banner488

CHP’li Baydar’dan, “AKP’li Milletvekilleri Yalancısınız”

CHP’li Baydar’dan, “AKP’li Milletvekilleri Yalancısınız”
banner269
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Ovacık Mahalle kahveleri ziyaret ederek, vatandaşla sohbet etti.  Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, AK Parti’nin ve Anayasa maddelerinde olması gerekenleri vatandaşlara anlatarak 2019 seçimlerinde hızlı bir çalışmaya gireceklerini söyledi. AK Partili Milletvekillerine seslenen Baydar, “Sağlık konusunda vatandaşa yalan söylüyorsunuz” dedi.

“Seçimlerde Gerginliğe Gerek Yok”

2019 Yerel seçimler ve arkasından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri olduğuna değinen Vekil Baydar, “Millet bu çatışma ortamından yoruldu. Hem AK Partili seçmende yoruldu, hem CHP’li de yoruldu. Yeter bu kadar bizler birbirimizden çok farklı insanlar değiliz. AKP ve MHP’ye oy veren insanlar memleketin çocuğu, gerginlik ve çatışma ortamına gerek yok. Bu ortamı bizzat Sayın Cumhurbaşkanı böyle tutarak kendi oyunu konsolide etmeye çalışıyor. Biz bunun bir parçası olmadan, Tayyip’i aşan AKP’yi aşan söylemlerle 2019 yılında neler yapacağımızı, Türkiye’yi nasıl değiştireceğimizi, insanların hayatına nasıl dokunacağımızı net anlatmamız lazım” dedi.

 “Gülhane Kapatıldı, Yanlıştır”

Askeri Hastanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Baydar, “Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kapattılar. Bu kadar askerimiz yaralanıyor, Gülhane askeri hastane olmaktan çıktı. Asker yaralandığı zaman Askeri Hastanede olmak ister. Gerekçeleri içerisinde FETÖ’cülerin olmasıymış. Bir sürü İlahiyat Fakültesi’nden, İmam Hatiplerin içinden de FETÖ’cü ayıkladınız, onları niye kapatmıyorsunuz? 1786’da ll. Mahmut tarafından kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ni kapatıyorsunuz? Çünkü orada nitelikli vatanını, milletini seven, Atatürk’üne, Bayrağı’na saygılı insanlar yetişiyor. Senin başka bir amacın mı var? Ayıklarsın FETÖ’cüleri devam edersin. Hangi hastanede ne kadar askerimiz yaralı net bilemiyoruz, bölgede bir askeri hastanemiz olsa net bileceğiz. Bu yanlıştan hükümet dönecektir, askeri hastaneleri bir an önce açarak Gülhane Askeri Tıp Fakültesi olarak kuracaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Milli Gelirden Vatandaşa Pay Verilmeli”

Vatandaşın Milli Gelirden pay alması Anayasal bir hak olmalıdır diyen Milletvekili Baydar, “Sadece hükümet istediği kadar yardım yapayım değil, bütçenin bir bölümü vatandaşın Milli Gelirden pay alması olarak ayrılmalı ve vatandaşa dağıtılmalı. Vatandaş ne alacağına kendisi karar vermeli. Savaşta ‘Etle tırnağız, hepimiz bir adayız’ demiyor muyuz? Bütçede de etle tırnak olalım. Memleketin güvenliği olduğu zaman etle tırnağız, memleketin topladığı bütçeye geldi mi, zenginler daha fazla alıversin. Birazda fakir fukaranın da cebine para girsin bu bütçeden. Biz yeni bir paylaşım düzeni gerekiyor Türkiye’ye diyoruz. Vatandaş ne kadar ne alacaksa kendisi karar versin. Herkes eşitse devletin milli gelir bütçesinde de eşitiz. Sadece müteahhittin, zenginin, AKP yandaşı olan kişilerin cebine aktarılma değil, vatandaşa dağıtılmalı. Vatandaşın güvenliğini ve refahının artıracağız. Türkiye zengin ülke, fakir ülke değil.

“Anayasa Emri ile Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Parasız Olmalı”

Vatandaşın en önemli sorunlarından biri çocuğunun okuması olduğunu ifade eden Baydar, “Herkes bir endişe içerisinde, Acaba benim çocuğum bir özel okulu kazanırsa, bir vakıf okulunu kazanırsa nasıl bunu karışılacağım diye düşünüyor. Özel ve vakıf okullarının hepsinin ücretlerini devlet karşılamalı. Devlet okuyan her çocuğa yardım etmeli. Eğitim parasızdır, Anayasa emri olmalıdır. Emekliler maaşlarını hep eksik alıyor niye. Hastanede muayene olmuşsun, eczaneden ilaç almışsın 50-60 lira maaştan kesiliyor. 13-14 kalemden para kesiliyor. Vatandaşın sağlık tedavileri, ilaçları bedava olmalı. Sosyal devlet bunu gerektirir. AKP 2002 yılında iktidara geldiğinde sağlıkta özelin payı yüzde 4’ tü. Bugün yüzde 44. Yarısı artık özel. Şehir hastaneleri yapılıyor. ‘Yüzde 70 hasta garantisi’ deniliyor. Müteahhitte bundan güzel iş var mı? Yapıyorsun 25 sene yüzde 70 hasta üzerinden paranı alıyorsun, farkını da alıyorsun. Böyle bir şey var mı? Ne oldu bizim eski Devlet Hastanelerimize, bedava tedavi eden Sağlık Ocaklarımıza. Milleti devamlı soy. Vatandaşın sağlık hizmetleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Senin cebinden çıkmıyorsa vatandaşın cebinden çıkmayacak. Lafta sağlık bedava diyorlar, AKP’li milletvekillerine sesleniyorum yalancısınız. Gelin beni ikna edin. Son zamanda İslamiyet’te bir revizyona ihtiyaç varmış. Bence bunların adına din adamlığı yapan adamların revizyona ihtiyacı var. Bizim dinimiz yerinde, Kuran-ı Kerim’de yazılanlar belli” şeklinde konuştu.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472