banner488

CHP’li Vekil Bülbül, “Mustafa Savaş Çine’ye Zarar Veriyor”

CHP’li Vekil Bülbül, “Mustafa Savaş Çine’ye Zarar Veriyor”
banner496

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Çine İlçe Örgütümüzü ziyaret ederek, partilileriyle fikir alışverişinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, CHP binasında partililerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Vekil Bülbül’ü CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve partilileri karşıladı. Çine’nin kendine özgü sıkıntılarına değinen vekil Bülbül, madenlerdeki silikozis hastalığı, cezaevi meselesi, devlet yatırımlarının gelmemesi olayı, son günlerde maden ocaklarının ihaleleri gibi konuları partilileri ile görüştü. Maden ocakları ihalesi ile ilgili Milletvekili Bülbül, binlerce ağacın gideceğini, bununla ilgili soru önergesi vereceklerini söyledi. Ayrıca Toplulaştırma ile ilgili olarak AKP ve MHP’lilere yani yandaşlarına rant sağlandığını öğrenen Bülbül, yasal ve yönetmeliklere uygun olup olmadıklarını araştıracaklarını belirtti.

“Demokratik bir parlamenter sistem”

Tek Partili sistemin yürümediğini belirten vekil Bülbül, “ Yüzde 51’lik oran meselesi de artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden tek parti sisteminde Tayip Erdoğan’da ulaşamayacağını anladı. Son anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yüzde 30 ile 33 arasında geliyor. Yüzde 51 bulanda sistemde seçimi kazandığı için Tayip Bey’de Anayasa Mahkemesinden gelecek bir çözüm bekliyor. HDP Anayasa Mahkemesine dava açtı. Bu sistemin iptali için. Anayasa Mahkemesi 4 yıldır karar veremedi, şimdi artık işlerine ne geliyorsa verirler. Bizde, demokratik bir parlamenter sistemi yeniden getirmek, denge denetleme ve kuvvetler ayrımını ortaya koyan, birlikteliği ortaya koymak amacıyla İYİ Parti ile birlikte ittifakımız devam ediyor. Yüzde 33 oyla tek başımıza iktidara gelemiyoruz. CHP seçmeni demokratik bir seçmen olduğu için Ankara'da Mansur Yavaş'ı seçiyor, başka şehirlerde farklı yapılardan gelmiş olsa dahi bir başka adaya destek veriyor” şeklinde konuştu.

“Bütün hastalıklar çıkacak”

Çine’de silikozis hastalıkla ilgili soru önergesi verdiğine değinen Bülbül, “ Soru önergesine hala Sağlık Bakanlığı’ndan cevap gelmedi. 4 bin kişiyi etkileyen hastalık. Maden ocaklarında işçilerimiz orada vahşi kapitalizmin, işverenlerin sağlığa duyarsız kalmaları nedeniyle hastalanıyorlar, başka bir işe girdiklerinde bu hastalık ortaya çıkıyor. Bu nedenle önergeye yanıt alana kadar Sağlık Bakanlığının peşini bırakmayacağım. Enfeksiyonlu ölümler çoğaldı. Enfeksiyon kaptı öldü deniliyor, sağlık açısından da sıkıntılar var. Bu konuda da bakanlığa önerge verdik bununda cevabını bekliyoruz. İktidar partisinin milletvekilleri komisyon başkanları var Çine’de herhangi bir yatırım yok. Özel sektör olsun, devlet olsun var olanlarda elimizden gidiyor. Çine iyiye gitmiyor. Buna Çine halkı da biraz tepki göstermeli. Çine halkı haklarını savunacak. Jes’ler var. Ege bölgesinde her 3 erkekten biri kanser hastası keza kadınlarda da kanser hasta var. AKP Avrupa Birliği fonlarından 250 bin Euro ‘luk bir fon bulmuşlar, bir şirkete JES’lerin etkilerini aratıyorlar. Mayıs ayında sonuçlanacakmış. Biz 5 sene önceden başladık anlatmaya. Bu şirket JES’lerin para verdiği şirket. Çalışma engelleri yok elimizde. Bir tabipler odası, üniversite çalışma yapsa her şey ortaya çıkacak. Bütün hastalıklar çıkacak. Maden ocaklarında işverenler belki haklarında bilinçli taksirle adam öldürme suçundan dolayı yada teşebbüs suçundan dolayı yargılanacaklar. Enerjiye evet diyoruz ama. Devlet sağlıklı bir çevreyi oluşturmak ve insanların sağlığını koruma durumunda önlem almak zorunda. Maden ocaklarının arıtma tesisleri yok. Tamam maden ocakları olacak, istihdam, enerji olacak, insan sağlığını, toprağı ve suyu kaybetmek istemem. Maden ocakları toptan kaldırılsın demiyoruz. Denetletsin diyoruz. Devlet görevini yapacak, denetleme görevini yapmıyor. Adalet Komisyonu üyesi ve ceza avukatıyım tarımcı oldum çıktım. Maden ocağı, pamuk, jeotermal, incir, çilek derken uzmanlaştım. Tarımcı vekile demeye başladılar. Aydın'ın birçok ilçesinde yine maden ocakları açılacak bir sürü ağaç kesilecek. Çine'de de 5 alan var. Aydın cezalandırılıyor. Her yerde var Aydın’da bir tek termal, sera, ısıtma yok ” dedi.

“Umutsuzluğa kapılmayın”

Ege Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kırmızıgül söz alarak vekil Bülbül’e “Biz bundan sonra iktidar olma çabası içerisindeyiz. Ülkenin tamamen gelir kaynaklarının bittiğini, bütçenin yarısına kadar bir borçlanma var. Buna istinaden nasıl bir yatırım yapılacak ve biz insanlarımıza iş imkanı saylayacağız” diye sordu. Bülbül, “Osmanlı İmparatorluğu’nda maden ocaklarını İngilizler işletiyordu. O dönemler de de bizde çalışacak, eğitimli insan yoktu. Okullar yoktu. Türkiye’de mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu kadar israfın olduğu noktada, İstanbul Belediyesi’nden hiç memnun değiller. Neden değiller rantları kesildi. 11 büyükşehirden artık para alamıyorlar. Bu Kanal İstanbul projesi bir rant projesi. Türkiye’nin kaynaklarını iyi bir şekilde kullandıktan sonra halkı düşündükten sonra, çiftçiye destekleme primi verirsen üretim olur. Üretim olursa istihdam olur. Hem üretim hem de hakça paylaşım diyoruz. Umutsuzluğa kapılmayın” diye cevap verdi.

“Tarımsal sulamada fazla gelen elektrik parası”

Tarımsal sulama elektrik faturası ile ilgili olarak vekil Bülbül, “Tarımsal sulamada 2017’den beri yüzde yüz artı tarımsal sulamadaki elektrik parası. 2 ay önce bununla ilgili soru önergesi verdik. Tarımsal sulamada elektrik ücretleri çok fahiş fiyatlar olmaya başladı, bu konuda herhangi bir destek verilecek mi? Devlet tarafından? Fiyatla düşürülecek mi ? Diye. Cevap geldi neydi biliyor musunuz? ‘Bu konu da destekleme verme yetkimiz Bakanlığa ait değildi. Bu konuda karar verecek olan Cumhurbaşkanlığı’dır’ diye. Ziraat Başkaları geldi 5 tane sorunlarının içerisinde tarımsal sulamadaki elektrik parası da vardı. Sulama birliklerini özelleştirecekler. Önce DSİ’ye bağladılar. Sonra kayyum atadılar. Kayyum bir mühendis. İkinci plan ise özelleştirerek firmalara vermek. Çine’yi kaldırdılar Koçarlı’ya verdiler. Çine’de yeniden sulama birliği kurulabilir mi araştıralım.”

“Mustafa Savaş Çine’ye zarar verdi”

Adalet Komisyonu üyesi olarak vekil Bülbül, Karakollar ve Yolboyu Mahallesi arasına yapılacak olan cezaevi için şunları söyledi; “Türkiye'de 396 tane cezaevi var, 48 yeni ceza evi yapıyorlar. Bunlardan bir tanesini Çine'de yapılacak. Mustafa Savaş’ı tebrik etmek lazım. Çine’ye hediyesi cezaevi olmuş. Bunlar iktidar milletvekili. 25 bin dolarlık elektrik santrali var mıydı? Ne oldu özelleştirildi. Çine’ye Savaş’ın birinci zararı. İkincisi de cezaevi. Cezaevinin buraya gelmesi ile yaşam alanları sıkıntı olacak. Çine’de tarımla uğraşan yörük ailelerinin hep birlikte yaşadığı bir toplum. Toplumsal dokusunu da mahvedecek. Ceza evi büyükşehirlerde şehrin biraz dışına olur. Çine’de olmaz. Çine’nin ekonomisine katkısı dahi olmayacak. Biz itirazlarda bulunduk. Ama yapmaya devam ediyorlar. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472