banner488

Çine CHP’den Çankır’a Büyük Destek

Çine CHP’den Çankır’a Büyük Destek
banner496
CHP Aydın İl Örgüt Başkanlığı adaylığını açıklayan Ali Çankır CHP Çine İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı tarafından 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesinde, adaylığını açıklayan CHP Nazilli İlçe eski Başkanı Ali Çankır ve CHP eski Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanlığını ziyaret etti. CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, ilçe yönetimi olarak Ali Çankır'a, tam destek vereceklerini söyledi.

Barış için, Ali Çankır

Tam destek vereceklerini belirten CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, "Mevcut yönetim kurulu il başkan yardımcısı Ali Çankır, il başkan adaylığını açıkladı. Bizler ilçe yönetimi olarak Ali Çankır ve ekibini destekleme kararı aldık. Gayemiz, partimizi 2019 sürecinde en iyi yerlere getirecek kadroları göreve getirebilmektir. Kavga eden değil, barış içinde hareket eden bir parti özlemimiz var. Dolayısı ile Ali başkan bu sonuca gidebilmemiz için inandığımız bir kişi olduğu için kendisi ve ekibini destekliyoruz" dedi.

“AKP’den Kurtulmak İçin Tek Vücut Olmalıyız”

Partililerin büyük destek verdiği CHP Aydın İl Örgüt Başkanlığı adaylıyı Ali Çankır, Türkiye’nin her geçen gün baskıların, dayatmaların, kutuplaşmaların artmasına, özgürlüğün yok edilmesine, adaletin çürümesine,  ekonominin iflas etmesine, eğitimin yozlaşmasına, tarımın bitme noktasına, dış politikanın çökmesine doğru yol aldığını söylerdi. Çankır, “AKP, OHAL kisvesi altında çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle muhalefetin yaşam alanını daraltmış ve OHAL’i adeta insanlara karşı bir silah olarak kullanmaya başlamıştır. En son çıkardıkları kararname ile de sivilleri, terörü engellemek için yaptıkları her türlü saldırı karşısında yargıdan muaf tutmaları sözün bittiği yerdir. Bu düzenleme hukukun yok edilmesidir. AKP, sözüm ona 900 bin taşerona kadro vermenin şirinliğine bürünerek adaleti iyice kuşatmanın, milleti millete kırdırmanın peşine düşmüştür. Ülkemizi böylesine hızla bataklığa sürükleyen AKP’den kurtulmak için; partililerimizle, ilçe ve il örgütlerimizle, belediyelerimizle, milletvekillerimizle, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na kenetlenmeliyiz ve tek vücut halinde tüm bu olanlara karşı durmalıyız” ifadelerini kullandı.

“2019 Seçiminde Sarayın mı, Halkın mı Egemenliği”

Gün duvarlar örme değil köprüler kurma zamanıdır diyen Çankır, “Gün laik Türkiye Cumhuriyetini yaşatma günüdür. Gün, birlik, beraberlik içerisinde yurttaşlarımızın güvenli, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir Türkiye’de yaşamalarını sağlamak için Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara taşıma günüdür. Ben ve arkadaşlarımın bu amaçla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği devrimler ışığında yılmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden mücadele edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Önümüzde 2019 yılında yapılacak olan ve hayati önem taşıyan bir seçim var. Bu seçimle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi sarayın egemenliği ile mi yoksa halkın egemenliği ile mi yönetileceğimizin kararını vereceğiz. Bu seçimle ya özgürlük ya esaretten birini tercih edeceğiz. Bu seçimle ya çağdaşlıktan ya yobazlıktan birini tercih edeceğiz. Bu seçimle ya demokrasi ya da padişahlığı tercih edeceğiz!” dedi.

7 Ocak’ta Demokrasi Şöleni

Güçlü bir il yapısı oluşturmak için göreve talip olduğunu söyleyen Ali Çankır son olarak, “Alacağımız görev ve sorumluluğun bilinciyle arkadaşlarımızla birlikte özgürlükten, çağdaşlıktan ve demokrasiden yana olan herkesle, aklın ve bilimin öncülüğünde omuz omuza, el ele vererek güzel günlere yelken açmak için çalışmaya hazırız. Ülkemizi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak adına, Aydınımızdan yakacağımız işaret fişeğini hep birlikte tüm ülkeye yaymak için,  herkesi 7 Ocak’ta yapacağımız demokrasi şölenine davet ediyorum. Bugüne kadar partimize emeği geçen büyüklerimizi saygı ve sevgiyle, hayatını kaybederek aramızdan ayrılanları minnetle ve şükranla anıyor, buraya gelerek bizlere güç veren tüm partililerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472