banner488

CHP 'Oslo Protokolü'nü açıkladı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, hükümetin görevlendirdiği isimlerle ile terör örgütü PKK arasında Oslo'da yapıldığı öne sürülen görüşmeye ilişkin bir metni açıkladı. Koç, 9 maddelik bir metinden bahsetti.

CHP 'Oslo Protokolü'nü açıkladı
banner496

CHP Sözcüsü Haluk Koç, hükümetin görevlendirdiği isimlerle ile PKK arasında Oslo'da yapıldığı iddia edilen görüşmeyle ilgili 9 maddelik bir metni açıkladı.

CHP Sözcüsü Koç, "Oslo Protokolü" dediği metnin, İngiliz arşivlerinde yer aldığını öne sürdü.

Koç, KCK tutuklularının seçimden önce serbest bırakılması konusunda hükümet ile PKK'nın anlaşmaya vardığının metinde belirtildiğini söyledi.

CHP'li Koç, tarafların seçim öncesinde tarafların Neyine silah bırakması konusunda mutabakata vardığı ve gerginliği azaltacak söylemler konusunda da anlaştığını öne sürdü.

Koç, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü konusunda hazırladığı metnin, müzakere sürecinde temel alınması gerektiği konusunda bir uzlaşma olduğunu da iddia etti.

Haluk Koç, görüşmelerin yasal çerçevede sonuçlandırılmasının esas alınması konusunda tarafların hemfikir olduğunun "Oslo Protokolü"nde görüldüğünü de ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin Anayasal suç işlediğini savunan Koç, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472