorulmadan hakka hizmet, halka hizmet anlayışıyla gelişen, büyüyen, büyük düşünen, halkıyla birlikte zenginleşen bir Çine inşa etmek için yolumuza tüm Çineli hemşerilerimizle, sizlerle beraber yürümeye talibiz.” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 21:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472