banner488

CHP'yi sarsacak şok rüşvet iddiası

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan ile ilgili şok rüşvet iddiası... Firmasının üretim yetkisi elinden alınan işadamı Hasan Ayrancıoğlu, mağduriyetine çözüm ararken CHP'de deprem etkisi yaratacak bir taleple karşılaştığını iddia etti.

CHP'yi sarsacak şok rüşvet iddiası
banner496

CHP'li belediyelerin anlaşmazlığı, İzmir'den İngiltere'ye su ihracatı yapan bir firmanın üretiminin durmasına neden oldu. 2014'e kadar üretim hakkı olan ve hakkını arayan firma sahibi Ayrancıoğlu şok eden bir rüşvet talebi ile karşılaştı.

İŞİNİ HALLEDERİZ AMA MİLYONLARI GÖRELİM!

Edinilen bilgiye göre skandala konu olan olay şöyle gelişti: Doğançay Kaynak Suları firmasının sahibi Hasan Ayrcancıoğlu, tüm izin ve üretim belgeleri ile hakkını aramak üzere Ankara'ya gitti. Önce CHP milletvekili Gökhan Günaydın ile görüştü. Ardından da CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan ile görüşen firma sahibi Ayrancıoğlu, Doğan'ın işini halletmesi için 1 milyon Dolar istediğini iddia etti.

KİRASINI ÖDEDİ VE ATIL FABRİKAYI ÇALIŞIR VAZİYETE GETİRDİ

15 yıldır kapalı olan ve atıl vaziyetteki fabrikayı yüklü paralar ödeyip yeni iş makinaları alarak yeniden hayata geçirdiklerini belirten Ayrancıoğlu, Belediyeye de kira bedeli dahil bir çok ödeme yaptıklarını hurhaber.com'a şu şekilde anlattı: 'İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile temasa geçip teklif gönderdik. Kendilerini Londra'ya davet edip en iyi şekilde ağırladık. Ve yüklü paralar ödeyerek üretimi başlattık. 15 yıl çürümeye terkedilen tesisten halk neden haberdar olmadı? Üretimi olmayan bu fabrikada neden laborant, müdür, müdür yardımcısı tutuluyordu? Ödediğim kira bedeli haricinde tarafımdan her ay alınan 10 bin TL, toplamda 470 bin TL belediye bilgisi dahilinde kanunsuz bir şekilde nasıl talep edildi ve ne amaçla kullanıldı? Tüm bu sorunların yanıtı nasıl verilecek?'

'BENDEN BİR MİLYON DOLAR İSTEDİ'

Kendisinden 1 milyon dolar istediğini iddia ettiği CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan ile ilgili işadamı Hasan Ayrancıoğlu, "Bu söylediklerimin hepsi gerçektir. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan benden sorunumun çözülmesi için 1 milyon dolar istedi. Bunun yanında toplantı yaptığımız yerde M.K. isminde bir başka avukatın Ankara'daki bürosunda görüştük bütün bunları. G.S. isminde bir avukat ve CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan olmak üzere 3 avukat ile birlikte görüştük. Bu para isteme olayını CHP Genel Merkezi'ne taşıdım. Marsbahis Gökhan Günaydın'ın danışmanları sonra da Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları ile görüştüm. Konu ile ilgileneceklerini söylediler. Ama olayın üstünü de kapattılar. Bana bu konunun büyük bir konu olduğunu çözeceğini söylediler. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan benden 1 milyon dolar iş bitirme için istedi. Bunu bütün yetkili mercilere de ulaştırdım' dedi.

'ÜÇ AVUKAT GÖRÜŞTÜK AMA PARA OLAYI GEÇMEDİ'

CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan iddia ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Ben o şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Söyledikleri gerçek dışıdır. Savcılığa da iki gün önce suç duyurusunda bulundum. Bu haberler de kasıtlı olarak yapılıyor. Bir Avukat arkadaşın ofisinde 10 dakika gördüm. Toplam üç avukat vardı biz bu beyefendi ile görüşürken. Konuşurken ne böyle bir para konusu geçti ne de hukuki durumu ile ilgili bir konuşma geçti. Sadece konuyu anlattı. Böyle böyle bir durum olduğunu anlattı. Genel Merkez ile görüşmek istediğini söyledi. Bende hemen ilk önce sonuçta bu tür şeyleri hemen Genel Merkez'de herkes görüşemez. Bir soralım dedim. Sonra da diğer iki avukat arkadaş ısrar etti. Görüşün diye. Sonra tamam yardımcı olmaya çalışayım dedim. Ertesi gün gelecekti ve gelmedi' ifadelerini kullandı.

Merkezi Londra'da bulunan London Turkish Gazette Yayın Koordinatörü Senem Şahin ise, söz konusu işadamının Londra'da önemli bir iş adamı olduğunu ve bu iddiaları haberleştirirken ilgili belgeleri incelediğini söyledi. Şahin, 'Eğer Türkiye'de aktif siyaset yapan bir partide böyle bir durum varsa bu içler acısı bir durumdur. Türkiye'nin yurtdışındaki imajını da bu tür olaylar zedelemektedir' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ise bu tür görüşmelerde isminin geçtiğini ancak bu konu ile yakından ve uzaktan ilgisinin olmadığını söyledi.

www.hurhaber.com

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472