banner480

CHP İlçe Başkanı Şahin, “Tarımla Uğraşan İnsanların Değerini Bilin!”

CHP İlçe Başkanı Şahin, “Tarımla Uğraşan İnsanların Değerini Bilin!”
banner269

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, koronavirüs salgın hastalığı ile birlikte tarımla uğraşan bu insanların değerini bilinmesini istedi.

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yaptığı yazılı basın açıklamasında salgın hastalık nedeniyle tarım ve hayvancılığın değerinin her geçen gün önemini artırdığını vurgulayarak korona virüs salgın hastalığının yol açacağı yeni bir dünya düzeni oluşacağını ve bu düzende her ülkenin ilk olarak kendine yetebilen konuma gelmesinin ardından ihracatı düşünür noktaya geleceğine dikkat çekti.

Başkan Şahin açıklamasında, “Tüm Dünya’nın dikkat kesildiği Corona virüs (covid19) belası şu ana kadar ülkemizde 2992 kişinin ölümüne sebep oldu. Bugüne kadar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, bu illetten tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum. Peki bu illet virüs bize şu ana kadar neler öğretti, tüm ülke olarak ekonominin kötü bir dönemde olduğu ve işsizliğin yüksek olduğu dönemde pandemi ilan etmek zorunda kaldık. Herkes biliyor ki uzun süreli sokağa çıkma yasağı olsa, sosyal mesafe korunsa ve temas kesilse hastalık çok daha az kayıpla kontrol altına alınabilecek ama bu ne yazık ki mümkün değil. Hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsunuz belirli iş kolları ve vatandaşlar bundan muaf. Çalışmak zorunda, hizmet etmek zorunda ve üretmek zorunda, sokağa çıkma yasağı döneminde çalışan üreten bir kesim vardı ki bu dönemde şimdiye kadar görmezden geldiğiniz tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimdir. Gece, gündüz ve yasak tanımadan yarınını bilmeden ürettiği üründen para kazanıp kazanamayacağını bilemeden hak ettiği şartlarda üretim yapamayacağını bile bile bugünlerde tarlalarına ve bahçelerine koşarak gittiler. Yine yarınını göremeden geleceğinin kaygısıyla da olsa bir ümit diye hiç durmadan çalışmaya devam ediyorlar. Bugüne kadar alışık olduğunuz politikaları inşallah bundan sonra bir kenara bırakıp tarım kesimine gereken desteği esirgemezsiniz. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan kesimin üretime başlamadan, üreteceği ürüne gerekli girdilerin temininde devlet desteğini verir hasat dönemine kalmadan üreteceği ürünün devlet tarafından alım garantisini vermek herhalde devletimiz açısından çok zor olmasa gerek. Eğer üreteceği mısır, buğday, arpa, pamuk ve bakliyat ürünlerini daha tarlaya buluşturmadan hasat döneminde kaç paradan satacağını bilirse, bu üretici besleyeceği hayvandan kaç para et parası ve süt parası alacağını bilirse bu üretici bırakın bu ülkenin 83 milyon vatandaşının, dünya insanını besler. Tüm ülke bugün İstanbul’da yapılan 3. Köprüden geçmeden, hava limanını kullanmadan, şehir hastanelerinde tedavi olmadan, otoyollardan geçmeden bunları yapan müteahhit firmalarına garantili ödeme sözleşmelerinden doğan haklarını herkes bireysel olarak ödüyor. Aynı imkanları niçin bu tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticimizden esirgiyoruz, buradaki en büyük problem zihniyet meselesi, isteyeceksiniz yapacaksınız. Bu ülkede üç beş inşaat sektörünün temsilcisini memnun ettiğiniz kadar tarımla uğraşan hem kendini besleyen hem ülkeyi besleyen bu insanların değerini bilin artık. Fakat hayır biz bu imkanları onlar için yapamayız diyorsanız, biz nasılsa bu ürünleri başka ülkelerden daha ucuza ithal ediyoruz etmeye de devam ederiz derseniz, artık bundan sonra yeni bir dünya düzeni kurulacak her ülke önce kendine yetecek sonra ihracatı düşünecek o üç beş müteahhidin yaptıklarını yersiniz, bizden söylemesi.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472