banner488

Çine Şoförler Odası'ndan, AK Parti'ye Ziyareti

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’na ‘Hayırlı Olsun’ Ziyaretleri Sürüyor

Çine Şoförler Odası'ndan, AK Parti'ye Ziyareti
banner269
Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Örter ve yönetimi ile S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatif Başkanı İsmail Güder, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetimini ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

“Bölüşürsek Tok, Dövüşürsek Yok Oluruz”

Gezici istasyon en azından ilçeye kazandırılması gerektiğini belirten Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, “Araç sayımız 30 binin üzerinde önemli bir rakam. Hem sanayi esnafımız hem de sürücüler için Aydın’a gidip gelmek zaman, maddiyat kaybı. Her ikisini de bertaraf etmek için mutlaka ilçemize sabit yada gezici istasyonun hizmet vermesi hepimizi ilgilendiriyor. Çiftçisinden, motosiklet sürücüsüne kadar özellikle traktörler çok mağdur aslında. Ayrıca ilçemizde yük yüklemede bizim zaman zaman sıkıntılarımız oluyor. Yük alanında da sizlerden mutlaka destek isteyeceğiz. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz.  Önemli olan kendi kamyoncumuz yeni esnaflar piyasaya çıkarmak. İlçemize yabancı firmalar saldırıyor, onların bize hiçbir şekilde faydası yok, istihdam alanında da faydaları yok. Buradan aldıkları parayı gidip İzmir’e, Ankara’ya, İstanbul’a aktarmaları bizim için hoş bir şey değil. Çine’de kamyoncularımız olursa Çine’nin parası Çine’de kalmış olur. Bizim dövüşmek gibi bir niyetimiz yok. Bölüşürsek tok oluruz, dövüşürsek yok oluruz sistem bu bizde. Hazmetmek bazı şeyleri hayatta çok önemlidir. İstişarenin olmadığı yerde başarıda olmaz. Biz hizmet sektörüyüz, imalatçı değiliz.”

“4 Yıldır Sıkıntı Çekiyoruz”

Bürokrasinin şoförleri yorduğunu söyleyen Başkan Öter, “Toplu taşımacılıkta Büyükşehir’in 7. Maddesi f bendi esnafları tamamen yordu, mutlaka değişmesi gerekiyor. Aydın’da yasaya göre Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili olması, ulaşıma hizmet kalitesi anlamında baktılar. Oysa şoför esnafıyla bir araya gelinebilirdi. Ortak çözüm üretilebilirdi. 2014 yılından bu yana bizler sıkıntı yaşadık. Kazanılmış haklarımız bertaraf edildi, hatta esnafa sorulmadan yasalar çıktı. Yasayla, yasayı uygulayan arasındaki sıkıntılardan dolayı, yasa diyor ki ‘ben vatandaştan oy alacağım, şirin görüneceğim’. Ulaşım hizmetlerinde biz şoför esnafları olarak para kazanamıyoruz. Sebebi ilçemizin nüfusunun, hareketlilik oranının düşük olması. İnşallah daha hareketli bir Çine hepimiz görmüş oluruz. Devletimizin yatırımları önemli. Çine’deki bütün yatırım projelerini destekliyoruz hepsinin arkasındayız. Bunların bir an önce bitmesi bizleri mutlu eder. Cümleten hayırlı olsun arkadaşlar. Bu görevlerde inşallah başarılı olursunuz. Vatana ve millete faydanız olur. Tek derdimiz güzel bir Çine. İnşallah yönetiminiz hayırlara vesile olur. Başka Çine, başka gidecek yer yok” şeklinde konuştu.

“Belediyeler İşin Kolayına Kaçıyor”

Oda temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren, Araç Muayene İstasyonu ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Mehmet Tosun, “Milletvekillerimiz ile de görüştük. Israrlı bir şekilde takip ettiklerini, biraz zor bir konu gibi gözüküyor, hatta bu iş için gerekli yerlerle görüştüğünü bildirdi. Yerel seçimlerden sonra hem Çine Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olsun sıkıştığı durumlarda suçu Büyükşehir yasasına atıp, vatandaşlardan gelen şikayetleri bertaraf etmeye çalışıyor. Bu yetkiler veriliyor ama bir taraftan vatandaşa şirin gözüküp, bir taraftan da şoför esnafını zor durumda bırakmanın da hiçbir mantığı yok, ortak bir çözüm bulunabilirdi. Her şeyden önce muhatap alınmıyor. Mesela su paralarıyla ilgili aynı şeyler yaşanıyor çok yüksek alınıyor katı atık ücreti gibi alınan ücretlerden vatandaşlar şikayet etti mi hemen ‘Büyükşehir yasasında böyle diyerek almak zorundayız’ deniyor. Aslında alakası yok. Belediyeler vatandaşa ulaşım sektöründe de hizmet vermek zorunda. İşin kolayına kaçıyorlar. Araçlarla ilgili ne hikayeler duyuldu. Aslında o sarı civcivlerde zarar ediyor. İyi yönetilmiyor. Hem şoför esnafımızın hem de vatandaşımızın 2019 yılında yerel seçimlerinde gereğini yapacağını düşünüyorum. Bunları hep beraber düzeltebiliriz. Baştan beri ben yaptım ettim mantığı ile yönetiliyor. Gün gelecek inşallah bunları da hep beraber değiştireceğiz.”

“Büyükşehir Belediyesi Sıfırdan Yol Açtığı Yok”

Bazı mahalle yollarında gördüğüm tabelalar komedi gibi geliyor diyen Başkan Tosun, “Benim bölgemde ben doğmadan önceden bu yolların asfalt yol olduğunu biliyoruz. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı devasa bir tabela asmış üzerinde “Bu yol Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır”  yıl üzerinde yenilemeler yapılmış olabilir, yolun yapılması nedir? Birde çıkıyorlar şu kadar kilometre yol yaptık, olan yolları da sayıyor, sıfırdan yol açtığı falan yok yani. Özel idare zamanında yollardaki çukurları, yamaları yapsınlar dedik, bütün eski yapılan yolları sahiplendiler. CHP zihniyeti bunu hep yapıyor, kusura bakmasınlar. Sahiplenmeyi çok iyi biliyorlar. O yollar onlar tarafından yapılmadı. Bu hatalar düzeltilmeli. Sivil Toplum Kuruluşları ile hep beraber inşallah uyumlu bir şekilde Çine’mize hizmet etmek için istişarelerimizi devam ettireceğiz. Bundan sonra da Çine’mize neler kazandırabiliriz, neler yapabiliriz bunlarla ilgili yine birbirimiz ile irtibat halinde olup İlçemize hayırlı olan her şeyde beraber çalışacağız” dedi.

















Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 20:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472