banner488

CHP Milletvekili Baydar AKP Hükümetini Sert Sözlerle Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Metin Lütfü Baydar, 1 Kasım öncesi Çine İlçe Başkanlığında teşkilat üyeleri ile bir araya geldi.

CHP Milletvekili Baydar AKP Hükümetini Sert Sözlerle Eleştirdi
banner269
 Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili olarak AK parti iktidarını eleştiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “7 Haziran seçim sonuçlarını AKP içine sindiremedi. %60’lık bir blok karşısında her ne kadar blok çöktü dense de %60’lık oy veren kişiler bu adamdan hesap sor temel teziyle o 3partiye oy vermiş oldu. MHP ye HDP ve CHP’ye oy veren bütün seçmen bu adamdan hesap sorulsun mantığıyla oy verildi. Meclis başkanlığı seçimine geldik. İlk defa 13 yıl içerisinde AKP dışında birisinin meclis başkanı seçilme şansı vardı. Gayet iyi gidiyordu. MHP yöneticileri son turda CHP partisi adayına destek vereceğini belirtmişlerdi. Ancak son anda ne olduysa kim düğmesine bastıysa devlet bahçelinin kim MHP’nin düğmesine bastıysa bir anda CHP adayının destek olmaktan vazgeçtiler. Ve milli sıvışma bakanı diye alay ettikleri dalga geçtikleri ismet yılmazı meclis başkanı yaptılar. Birinci kırılma noktası bu oldu. İkinci kırılma noktası Davutoğlu’na görev verildi. CHP bütün iyi niyetiyle önce Türkiye diyerek bu bütün bakışını anlattı. Ancak onların koalisyona niyetlerinin olmadığı 39 günün sonunda anlaşıldı. Davutoğlu ben hükümeti kuramıyorum diyerek gitti. 6 günlük süreç içerisinde normal demokrasi ve Türkiye’nin siyasi tahammülleri neyi gerektiriyor. Görevi sayın genel başkanımız Kemal Kılıçoğlu’na verilmesi gerekiyordu. Ancak bizzat Tayyip tarafından bu vazgeçildi. Genel başkanımız ben görev verildiği takdirde saraya giderim demiş olmasına rağmen sarayın yolunu bilmeyenlere ben bunu vermem diyerek ve oldubitti ile ikinci sefer kırılma noktası da bu oldu” şeklinde konuştu.

“GÖTÜRDÜĞÜ PARANIN AÇIĞA ÇIKMASINDAN KORKUYOR”

Recep Tayyip Erdoğan’ın mecliste bir araya gelindiğinde bir şeylerin ortaya çıkabilir korkusu yaşadığını iddia eden Baydar, “Neden korkuyor Tayyip? OECD’nin uluslararası kara para trafiğini kontrol eden bir kurulu var. Burada bizim notumuz bunlar iktidara gelmeden önce beyazdı. Daha sonra grileşti, şimdi koyu gri oldu. Nerdeyse uluslararası para yasaklısı ve kara para araklayan ülkelerin başında gelecek durumdayız” diye konuştu.

DUYGU SEVİMLİ





Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 00:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472