banner488

Cumhuriyet Halk Partisi, Çine’de miting yaptı

7 Haziran seçimine 2 gün kala Çine CHP, Çine Taksi Durağı Meydanında miting düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi, Çine’de miting yaptı
banner269

Binlerce kişinin katıldığı mitingde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, CHP Aydın Milletvekili Adayları Mehmet Fatih Atay, Tayfun Talipoğlu, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Çine Belediye Meclis Üyeleri, partililer yer aldı.

Kurtuluş Bayramımızı seçimden sonra kutlayacağız diyen İlçe Başkanı Tayfun Şahin, miting konuşmasında şunları söyledi; “7 Haziran tarihe geçecek bu tarihi not edin. Milli Bayramlarımız, AKP iktidarı tarafından yasaklandı. 7 Haziran Türkiye’nin Kurtuluş Bayramı olacaktır. 7 Milletvekilimizi halk belirledi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri belirledi. Bunun adı Demokrasi. Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi Demokrasi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası Cumhuriyet Halk Partisi. Ne padişahlıklar bize söker ne de sultanlıklar.  Türkiye Cumhuriyetinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Demokrasi ile yönetilen bir Cumhuriyet’tir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti’dir, ilelebet yaşayacaktır, payidar kalacaktır. 7 Haziran günü akşamı Türkiye Cumhuriyetini yakışacak bir iktidar geliyor, Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu geliyor buna yürekten inanın. Köylere gittiğimizde çok büyük bir sessizlik, bezginlik olduğunu gördük. Heyecansız bir seçim yaşıyoruz. Sebebi insanları baskılarla sindirdiler. Parasızlıkla terbiye edilmeye çalışıldı. Sizlerin bu güzel desteği ile CHP Çine’de özellikle AKP’ye karşı koyacak, yerden yere vuracaktır. Bu insanlarımız, halkımız bu meydanları kolay kolay doldurmaz, hırsızların arkasından gitmez. Bizi herkes biliyor, Çine’ye 1999 yılında beri Çine’ye hizmet eden bir partiyiz. . Kimse bizi hırsız ve yolsuzluk yaptı diyemez, biz bunun onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu kalabalık onu gösteriyor. Çine yine tarihi bir günün yaşıyor,13 ay önce burada yerel seçim mitingi yaptık. Yine aynı kalabalık kalbine bastı. Ama bugün şuna şahit olun, iktidar partisi buraya çıkıp da sizlere konuşacak yüzü yok. Bu gün Çine meydanında sadece CHP var. Bu bir tarihi gündür. Sizlerden tek bir şey istiyoruz Cumhuriyet Halk Partisine iktidar olma şansını verin. Çiftçinin kullandığı her şeyi ithal eden kim, özgürlüklerimizi kısıtlayan kim, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti sıfatını kaldıran kim, günahsız insanları suçlayarak zindanlara atanlar kim, cebimizdeki paraya göz dikenler kim, kasaları yatak odalarına koyanlar kim, Menderes üzerinden siyaset ederek Mercedeslere binenler kim, halkımız aç yatarken bin liralık su bardaklarında su içenler kim bunları unutmayın sandık başına gittiğinizde. Her yıl kutlayacağımız bir Kurtuluş Bayramımız olacak, şimdiden kutlu olsun” diyerek sözlerini bitirdi.

Çine seninle gurur duyuyor sloganları ile karşılanan Başkan Enver Salih Dinçer, yaklaşık bir yıl önce aynı coşkulu kalabalıkla hep berabere burada olduklarını belirtti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Sizlerden şunu istedim Çine’de bana oy verin, Büyükşehir’de Özlem Çerçioğlu’na oy verin hizmet nasıl yapılır gösterelim demiştim. Rekor bir oyla bizleri desteklediniz teşekkür ediyoruz. Ama bu desteğiniz ilk değil, biz genelde iktidar olmadığımız halde 1999 yılında beri her girdiğiniz seçimde destek oldunuz, bizleri birinci parti çıkardınız.16 yıldır Çine nasıl yönetilir tepeden bakanları gösterdik. Ama şimdi sıra geldi Türkiye Cumhuriyetine. Gelin CHP oy verin Türkiye Cumhuriyet nasıl yönetilirmiş tüm Türkiye’ye gösterelim” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Adayı Metin Lütfi Baydar, “ AKP’ye oy vermiş olanlarınız vardır içinizden, ne dediler yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla mücadele edeceğiz dediler geldiler. Önceki seçimlerde verilen oylara eyvallah dedik. Ama 2011’den sonra yaptıkları yolsuzluklar ve hırsızlıklar vebal olarak taşınabilir olmaktan çıktı. Alnı secdeye gelen yarın mahşerde Mahkeme-i Kübra'da ben hesap vereceğim diyen kişi bu vebali taşıyamaz. AKP’ye artık kimsenin elhamdülillah Müslümanım diyen, alnı secdeye gelen insanın oy vermemesi gerekiyor. Bunun yükü omuzlarınızda olmasın. Gelin Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verin, şunları bir gönderelim Türkiye güllük gülistanlık olsun. Her gün bunların yalanları dinlemekten ve seyretmekten halkım yoruldu. Milletimin cebinden alıp kendinin ve yandaşlarının ceplerini doldurduğun yetmedi. Yıkılacak bu düzen sizlerin sayesinde. CHP’ ye destek vererek bu saltanı, bu düzeni, bu müslüman bozuntularının düzenini yıkmak için beraber olalım hemşerilerim. Mazotu bir buçuk lira yapacağız, Tariş’in borçlarını kapatıp, tüccarın elinden çiftçiyi kurtarır hale getireceğiz. Kestane ve zeytine destek vereceğiz. Çine’de yaşanacak bir Türkiye içerisinde olacak. Üç milletvekilini beş yapacağız diyerek Tayfun Talipoğlunu’da meclise gönderme sözünü istiyorum” dedi.

Bugün burada sizlerle olmaktan o kadar mutluyum diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ’Salih Başkan ile beraber biz size söz verdik yaklaşık bir buçuk yıl önce. Bize destek verdiniz Yeni Mahalle’de söz verdiğimiz gibi Sosyal Tesisin temelini temeli attık, 60 gün sonra sizlerin hizmetinizde olacak. Güzel Çine’mize Büyükşehir olarak yeni bir otogarın projesini tamamladık ve temel atmasını önümüzdeki günlerde sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni bir düğün salonunun temeli atacağız. Soğancılar Mahallemiz 17 metrelik çevre bulvarının bağlantısında köprünün yapımını başlıyoruz. Biz bunları sizlerden aldığımız güçlerle yaptık. Siz ne kadar övünseniz azdır. Ege Bölgesi Çine’de sizlerin kurduğu Ege-Et’e hayranlıklarla, gıptayla bakıyor. 11. Şubesini açtık. Sevgili başkanım dedi ki ‘Biz ev sahibiyiz. Önce diğer ilçeleri aç başkanım’15 gün içinde de Çine’de Ege-Et’in Şubesi açıyoruz. Ege Et’i Ege’nin incisi yaptık. Sizin kurduğunuz, sizin desteğinizle Aydın’da yaşayan vatandaşlar ucuz ve kaliteli ete kavuştu. Bir hafta önce başlattığımız sarı otobüsler var ya ben onlara civciv diyorum beğendiniz mi? Destek verdiniz, güç verdiniz, sizin hizmetindeyiz, gücümüze güç katın daha çok hizmet edelim. Akçaova’ya otobüs ve halı saha yapma sözünü en kısa sürede gerçekleştireceğimize söz veriyorum” dedi.

Mitingden sonra İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in hazırlatmış olduğu macır böreklerinin tadına bakmak için Milletvekilleri Adaylarını Karakollar Mahallesi’nde ağırladılar.












Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 13:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472