banner488

Çine CHP İlçe Olağan Kongresi Yapıldı

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından kongre sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi, Çine’de İlçe Kongresini tamamladı.

Çine CHP İlçe Olağan Kongresi Yapıldı
banner496
 Tek liste ile gerçekleşen kongrede 159 delegenin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Tayfun Şahin yeniden seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimlerinin ve parti mensuplarının katıldığı kongrenin Divan Başkanlığı'na, eski CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, katip üyeliğine İlhan İri ve Seyhan Gültekin seçildi. Yapılan kongreye, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi,  Eski CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkan Vekili Mehmet Bal, Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Örter ve AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Tayfun Talipoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı. Seçimde 224 delegenin 159’u oy kullandı, 5 oy geçersiz sayılarak 154 delegenin oyunu alan Başkan Tayfun Şahin güven tazeledi. Kongrede Divan Başkanı gündem maddelerini okudu ve konuşmacılara söz hakkı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı ve sigortası olduğunu vurgulayan Başkan Şahin konuşmasında şunları söyledi; “Çine’de en uzun süreli yönetim kurulu çalışması yaptık.2012’de göreve geldik. 3,5 yıllık birlik ve beraberlik içinde çalışan, anlayışlı, barış içerisinde yaşayan, kardeşçe Çine’de Cumhuriyet Halk Partisi layık olduğu şekilde bir yönetim kurulumuz vardı. Yönetim kurulu üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Başarımızın altında bağlılığımız, birlik ve beraberliğimiz yatıyordu. Meclisimizin kararı ile yönetim kurulu sayımız 17’ye çıktı, köylerimiz mahalle oldu. Hizmet için biraz olsun yönetim kurulundaki nüfus artışı sayısına ihtiyacımız vardı. Göreve başlayacak olan ekip önümüzdeki dönem başarılı çalışmalara imza atan bir yönetim olacak.  Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı ve sigortasıdır. Bu anlayışla Partimizin ideolojisi ile sizlerden görev istiyoruz” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “1999 yılında Eski İlçe Başkanımız Tahir Yaman Belediye Başkan Adayımız Osman Aydın’ın ve partililerimizin üstün çalışmaları ile göreve başladık. O günden beri seçimlere giriyoruz, Her girdiğimiz seçimde yönetim ile elimizden gelen çabayı gösterdik ve her seçimden üstün parti olarak çıktık. 2014 yılındaki seçimlerde hepimiz elinden geleni yaparak İlçemizde Partimizin aldığı en yüksek oyu aldık. Beraber çalıştığımız ve bugün görevlerini devredecek olan İlçe Yönetimine ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerimize ve tüm Partilerimize teşekkür ediyorum. Gelecek yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

Can Dündar ve Erdal Gül’e yapılan baskıyı kınadığını söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi sözlerine şöyle başladı; “Ülkemiz karanlık cenderelerin içinde savrulduğu bugünlerde bizlere çok büyük görevler düşmekte. Gericilerin rejimi rafa kaldırdığı demokrasi yapısıyla karşı karşıyayız. Etnik terörün yanına İslam terörü de eklendi. Üçüncü Dünya Savaşının eşiğinde duran bir ülke halini aldık. AKP iktidarının yarattığı bu sistemi yerle bir etmek Cumhuriyet Halk Partililere düşmektedir. Demokrasiyi süslemiş ve kendi içerisinde her alanda uygulayan bizler, bugün burada parti içi demokrasi olan ilçe kongresini yapmak için toplandık. Biliyoruz ki bu demokrasi yarışından partimiz daha da büyüyüp bütünleşerek çıkacaktır. Çünkü örgütümüz ön seçimlerinde parti için demokratik yarışların her kademesinde güçlenerek çıkmasını bilmiştir. Bizim kongrelerimiz Türkiye solunun ve Türkiye devrim tarihinin buram buram yansıdığı kongrelerdir. Çünkü bizim kongrelerimizde Deniz Gezmiş’lerin, Mahir Çayan’ların, ErdalEren’lerin ruhları ve Gazi Mustafa Kemal’in kendisi buradadır. Bu ruhla yaşasın sol, yaşasın örgüt, yaşasın halk ve yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

Yapılan kongrede Tayfun ŞAHİN Başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; İsmail Akdam, Ayşe Aşkar, Celal Bal, Olgun Balcı, Halil Çoban, Solmaz Ece, Mustafa Furunkoyak, Feridun İçli, Mustafa İğci, Mehmet Kaya, Sibel Ok Aksin, Hüdaverdi Önel, Şengül Pak, Halil İbrahim Sevgen, Mehmet Tekkaya, Önder Tırabuz.


















Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ziya ulupınar
ziya ulupınar - 8 yıl Önce

ben umudumu kaybettim dilerim siz kaybetmezsiniz.başarılar

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472