banner488

CHP Kadın Kollarında Ayşe Özdemir Dönemi

CHP Aydın Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde yoğun ilgi yaşandı.

CHP Kadın Kollarında Ayşe Özdemir Dönemi
banner496
 Yapılan CHP Aydın İl Kadın kolları kongresinde Ayşe Özdemir İl Kadın Kolları Başkanı seçildi.259 delegenin oy kullandığı seçimde eski başkan Fatma Gümüş 111 oy alırken, 148 oy alan Ayşe Özdemir yeni başkan oldu.

CHP Aydın Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde yoğun ilgi yaşandı. Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye; CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Aydın önceki Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, Fulya Üstündağ, Nilüfer Ünivar ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede, mevcut başkan Fatma Gümüş ve Ayşe Özdemir ‘in listeleri yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporu okunup onaylanması ve protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye gelen CHP İl Başkanı Bayram İnci kısaca şunları dile getirdi; “Biliyorsunuz kadınlarımız bugün elde ettikleri hakları öncelikle Cumhuriyetimizin kuruluşu ile beraber kamusal alanda var olarak gösterdiler. Daha sonra 3 Mart 1924’de Tevhid-i  ve Tedrisat Kanunu ile Öğretim Birliği Yasası ile erkeklerle birlikte öğrenim alma haklarına sahip oldular. Daha sonra 17 Şubat 1926’da medeni yasa ile evlilik ve miras haklarını kazandılar. Daha sonra 1930 ‘da yine belediye başkanı olma ve belediye meclisine girme hakkını kazandılar. 1933’de muhtar olma ve ihtiyar heyetine girme hakkı kazandılar. Bununla gurur duyuyoruz. Gül Esin muhtar olan ilk kadınlarımızdan. 5 Aralık 1934’de seçme ve seçilme hakkını Fransa gibi İsviçre gibi ülkelerden daha önce elde ederek, kadınlarımız da eşit haklara kavuştular. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınlarımıza sunduğu imkanlardır. Şimdi öyle bir iktidar var ki. AKP maalesef siyaseti kadınımız üzerinden yapmakta 4+4 eğitim sistemi ile birlikte 4.sınıftan sonra kızlarımızın uzaktan eğitimle eğitimden uzaklaştırılma ve çocuk yaşta evlilikler yapmalarının önünü açan bir uygulama içerisinde. Bugün tüm medya organlarını ele geçirmiş algı yönetimi yapan bir parti ile karşı karşıyayız. O yüzden sizlere, kadınlarımıza çok ihtiyacımız var. Kadınlarımızın alanlarda kapı kapı çalışarak sizlerin varlığını çok önemsiyorum. İnanıyorum ki birlikte başaracağız. Bizim yolumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu  onun da dediği gibi ‘Yeryüzündeki gördüğünüz her şey kadınların eseridir”

Çerçioğlu; “Önümüzdeki Süreçte de Yeni Projelerle Birlikte Olacağız”

CHP il Başkanı İnci’nin ardından kürsiye gelen Çerçioğlu salonda bulunan partili kadınlara şöyle seslendi; “Çağdaş demokratik laik Türkiye’nin aydınlık yüzünü teslim yüzünü temsil eden Cumhuriyet Halk Partililer. 2014 yerel seçimlerinden bu yana 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi biz kadınlar hep sokaktaydık. Kapı kapı dolaştık. Aydın’da girmedik ev, çalmadık kapı bırakmadık. Daha önceki il kongresinde de ifade ettim. Sizler 2014 yılında ki Büyükşehir belediyesini kazanmamızdaki en büyük unsursunuz. Bizler bugün buradaysak siz kadınların sayesinde buradayız. Çünkü sizler az öncede ifade ettiğim gibi. Kapı kapı dolaşarak girmedik ev bırakmadınız. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Buharkent’ten Didim’e kadar mücadele ettik ve kazandık. Kazanmaya da devam edeceğiz. Bu kongrede kim kazanırsa kazansın kazanan Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili kadınlarımız olacaktır. Yine beraberiz yine hep birlikteyiz. Yumruğumuzu yine bir arada tutacağız. O kadar az kaldık ki onun için kırgınlıklar olmamalı. Bundan beslen AKP var. Sakın ola ki, bu birliğimizi bu beraberliğimizi, bu bütünlüğümüzü bozdurmayalım. Bize büyükşehir belediyesi olarak en başarılı yönümüz ne diye sorulduğunda, sosyal belediyecilik diyorum. Aydın’da hiçbir kadın yatağına aç girmez. Aydın’da hiçbir çocuk soğukta üşümez. Çünkü büyükşehir belediyesi ve sizin gibi duyarlı kadınlar var Aydın’da. Sizler den gelen bir telefonla biz eğer bir kadın zorluk içerisindeyse Hızır gibi yetişiyoruz. Bir çocuk eğer ağlıyorsa hemen yetişiyoruz. Bizim birinci görevimiz insanların insanca yaşaması, Aydın’ın mutlu olması için çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak 2016 yılının hizmet yılı temel atma yılı, 2017 ve 2018 yıllarının da bu hizmetlerimizin Aydın halkına sunma yılı olacak. Bunları yaparken de gücümü sizlerden alıyorum. Önümüzdeki süreçte de yeni projelerle birlikte olacağız.”

Nazlıaka; “Kadın Hakları Mücadelesi, İnsan Hakları Mücadelesidir”

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka mikrofona geldi. Salonda bulunanları selamlarken basın mensupları için esprili bir dille “henüz tutuklanmamış olan değerli basın mensupları” diye hitap etmesi salondakilerden büyük alkış aldı. Sadece bu kongre için Ankara’dan geldiğini dile getiren  Nazlıaka konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Kadın emeğini çok önemsiyorum, kadın emeğini önemsediğim kadar kadının gücünü de çok önemsiyorum. Bu anlamda Aydın’da hem cinsim olan ve yaptığı başarılarla Türkiye’de gündem yaratan arkadaşımı, Sayın Özlem Çerçioğlu’nu kutlamak istiyorum. Aynı zamanda az önce yaptığı konuşma ile kadın erkek eşitliğini savunan bir erkek olduğu için ve kadının bu hakları elde etme aşamasında ne gibi bir kronolojik sıralamadan geçtiğini tek tek gayet güzel aktardığı için il başkanımızı da kutluyorum.

Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesidir ve bu konuda kadınlar tek başlarına değil kadın erkek mücadele vermemedirler.  İçinde bulunduğumuz süreç çok zor, çok sıkıntılı bir süreç. Bırakın haklar elde etmeyi, var olan haklarımızı bile kaybetme noktasındayız. Öyle bir iktidar var ki açıkça kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyor. Kadın erkek eşitliği kadının fıtratında yok diyor. Annelik bir kariyer olarak tanımlanıyor. Elbette annelik çok kutsal bir duygudur ama annelik aynı zamanda biyolojik bir olaydır. Bir tercihtir. Biz her alanda var olmak istiyoruz. Çünkü bizim emeğimiz var. Bizim yüreğimiz var o yüzden bizim gücümüzde var olacak.

Siyasette bir kadın varlık göstermek istediği zaman sorulan ilk soru şu oluyor; ‘özellikleri nedir, bir görelim bakalım, özgeçmişinde ne yazıyor, nerelerde okumuş, bir enstrüman çalmayı biliyor muymuş, kaç yabancı dil biliyormuş, mümkünse tek parmağında tabak çevirirken ayağı ile topa vurabiliyor muymuş  bunlara bakılıyor. Oysa ki bir erkek siyasete girmek istediği zaman onun nitelikleri hiç sorgulanmıyor. O zaman her şeyden önce bu kalıpları kaldırmamız gerekiyor. Ama bu kalıpları kaldırırken biz kadınlarında siyasi entelektüellerimiz yükselmemiz gerekiyor.

Biliyorsunuz mevcut iktidar kadınlara kahkaha atmaması gerektiğini, ne yemesi ne yememesi gerektiğini, kaç çocuk doğuracağını, o çocukları nasıl dünya ya getireceğini, ne tip evlerde yaşayacağını kısacası her şeyi dayatmaya çalışıyor. Biz kadın kadınlar arasında başı açık yada kapalı ayrımı olmadığı halde böyle bir ayrıştırmaya giderek bizleri kutuplaştırmaya çalışıyor. Bizler buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Sokaklarımız, caddelerimiz adeta kan gölüne döndü. Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken bırakın diğer ülkelerle iyi ilişkiler içersinde olmayı, kendi ülkesinin içinde bile istikrarı sağlamayan bir iktidarla başbaşayız.  Ülkemiz bu kadar sıkıntı içindeyken, şehit haberleri her gün ciğerimizi dağlarken, mevcut iktidarın odaklandığı şeye bakın. İlla da başkanlıkta bakanlık. Bunu isterken ağzından Hitler örneğini kaçırarak gaf yapıyor ve tarihe kendi konuşmasını Wep sayfasına koyarken Hitler bölümünü çıkararak kendi kendini sansürleyen tek Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçiyor. “

Protokol konuşmalarının ardından Kadın Kolları başkan adayları kürsüye gelerek kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından başkan adayları yönetim kurulu listesinde bulunan üyelerini tanıttılar. Daha sonra oylamaya geçildi.





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472