banner488

Çine İlçe Teşkilatına “Hayırlı olsun“ ziyareti

AK Parti Aydın Milletvekilleri ziyaret etti

Çine İlçe Teşkilatına “Hayırlı olsun“ ziyareti
banner269

AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç  Aydın’da 17 İlçe’de AK Parti  İlçe Teşkilatlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekilleri göreve yeni seçilen Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı ziyaretlerine, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AKP Çine İlçe Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve pek çok partili katıldı.

AK Parti 3 Milletvekili olarak Aydınlıların emrinde olduklarını vurgulayan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “Yeni yönetimdeki arkadaşlarımıza hayırlı olsun, bugüne kadar partiye emeği geçen tüm kardeşlerimize, önceki yönetim kurumundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çine’de sorun çok, gayet güzel duble yolumuz oldu ama yolu yaptık sorunlar ürettik. Duble yolun yapılması ile merkez ve yol üzerindeki mahalleler de öteden beri alışılagelen bir düzeni bozduk. Karayollarının yaptığı yoldan dolayı vatandaşların ciddi mağduriyetleri var. Karayolları ve ilgili müteahhit firmalarla görüşmeler yapılıp bizler sorunu çözelim istiyoruz. Bizler hizmet üretiyorsak vatandaşın menfaati olsun diye hizmet üretiyoruz. En yakınımızda Alabanda Kavşağı yapıldı sıkıntı var, şehrin ana arterlerinden bir tanesinin önünü kapattı. Bu sorunları takip edeceğiz, zaten teşkilatımızın görevi seçilmesindeki gayreti vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek, il ve ilçe başkanları milletvekilleri ile koordinasyonu sağlamaktır. Bizler AK Parti’nin Aydın’daki 3 Milletvekili olarak milletimizin emrindeyiz” şeklinde ifade etti.

Gökbel Barajı Koçarlı ve Bağarası sulama sistemi yapım çalışmasında yerinde inceledik diyen Kılınç, “Adnan Menderes Barajı ve Gökbel Barajı ile Çine'ye çok büyük hizmetler geldi. 2013-2014 yılında Türkiye genelinde bir susuzluk, kuraklık yaşandı. Aydın’da da yaşandı ama bunu vatandaşımız hissetmedi. Yapılan barajlar sayesinde susuzluğu Aydınlı çiftçilerimiz hissetmedi. Gökbel Barajı'ndan Bağarası ve Koçarlı sulama çalışmaları ile 34 kilometre sulama sistemi yapılacak. Sulama Gökbel Barajı'ndan 700 metrelik mesafede 3 metre 40 santim yüksekliğinde bir boruyla gelecek. Çine Ovası için yaklaşık 60 bin hektarlık alanı sulaması ile ilgili branşman bırakılacak. Sonrada 32 kilometrelik 3 metre çapında boru ile Koçarlı- Bağarası sulamaları devam edecek. Orada da 146 bin hektarlık çok büyük bir alana kapalı sistem sulama yapılacak. Aydın’a muazzam hizmetler yapıldı. Aydın İlimiz Türkiye’de pek çok ilden fazla Orman Su İşleri Bakanlığı’nın hem orman adına hem su adına yatırımlarından istifade etti. İstanbul ve Ankara'dan sonra eğitimde en çok yatırım yapılan üçüncü ilimiz Aydın ilimizdir” dedi.

Yeni yönetim kurulumuz çok büyük sorumluluğu omuzlarına aldığını değinen Kılınç, “ Önümüzde Genel Seçimler var. Türkiye’de 12 yıldır Türkiye’nin 80 yılda çözülemeyen pek çok sorununu AK Parti iktidarı birer birer çözüyor. 12 yıl önce bu memlekette vesayet rejimi vardı. Türkiye'nin başındaki en büyük sorun da vesayet rejimiydi. Vesayet rejimi nedir, birtakım güç odaklarının Türkiye'yi kendi menfaatlerince yönetmek gayretleri. Sayın Cumhurbaşkanımız bunlara faiz lobisi dedi. Vesayet rejimini kontrol etmek, devam ettirmek isteyen güçler tarafından vatandaşlarımız aldatıldı. MİT Müsteşarının yargılanması sürecinde, Gezi Parkı eylemleri sürecinde, 17-25 Aralık’da, Türkiye’deki 2014’deki Mart Mahalle Seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde birileri çıktı millete dedi ki ‘Çıkın yataklarınızdan, teheccüd namazından sonra Recep Tayyip Erdoğan ölsün diye dua edin' dediler. Vesayet sisteminin karşısındaki en büyük direnç Recep Tayyip Erdoğan'dır. O ortadan kalkarsa Türkiye yine faiz lobilerinin güç odaklarının Türkiye’yi istediği gibi yönetecekleri güdüme gelecek, sizler buna mani oldunuz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İktidarımız sizden aldığı güç ile yüzde 48’lik oyla mahalle seçimlerinde, yüzde 51’lik oyla Cumhurbaşkanı seçimleri kazanmasaydı bu iktidar, Türkiye'de pek çok şeyi değiştirmeye daha fazla gayret edeceklerdi. Sizlerin çalışmaları bu vesayet rejiminin önünü kesti. Önümüzde 2015 Haziran seçimleri var, hep bir arada bu seçime çok iyi hazırlanmalıyız. Allah'ın izniyle bu seçimden de başarı elde etmeliyiz” dedi.

AK Parti 5. Kongrelerini gerçekleştirerek bayrak yarışırını sürdürdüklerini belirterek AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, "Bayrağı yere düşürmeden inşallah istikbale doğru götüreceğiz. Birlikte dayanışma içerisinde iktidar sürecimizi buraya kadar getirdik. 9 defa vatandaşın karşısına çıktık, 9 defa sınavdan geçtik. 9’nda da vatandaşımız, bütün Türkiye’de ve Aydın’da dahil daha fazla oy vererek, puanımızı yükselterek bize cevap verdiler. Bütün hizmetler devam eden istikrar sayesinde gerçekleşti” dedi.

AK Parti olarak tevazuu bırakıp seslerinin daha gür çıkması gerektiğini bilgilendiren Öyüş, ” Bizler 141 yıllık rüyayı AK Parti olarak gerçekleştirdik. Çine Barajı, Avrupa’nın en büyük Dünya’da 6. büyük barajı burada. Aydın ve civarına yapılan yatırımlar 12 yılda 11 katrilyon liralık yatırım gerçekleşti. Bunun 2 katrilyona yakını sadece Çine Barajına gönderildi. Biz bu kadar önemli hizmetleri yapıyoruz ve tevazu içerisinde davranıyoruz. Bizim yaptığımız hizmetlerin içerisinde dere ıslahları olsun birçok hizmet var. Çine’de Kalabak Çayı’nın yanına Devlet Su İşleri Dere Islah Çalışması Yapılıyor diye tabela astırdık. Utanmadan biz yaptık dediler. Hiç utanmıyorlar bunu nasıl siz yapabilirsiniz? Ne cürümünüzle, hangi marifetinizle? Geçmişte ne gibi kaliteli iş gösterdiniz? Neyle ispat edebilirsiniz yaptığınızı? Devlet Su İşleri’nin, Hükümetimizin yaptırdığı işleri dahi biz yapıyoruz, biz yaptırdık demekten utanmadılar. Biz yapıyoruz asıl sahibi AK Parti, AK Parti Hükümeti. Bizler tevazuu bırakıp artık sesimizi biraz daha gür çıkarmalıyız. İnsanlar doğrularla yanlışları görsün. Yerel seçimlerde insanlar farklı tercihlerde bulunmayı istediler fakat döndüler bizim omuzlarımıza başlarını dayayarak ağlıyorlar hizmet alamadıkları için. Bunların muhatabı biz değiliz, yerel yönetimler yapmalı ellerinde paraları var, akılları varsa, hünerleri varsa göstersinler. Bütün Aydın üzerinde hünerlerini görmek durumundayız. Varsa hünerleri analarının ak sütü gibi helal olsun aldıkları oylar. Ama yoksa bütün milletin ahını alıyorlar bunların bizim anlatmamız lazım. Bizim yaptığımız hizmetleri sahiplenilmesine itirazımız var, bizim yapmış olduğumuz güzellikleri yok saydırılmasına itirazımız var. Yerel yönetimlerde devlet hizmetidir, kamuya hizmettin bir birimidir, kendilerine düşen hizmeti en alasından yapmak mecburiyetindeler. Vatandaşımızın da hükümetten bekleyecekleri ile belediyeden bekleyeceklerini iyi bilmeli ayırt etmeli. Belediye makamları yan gelip yatılacak makamlar değildir. AK Parti Belediyeciliği ile Cumhuriyet Halk Partisi ya da MHP Belediyeciliği arasında farkı görmek gerekir ve göstermek gerekir” dedi

İdealimiz çok büyük, tekrar bu dünyaya hükümdar olacağız diyen Öyüş, "Türkiye Osmanlı’nın elbette devamıdır. Osmanlı Devleti'ni yıkıp bizi tarih sahnesinden silmek için yedi düvel bir araya gelip bize karşı savaş açmışlardı. Biz de o zaman göğsümüzü siper etmiştik. Kadınlar, çocuklarının yorganlarını mermilerin üzerine örtmüştü. Seyid Onbaşı 200 kiloluk mermiyi nasıl kaldırmıştı? Bir imanla çalışarak, bunları gerçekleştirmiştik. Geçende bir resimli cuma mesajı geldi. Karda namaz kılan askerleri gösteriyordu. Evet, bu vatan böyle kazanıldı. Bir iki tencere tava çalmakla kaybedilecek bir vatan sahibi değiliz biz. Bizim ideallerimiz çok büyük. Biz tekrar bu dünyaya hükümdar olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kendi huzurunu sağlayıp da evimin dışında ne oluyorsa olsun, diyen varsa onları kendi halinde bırakmak lazım. Ama biz AK Parti çatısı altında bir araya geldiysek, bu mücadeleyi vereceğiz, bu inançla, bu aşkla mücadelemizi vereceğiz. 2015 seçimlerine kadar bizim çok çalışmamız lazım. 2015 seçimlerinde bu siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürecek yapıyı koruduğumuz taktir de 2023 hedefine ulaşmak bizim için çok daha kolay olacak. Bizden sonrakilere bayrağı en sağlıklı şekilde ulaştırmayı arzu ediyoruz. Milletimizin, Devletimizin bekasının sürmesini, devamlılığını istiyoruz. Bir gaflet içerisine düşmeyeceğiz inşallah. Aydın’dan gür bir ses duymak istiyoruz. Çine Teşkilatına hayırlı olmasını, yeni seçilen arkadaşları da tebrik ediyorum" dedi.

İlçelerimize daha uzun zaman ayırmamız gerekir diyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “ Her ilçemizin kendine göre beklentileri var, kendine göre sorunlar var. Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 1470 adet besi danası projesi vardı, Türkiye’de örneği olmayan tek proje bunun geri ödemesi ile sorun çıktı. Tarım Bakanlığı’na ısrar ettik, belli bütçenin içerisinden yüzde 10 tekabül eden miktarı tek kooperatife istediğimi söylediler. Bizde Bakanımıza seçmen bize söylüyor ki siz isterseniz, yaparsanız diyor bende size söylüyorum siz isterseniz, yaparsanız diye. Besi danaları geldi fakat en pahalı zamanında alındı, istenilen gelir elde edilemedi, fiyatların düştü. Sonuç itibari ile 1470 besi danası alan 147 vatandaşımızla ödemesinde sorun ortaya çıktı. Tarım Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde başka illerde de sorunlar var bunun neticesinde kanunu bir düzenleme gerekiyor, yani meclisten bir kanun çıkacak ki bu kooperatiflerin borçları ile ilgili bir yapılandırma olsun. İki alternatifli bir kanun hazırladık Başbakanımıza sunacağız. Temennimiz inşallah başarmak. Türkiye genelinde 1750 kişiyi ilgilendiren bir sorun. Diğer bir sorun ‘Çine’nin meşhur tapu mağdurları’ ile ilgili, 1987 yıllarında Anap rahmetli Özal döneminde imar affı çıkarılmış. İmar affı özellikle köyler için değil özelikle belediye sınırları içerisinde ilgilendiren bir konu olmasına rağmen Çine İlçe’sine mahsus mera alanlarındaki arsalar veya evlerle ilgili bu imar affına sokarak valilik bir çalışma yapmış. Meradaki yerlere tapu vermişler ve satmışlar. Özal İdare tahsilat yapmış, tapularını vermiş o kanuna dayandırarak. Ama bir ayrıntıyı unutmuşlar, çok büyük bir eksiklik var. Tapular mera komisyonundan, mera vasfından çıkarılması gerekiyormuş ama bu çıkarılmamış. Bir hazine avukatı vasıtası ile burada mal müdürlüğünde çalışan bir memur bunu biliyordu, emekli olmadan önce bir bilgi vermişler hazine avukatına, hazine avukatı da davayı açmış. 2-3 sene bu dava süreci devam etmiş ve bu davalar kaybedilmiş. Davanın dayanağı ne mera vasfından çıkarılmadığı için burada da 440 aileyi ilgilendiren bir sorunken mirascıları ile 750 aileyi ilgilendiren bir sorun. Ana kaynağı meralardaki yapılaşma ve meralarla ilgili kanuni bir değişiklik gerekiyor. Biz bu konu ile ilgili Maliye Bakanlığı’na gittik 3 milletvekilli olarak, Bakanlıkta toplantılar yaptık, neticesinde kanuni bir düzenleme hazırladık. Kanuni düzenlemeyi guruba kabul ettirdik, ikna ettik. Tarım Bakanı meraları ilgilendiren bir kanun olduğu için Türkiye genelindeki meralar ile ilgili inceme yapıldı. Kolaybet Bizde hazırladığımız dosyaları Sayın Başbakanımıza sunacağız” dedi.

Çine’nin Adalet Sarayı ile ilgili olarak Erdem şu açıklamaları yaptı,” Adalet Bakan Yardımcımızı ziyaret ettik. Çine Adliye Sarayı, Bozdoğan ve Aydın Adliye Sarayları ile ilgili görüşmeler yaptık. Çine Adliyeleri ile ilgili Adalet Bakanlığına intikal eden bir başvuru söz konusu değil. Yeni bir başvuru yapılmış yer gösterilmiş resmi yazılarının neticesi ortaya çıktı. Yeni başvuru yapılmış. Konuyu takip edip Çine’mize yeni bir Adliye Sarayı yapılması konusunda 2015 yatırım programına aldırabilmek için 3 milletvekili olarak bizler takip edeceğiz. Yeni teşkilatımıza hayırlı olsun” dedi.



Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472