banner488

Çine'de 468 Ailenin hayalleri yıkıldı!

6 yıl önce engellenen Ak Parti Çine Teşkilatı’nın TOKİ projesi, Belediye Meclisi tarafından 2. kez yine engellendi.

banner496

Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Özkaya, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında TOKİ üzerinden Belediye’ye yüklenen Başkan Özkaya önemli konulara dikkat çekti.

“Yılmadık, yılmayacağız”

Basın açıklamasında Çine’ye değer katmayı amaçladıklarını belirten Başkan Özkaya, “Halkımız için elimizden gelen bütün gayretleri göstererek hizmet etmeye çalıştık. Zaman zaman çalışmalarımızla alakalı birçok engel oldu. Ama yılmadık, yılmayacağız. Çine’nin daha çok hizmet hak ettiğini düşünüyoruz.” dedi

“Çine’den 468 kişi TOKİ müracaatında bulundu”

Çine’de inşa edilmesi planlanan TOKİ Konutları hakkında konuşan Başkan Özkaya,”En son çalışmamız TOKİ ile ilgili 150 adet ön müracaatlar almıştık. Daha sonra TOKİ’den yer seçimi ile alakalı olarak eski çöplüğün olduğu yer, Orman İşletme Şefliği’nin olduğu yer ve Karakollar Köyü’ndeki yer ile ilgili ön çalışmalar yapmıştık. Bu çalışma neticesinde Orman İşletme Şefliği’nin olduğu yer ve Karakollar Köyü’ndeki arazi TOKİ için uygun bulundu. Bizde 150 konutluk talep toplamaya başlamıştık. Bize, talep 200 de olsa 400 de olsa yaparız şeklinde öneride bulundular. Biz de bu sayı arttırmaya çalıştık. Şu anda 468 aile ön talep formunu bizlere ulaştırdı. Bu 468 kişi şu an Çine’de çok yoksul. Kendileri ‘Çine’de bir evim olsun, bir başımı sokacak yuvam olsun da kiradan kurtulayım’ mantığıyla geldiler bize ve yazıldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Madem ihtiyaç yoktu, Kıroba Konutları nereden çıktı”

Karakollar Köyü’nde inşa edilmesi planlanan TOKİ Konutları’na Çine Belediye’sinin engel olduğunu ifade eden Başkan Özkaya, “6 Şubat itibariyle zannediyorum ki bütün köylerimizin mahalle oluşu tescillendi. Köylerin uhdesinde olan mal varlıkları da Çine Belediyesi’ne geçmiş bulundu. Bundan dolayı biz, Karakollar Köyü’nde muhtarlığımız aracılığıyla TOKİ için başlatmış olduğumuz çalışmamız, Kaymakamlığa oradan da Aydın Valiliği’ne yazıldı. Aydın Valiliği de İçişleri Bakanlığı’na olumlu görüş belirterek yazı yazmıştı. İçişleri Bakanlığı, Belediye’ye yazmış. Belediyemiz son Meclis Toplantısı’nda ilk gündem maddesi olarak köy tüzel kişiliğine ait  101 ada, 1 parseldeki 17 bin 704,16  taşınmazın satış talebi görülmüş ve meclis red oyu vermiştir. Başkan Dinçer diyor ki; “Karakollar Köyü Muhtarımız bu yerin satılmasını istiyor. Muhtarımızın ilk önce bize gelmesi gerekiyordu. Prosedürü bilmediği için Çine Kaymakamlığına dilekçe vermiş. Kaymakamlık Aydın Valiliği’ne yazı yazmış. Valilik de İçişleri Bakanlığına Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazı yazmış. Bize İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden yazı geldi. Bu yerin satılması için meclisten onay istiyor. Bu yerin satışına izin vermemeyi düşünüyorum. Tapuda da şerh konulmuş. 5 yıl köyde ikamet eden, evi barkı olmayanlara tahsis edilmesi için. Bu yere ileride otogar yapma düşüncemiz var”

“Oysa burada TOKİ’nin güzel bir planı vardı. Burası sosyal, ticari alanlar, cami ve konut olarak düşünülmüştü. Kaldı ki Karakollar’daki araziye şu andaki konumuyla otogar yapılması mümkün değil. Burası konut için uygundu, müracaatımız doğruydu. Güzel bir proje gerçekleşecekti. Belediyemiz, Köy Muhtarlığı’nın burayı satacağını söylüyor. Demiyor ki, ‘buraya TOKİ yapılacak, köylüler ve Çineliler ev sahibi olacak.’ Belediye Meclisi de tamamen buraya red oyu veriyor. Ben şaşırmış haldeyim. Daha önce Çine’ye doğalgaz gelsin diye ısrarda bulundum. Sağolsun yetkililer doğalgazı getirdiler fakat Çine’de dağıtım hala gerçekleşmedi, üzülüyorum. Aynı zihniyet, aynı düşünce yüzünden Adliye Sarayı için 3 kez paramız ayrılmışken,  3 kez gelen paramız geri gitti, içim acıyor. Bir Adliye Sarayı’na kavuşamadık. Çine OSB’nin gelişmesi için kendi parti tüzüklerinde daha önceki seçimlerinde ilk madde olarak koymuşlardı. Ama burada tabut yürüttüler, gelmemesi için dışarıdan gelen vatandaşlarla tabut yürüttüler. Ben Çine Ak Parti İlçe Başkanı olarak TOKİ konusunda, Çine Belediyesi Eski Başkanı Osman Aydın döneminde müracaatta bulunmuştum. Çine’nin ihtiyacı yok demişlerdi. Peki soruyorum Kıroba Konutları nereden çıktı.  Kıroba Konutları’nın 2.sini düşünüyormuşsun. Madem ihtiyaç yoktu,  niye düşünüyorsunuz . Bu Kıroba Konutları’na parası olan mı girdi, yoksul vatandaşları mı ev sahibi yaptınız diye soruyorum..” şeklinde açıklamada bulundu.

“Halkımıza hiçbir yalan söylemedik, söylemeyeceğiz”

“Bizim yapmak istediğimiz Çine’nin gelişmesi güzelleşmesi ve zenginleşmesidir.” diyen Başkan Özkaya, “Ben Çine halkımıza, bizi iktidar yaparlarsa Alabanda Kavşağı, TOKİ, Adalet Sarayı ve doğalgazla buluşturacağımızın müjdesini veriyorum. Halkımız bize güvensin, halkımıza hiçbir yalan söylemedik, söylemeyeceğiz.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2013, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gerçek vatansever...
gerçek vatansever... - 11 yıl Önce

468 ailenin hayallerini yıkanın bizde gerçeklerini yıkarız, az kaldı seçimlere...

YILMAZ ÇOBAN
YILMAZ ÇOBAN - 11 yıl Önce

çinede tokiyi istemeyenleri allaha havale ediyorum . çine kimsenin babasının malı degildir.o makam ve mevkiler gelip geçicidir oylarımızı size boşunamı verdik köstek olmayın yapıcı olun çineye kim yaparsa yapsın hizmet hizmettir.468 aile istekte bulunmuş demekki çinede tokiye ihtiyaç varki insanlar istiyor.kaç defalardır çinede hizmet ediyorsunuz niye yapmadınız şimdiye kadar.toki gelmesin diye yaptınız groba konutları diye.o binalarda kaç tane kiracı vardır araştırdınızmı yoksa........

poyraz
poyraz - 11 yıl Önce

başkanım boşverin bunlar cebini birazdaha doldursunlar belediyeyi alalım ozaman çineyi terkedecek duruma gelecekler .chpli birisi diyorki cebimize kim para koyarsa oyumuz ona diyor böyle bir zihniyet var bu memlekette durmak yok yola devam.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472