banner488

Çine, Türkiye’nin Markası Olma Yolunda

Çine, Türkiye’nin Markası Olma Yolunda
banner269

‘Tek köy’ projesi ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Çine’yi ziyaret etti.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in, tarımsal kalkınma amaçlı, organik üretim ve çiftçilerin yararına başlattıkları ‘Tek Köy’ projesi ile ilgili CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Çine’yi ziyaret etti. Gaytancıoğlu Çine’yi gezerek ilçe pazarında pazarcılarla da tanışma fırsatı buldu. Ziyaretlerinde Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin eşlik etti. CHP İlçe Parti Binası’nda partililerle buluşan Gaytancıoğlu, Çine’yi Türkiye’nin markası haline getireceklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Belediye Başkanımızın tarımsal kalkınma faaliyeti adı altında ilçemizin organik tarım merkezi olması için ‘Tek Köy’ projesi üzerinde çalışma başlattık. Tek Köy proje ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu aynı zamanda Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanımız proje ile ilgili olarak bizleri ziyaret etmek istediler bizde kendilerini Çine’mize davet ettik. Sayın vekilimizi bundan sonra daha sık aramızda göreceğiz” dedi.

‘Tek Köy’ Açılışını, Kemal Kılıçdaroğlu Yapacak

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu unsuru olan çiftçileri her fırsatta savunmakla kalmadıklarını, yeni projelerle hem çiftçinin alın terinin karşılığını alabilmesine hem de ülkeye katma değer yaratmasına destek olmak için Çine’ye geldiğini söyledi. Çine Belediye Başkanı S. Enver Dinçer’in destek ve katsıyla Çine’yi bir Türkiye markası temellerini attıklarını belirten Milletvekili Gaytancıoğlu proje hakkında bilgiler verdi. Gaytancıoğlu, “Bu proje ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında bizzat kendisinin çizerek bize emanet ettiği ancak o emanete maalesef sağ iktidarların sahip çıkmadığı, dejenere ettiği ‘Cumhuriyet Köyü’ projesinin bir devamıdır. Biz bırakılan emaneti daha nasıl yukarı çıkartabiliriz ve nasıl koruyabiliriz derdinde olan bir parti olduğumuz için bu projeyi özümsedik. Çok değerli Belediye Başkanımızın katkı sunduğu ve genç kardeşlerimizin teknolojik destek verdiği projeyi daha Türkiye’nin yararına nasıl kullana bilirizin çalışmasını yapıyoruz. Projemiz devam ediyor, bittiği zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da buraya gelecek ve açılışını yapacak.

Yeniden, Köylü Milletin Efendisi Olacak

Bu projeyi bütün Türkiye’ye tanıtacaklarını belirten Gaytancıoğlu, “Sosyal demokrat belediyeciliğin olduğu yerlerde yaptığımız istatistikler var; uyuşturucu kullanımı son derece az, çiftçiler diğer ülkedeki illerde yaşayan sosyal demokrat belediyeciliğin olmadığı yere göre daha iyi gelire sahip. Biz üreten köylüyü yeniden milletin efendisi yapmak zorundayız. Çünkü AKP iktidarının 15 yıllık bilançosu, borçlandırılan insanlar ve köyden kente göç eden çiftçidir. Bu göçü durdurup Türkiye’nin tarımsal potansiyelini daha da yukarılara çıkarmanın çalışmasını yapıyoruz. Partimiz son bir buçuk yıldan beri Rize’de çay, Ordu’da fındık toplantıları yaptı. Bu şehirlerde oyumuz da milletvekilimizde yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.    Herkesin çay içtiğini, 50 bin ton ’da kaçak çay olduğunu, kaçak çayı da terör örgütlerinin taşıdığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

“İktidar Türkiye’yi İnşaat Alanına Çevirdi”

Bizim derdimiz oy değil, derdimiz ülkeyi yönetmektir diyen vekil Gaytancıoğlu, “Şart değil iktidar olmamız ülkeyi yönetenlere de katkı sağlamaktır. Ama tabi ki iktidar olmak için çalışıyoruz. İktidar olanlarla da projelerimizi paylaşıyoruz. İlk defa asgari ücreti gündeme getirdiğimiz zaman hükümet ‘nasıl artırabileceksiniz kaynak nerede’ demişti. Yaptılar ama ellerine gözlerine bulaştırdılar. Şimdi biz asgari ücretin 2 bin lira olmasını, taşerona kadro istiyoruz. Hükümet mecliste bunu tartışmıyor. Bir gece ansızın bir kanun hükmünde kararname ile taşeron yasasını geçireceklerini biliyoruz. Niye Türkiye’nin gündeminden kaçırıyorsunuz, Türkiye’nin gerçek sorunlarını. Gerçek sorun terördür, işsizliktir, yoksulluktur, atanamayan öğretmendir, taşeron işçi, evine ekmek götüremeyen emeklidir. Ama iktidar varsa yoksa yandaşlarına çıkar sağlamak, korumak için onlara rantlar sağlayabilmek için Türkiye’yi inşaat alanına çevirdi. Her yere alışveriş merkezleri, betonlar, meralara ve sizin canım zeytinliklere saldırılar Türkiye böyle bir ülke değil. Doğal zenginlik açısından çok önemli bir potansiyele sahip ama nohut, mercimek, mısır, buğday, et ithal ediyoruz. Bunu tersine çevirmek istiyoruz. Çine’de hayata geçirilen bu projeyi sahiplendik. Bütün ürünler öncelikle belediyemiz aracılığı ile tüm Türkiye’ye dağılacak belki de Çine’nin markası ile dağıtılacak. Diğer illere de katkı sağlayacak bir pilot projedir. Sosyal demokrat belediyeciler aynı zamanda halkın sağlığını da, çıkarlarını da zaten düşünüyorlardı, bu sefer gıdasını da düşünecekler. Genel Başkanımızda projemizi önemsiyor, 14 tane çalıştay yaptık. Kırsal kalkınmada belediyelerimizin nasıl bir söz sahibi olacağının bir belgesidir” dedi.










Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 08:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472