banner488

Çine’de Traktörlerle Miting

Çine’de Traktörlerle Miting
banner269

Çine’de CHP İlçe Örgütü çiftçilere yapılan haksızlıklara karşı traktörler ile miting yaptı.

Çine’de CHP İlçe Örgütü çiftçilere yapılan haksızlıklara karşı yapılan mitingde, traktörleriyle çitçiler katılarak Adnan Menderes Bulvarı’ndan, Merkez Taksi Durağına kadar konvoy eşliğinde miting alanına geldiler. Miting alanına Millet İttifakı'nın Çine Belediye Başkan Adayı ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, Millet İttifakı belediye meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Ülkemizin yüzde 80’ni tarıma dayalı. Çiftçi ve köylü desteklenmediği sürece bu ülke kalkınmaz. Simsarların ve aracıların elinde bu üretici biter. AKP hükumeti 2018 yılında çiftçiye 26 milyar dolar destek vermesi gerekirken 12 milyar dolar destekte bulundu. Geri kalanı 14 milyar doları Suriyelilere gitti. Yani Suriyeliler bizden çok daha değerli. Çiftçinin hakkını verecek çiftçinin yanında olacak üretime, yerel kalkınmayı destekleyecek ülkenin başına geçecek insanları seçmemiz gerekiyor. 31 Mart’a ki seçim bu yüzden çok daha önemli. Türkiye genelinde anketlerin sonucu baktığımızda AKP hükumetinin sonu geldi. Bundan sonra umut ve huzur gerekiyor. Çiftçi kardeşlerimiz sandığa gittiklerinde bunları kalplerine ve zihinlerine yazmalarını istiyoruz. Gönlümüz Millet İttifakından yana Çine’de Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den yana olmasını Aydın Büyükşehir Belediye Özlem Çerçioğlu yana olsun."

‘Köylü milletin efendisidir’ sözleri ile konuşmasına başlayan Millet İttifakı'nın Çine Belediye Başkan Adayı ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çalışmada, üretmeden, yorulmadan, rahat bir yaşam sürmek isteyen toplumlar ilk önce onurlarını, sonra özgürlüklerini sonra vatanlarını ve sonra bağımsızlıklarını kaybeder demiş. Biz köylü olarak üretmek zorundayız. Çineli olarak üretmek ve fabrika kurmak zorundayız. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çine Belediyesi olarak bunları yapmaya hazırız. Bunun için adayız. Sütçülük ve mandıracılık yapmak zorundayız. Ama hükumet olarak ne yapıyoruz. Hazırları satıyoruz. Çiftçimiz kredilerle uğraşmak zorunda kaldı. Traktör ve tarlarına satmak zorunda kaldı çiftçilerimiz. Bu durma üretemediğimizden geldik. Üreticiden yana hiç olmadılar. Domates ve biber ürete terörist dediler. Girdi maliyetlerimiz çok yüksekti. Çiftçi mazotu 6.50 liradan kullanıyor. Ama sahilde yatlarında 2 TL’den mazot kullanıyor. Nerede bu hakkaniyet. Sizler üretiyorsunuz, onlar hazır yiyorlar. Hükumetin Çine’ye eli değmiyor. Ülkeye eli değmiyor. Kurduğu bir fabrika ve işletme söyleyin. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarla övünüyorlar. Gidin oradaki fabrikaların hepsi kapanıyor yavaş yavaş. İşçileri çıkarıyorlar. Çünkü ekonomi çok zor durumda. Bir şeyler yapmak zorundayız. Ankara'daki hükümetin eli Çine’ye değmiyor. Ama bizim Aydın'daki hükumetimiz topuklu efemiz dedi ki, üreticinin ve köylünün yanında ol. Onlara ne gerekiyorsa destek olalım dedi. Bizde projelerimizi bunlara göre yaptık. Eğer sizler bizim yanımızda olursanız önümüzdeki dönem sizlerin yanında olacağız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472