banner488

Cumhurbaşkanı Gül bir 'tabu'yu daha yıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün il ziyaretlerinde ya da heyet kabullerinde yılbaşından bu yana hediye kabul etmediği ortaya çıktı. Gül hediye yerine iki seçenek sunuyor:

Cumhurbaşkanı Gül bir 'tabu'yu daha yıktı
banner269

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün, il ziyaretleri, köşk dışı programlar ve kabullerde resmi veya özel kişilerden yıl başından itibaren hediye almamayı kararlaştırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün hediye yerine ilgililerden ya yardıma muhtaç gençlere burs verilmesini ya ziyaret anısına ağaç dikmelerini ya da imkan varsa iki seçeneği birden yerine getirmelerini istediğini anlatan Sever, bu sayede yaklaşık 60 bin ağaç dikildiğini, 46 Betsmove burs taahhüdü alındığını açıkladı.

Sever, Gül'ün il ziyaretleri öncesinde Genel Sekreter Mustafa İsen'in, valiliklere hediye kabul edilmeyeceğine ve bunun yerine ağaç dikilmesi ya da burs sağlanması isteğine ilişkin yazılı talimat gönderdiğini belirtti. 9 aydır süren uygulamayla sadece ziyaret edilen ilin valisi tarafından Cumhurbaşkanı'na tüm şehri temsilen tek bir hediye takdim edildiğini anlatan Sever, bunun dışında hediye kabul edilmediğini vurguladı.

Sever, ''Hediye verme alışkanlığını yıkmak zor oluyor ama Sayın Cumhurbaşkanı kararlı. Her geçen gün daha fazla uyuluyor'' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472