banner480

CHP'li Sarı'dan ÖSYM'ye eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ''ÖSYM'nin çocukların ve gençlerin geleceğini tehdit eden bir kriz üretim merkezine dönüştüğünü'' iddia etti.

CHP'li Sarı'dan ÖSYM'ye eleştiri
banner269

Sarı, yazılı açıklamasında, Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı'nın iptal edilmesinin ÖSYM'nin ve hükümetin bir suçu olduğunu ileri sürdü.

ÖSYM'nin yaptığının hata değil, sistematik beceriksizlik olduğunu öne süren Sarı, şunları kaydetti:

''ÖSYM artık çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini tehdit eden bir kriz üretim merkezine dönüşmüştür. YGS'de şifre vakası, LYS'de yanlış puan hesaplaması, KPSS'de soruların sızdırılması, Fenomenbet href="/etiket/TUS" title="TUS" target="_blank" class="link_keywords">TUS'ta bir yıl önceki soruların tekrar sorulması ve en son TUS'ta hatalı sorular yüzünden bir buçuk yıl sonra yeniden yerleştirmeler yapılması gibi skandallara bir yenisi daha eklendi. Bu büyük beceriksizliğin sorumluları hesap vermelidir. İstifa etmek gibi sorumlu ve onurlu bir davranış içinde olması beklenmeyen ÖSYM Başkanı, AKP Hükümeti tarafından derhal görevden alınmalıdır.''

Sarı, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dileklerini de iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472