banner480

Çine Belediye Başkan Adaylığını mezarlıkta açıkladı

Emekli Ziraat Mühendisi A.Emin Kapankaya, dün bir cenaze törenine gönderdiği çelenkle Çine Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu ilginç bir yöntemle ilk kez kamuoyuna duyurdu.

banner269

Yerel seçimlere 1 yıl kala her partide kimlerin aday olacağı konusundaki konuşmalar yoğunlaşmaya başladı. CHP’nin adayının mevcut Başkan Salih Dinçer olduğuna kesin gözle bakılırken, DP ve MHP hala beklemede. Ak Parti’de ise aday enflasyonu yaşanıyor. Ak Parti’de hiç kimse hala adaylığını açıklamazken Emekli Ziraat Mühendisi Ahmet Emin Kapankaya, İl ve İlçe Yönetiminden sonra Milletvekili’nden de onay aldığını ileri sürerek aday adaylığını açıkladı.

Kapankaya’nın adaylığını kamuoyuna duyurma şekli ise günlerce tartışılacağa benziyor. Çünkü Çineliler Kapankaya’nın Ak Parti’den Belediye Başkanı adayı olduğunu mezarlıkta gördükleri bir çelenkle öğrendiler.

Siyasi kulislerde günün konusu haline gelen çelenkli ilginç adaylık duyurusu günün en çok konuşulan konusu haline geldi.

Bunun üzerine görüşünü aldığımız Emekli Ziraat Mühendisi A. Emin Kapankaya, dün bir cenaze törenine gönderdiği çelenkin üzerine ‘Ak Parti Belediye Başkanı Aday Adayı’ yazdırıp yolladığını doğrulayarak şöyle konuştu.

“CHP’lilerin dahi Ak Parti’ye destek vermesi lazım”

MHP kökenli olmasına rağmen Ak Parti’den niye aday adayı olduğunu açıklayan A. Emin Kapankaya, “Mili Türk Talebe Birliği’nde ve Çine Ülkü Ocaklarında 1972 senesinden bu yana siyasetin içinde yoğrularak yetiştik. Ak Parti bugün Türkiye’de tek başına iktidardır. Çine’ye ve Aydın’a bir yatırım gelmesi isteniyorsa CHP’lilerin dahi Ak Parti’ye destek vermesi lazım.” şeklinde konuştu.

“Salih Dinçer’in de seçimi alması mümkün değil”

Çine’de Ak Parti’nin, MHP’nin ve DP’nin tek başına seçimi almasının mümkün olmadığını belirten A.Emin Kapankaya, “CHP’nin bugünkü adayı Salih Dinçer’in de seçimi alması mümkün değil. Çine’ye bağlı 66 köy oy kullanacak. Salih Dinçer sadece ilaç verdiği kişiyi tanır, köyleri muhtarları tanımaz tarımsal durumu ve ihtiyaçları bilmez. Salih Dinçer’in çöp, yol ve kurumların istekleri konusunda yetersiz kaldığı biliniyor.” diyerek Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’i de eleştirdi.

“Belediye Başkanı’nın Ak Parti’den seçilmesi lazım”

“Belediye Başkanı’nın Çine ve Aydın’ı köy görünümünden kurtarmak için yatırımların daha kolay ve hızlı gelmesi için Ak Parti’den seçilmesi lazım” diyen Kapankaya, “Eğer Çine’yi gerçekten seviyorlarsa bunu her Aydın düşünebilmeli ve ona göre karar vermelidir“ dedi

“Milletvekili Mehmet Erdem, aday adaylığımı onayladı”

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in de aday adaylığını onayladığını belirten Kapankaya “Ak Parti İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğuyla, Milletvekili Mehmet Erdem, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı ve Aydın İl Başkanı ile görüştüm, aday adaylığımı onayladılar. Sadece İl Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Güney karşı çıktı. Kayhan Bey’e dedim ki; ‘aday olacaksan sen de gel, sen de aday ol, teamülde kim desteklenirse benden daha iyi yapacak olan varsa bayrağı devralır’ dedim. Benim bir beklentim yok. Oğlumu, kızımı işi sokacağım da bu yüzden Ak Parti’ye yanaşıyorum şeklinde mantığım yok. Ak Parti’yi kuruluşunda memur iken destekledim. Millet, Refah’ı, Doğru Yol’u, MHP’yi, DSP’yi ve CHP’yi denedi, olmadı. Bugün milletin beklentilerinin sadece Ak Parti tarafından karşılanacağını düşünüyorum.” dedi.

“Ak Parti Genel politikaları düzeltilirse, Diyarbakır’ı bile almaya adayım”

“Bugün Ak Parti’nın bazı sıkıntıları var, inşallah düzeltir.” diyen Kapankaya, “Bizim isteğimizle düzelir bu. İsteğini bildirmezsen Ak Parti gereğiniz yapmaz. Ağlamayan bebeğe emzik vermezler. Sorunları bildirmek lazım. Geçmişte ilçe başkanlarına dedik ki emeklilerin çalıştığı zaman kesintiler oluyor. CHP bangır bangır bağırdı hiç almayacağız. Ötekiler iyileştireceğiz dediler. Fakat emeklilerin durumu meydanda. İlçe başkanı bu konularda es geçiyor. Belki de milletvekili soruyor, o da ‘sorun yok’ diyor. Bugün çiftçinin, esnafın durumu ortadadır. Faizler ve kredi yüksek. Bankalar istediği yerden vuruyor. Yok iletişim ücreti, yok dosya ücreti. Eğer Ak Parti Aydın’da ve Çine’de seçim alacağım diyorsa genel politikaları düzeltmesi lazım. O zaman rahatça alınır. O zaman bana Başbakan desin Aydın’ı, Hakkari’yi Diyarbakır’ı al desin, orayı almaya da namzetim.” dedi.

“İnşallah alnı secdeye gelen birileri işbaşına gelsin’

“Gerekli destekler için sivil toplum örgütleriyle de irtibat kuruyorum” diyen Kapankaya, ”Kurumlar, sendikalar ile gerekli destek girişimlerimi yaptım. Gerekli destekler var. Refah’ın Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’de Belediye Başkanlığını ilk aldığı süreçte ben, “inşallah alnı secdeye gelen birileri işbaşına gelsin’ diye dua etmiştim. Bu süreçte biz aynı desteği Başbakan’dan da bekliyoruz.“

“Çine için dürüst ve yapıcı eleştirilerin yapılması lazım”

Çine için dürüst ve yapıcı eleştirilerin yapılması gerektiğini kaydeden Kapankaya, “Bugün Türkiye’nin bir saniye kaybedecek vakti yoktur. Küçük meseler değil, büyük davaların peşinden koşmak lazım. Sen ben kavgası ile bir yere varılamaz. Çine için belden aşağı değil, dürüst ve yapıcı eleştirilerin yapılması lazım. “ dedi.

“MHP Eski İlçe Başkanı da destek veriyor”

MHP Eski İlçe Başkanı Muammer Deniz de A.Emin Kapankaya’yı desteklediğini açıklayarak, ”Ahmet Emin Kapankaya Çine sevdalısı olduğu için ben arkasındayım. Çine için, halkım için varım diyecek bir arkadaştır. Bu işi sırtlayabilecek donanım ve kapasitede olduğuna inanıyorum.” dedi.

“Meşhur Çelenk yok oldu”

Günün haber konusu haline gelen A. Emin Kapankaya’nın gönderdiği üzerinde “A. EMİN KAPANKAYA –ZİRAAT.MÜH./ AK PARTİ BLD. BŞK. a. ADAYI” yazılı çelenkin aynı gün mezarlıktan kaybolması ise dikkati çekti. Özel Haber: Murat TAN




A. EMİN KAPANKAYA KİMDİR?

02.07.1957 yılında Çine’de doğdu. İlköğrenimini Atatürk İlkokulu’nda ve orta öğrenimini ise Çine Lisesi’nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden 1987’de mezun olan Kapankaya, Türkiye’nin muhtelif bir çok ilinde devlet memuru olarak çalıştı.

Kahramanmaraş’tan 1990 yılında Karpuzlu İlçe Müdürlüğü’ne ‘Kurucu Müdür’ olarak atandı. 3 yıl Karpuzlu’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında Çine İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne Ziraat Mühendisi olarak atanan Kapankaya, 2005 yılında emekli oldu.




Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 23:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
doğru olun
doğru olun - 11 yıl Önce

mhp hariç bahsettiğin siyasi partilerin tamamı doğru başbakanlık makamınında bulunmuşlardır.akp ninde bahsettiğin gibi daha birçok konuda zaafı vardır.o halde denenmemiş mhp ye hele ülkenin üniter yapısı bitirilmeye bölücülerin anayasa talepleri yerine getirilmeye çalışılır iken herhalde çok ihtiyaç var.sizler hangi partiye üye iseniz o sıfatınızla açıklama yapın ki çineli size inansın bu işlerde eski yoktur önemli olan olduğun yerdir.

SIRADAKİ HABER

banner472