banner480

CHP İlçe Başkanı Şahin, “Biz Bunu Kınıyoruz”

CHP İlçe Başkanı Şahin, “Biz Bunu Kınıyoruz”
banner269
CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, basında çıkan haberlere istinaden basın açıklamasında bulundu. Başkan Şahin, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın yaptığı büyük bir saygısızlık olduğunu ve yapılanı kınadıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, geçen hafta AK Parti Çine İlçe Teşkilatı ve yönetim kurulu Başkanı, Çine Muhtarlar Derneği'ne iadeyi ziyarette bulunduklarını, orada yapılan siyasi konuşmaların büyük bir yanlış ve siyasi bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

“Muhtarları Bölmektir”

Siyasetin yeri Muhtarlar Derneği olmadığını belirten CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Muhtarlar Derneğine bir iadeyi ziyarette bulundular. Bu iki kurumun birbirini ziyaretidir. Orada siyasettik yanlış bir olay yaşandı. Çine Muhtarlar Derneği’nde siyaset konuşuldu. Bu da yergi anlamında bir siyasetti. Dernekte olması büyük bir yanlışlık, siyasi bir saygısızlıktır. Değinilen Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili konulardı. Herkes kendi siyasi görüşüne göre rakiplerini eleştirecektir. Bunları anlayışla karşılıyoruz. Bunun yeri Muhtarlar Derneği değil. O zaman oraya git AK Parti’ tabelasını as, geç. Bu Türkiye’de tek başına bir iktidar var diye her yeri sahiplenme anlamına gelmez. AKP’li muhtarlar vardır olabilir, bunları toparlarsın kendi parti binanızda açıklama yaparsın. Belediyenin çalışmaları ve hizmetleri ile ilgili rahatsızlıklarını orada belirtirsin. Biz bunu kınıyoruz. Bizim için herkes eşittir, muhtarlarda ayrımcılık durumumuz yoktur. Her mahalleye belli oranlarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu bizce muhtarları bölmektir.  Orada bu tür siyasi konuşmaları yapmak bir nevi bölücülüktür. Buna izin vermemek lazım. Siyaseti herkes kuralına göre ahlaklı bir şekilde yapması gerekir."

“AKP Belediyeciliği Bilmiyor”

Kapalı kapılar ardında gizli saklı iş yapmıyoruz diyen Şahin, “Çine ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmıyor, sadece algı yapıyor diye bir beyanatta bulunmuşlar. Bu bir aymazlık, böyle bir şey olması mümkün değil. Çine’de Belediyelerimizin yaptığı bir sürü çalışmalar ve eserler var. Bunları görmüyorlarsa söylenecek bir şey yok. Çine Belediyesi, AKP’nin Çine’nin yararına olan hiçbir projesine engel olmadı. Daha da fazla yardımcı olmuştur, işini de kolaylaştırmıştır. Bazı projelerde Belediye fikir almak zorundadır, yerel yönetimdeki iktidar Cumhuriyet Halk Partisi’dir, bir belediye yönetimi vardır. 2014 yerel seçimleri Büyükşehir sistemi ile yapıldı. Bu sistemde köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürüldü. Çine Belediyesi daha etkin bir noktaya getirildi. Köylerden gelen gayrimenkuller, mallar da belediyeye geçmiş oldu. Arkadaşların bir iddiası var, ‘Çine Belediyesine geçen malların hepsi satıldı, bu kadar para geldi, bu belediye bu paraları ne yapıyor’ diye. Ya belediyeciliği bilmiyorlar, ya da işlerine gelmiyor o yüzden böyle bir açıklamada bulunuyorlar. Belediyede bir belediye meclisi var, siyasi partilerin oy oranına göre orada temsil edilirler. Çine’de 7 AKP’li meclis üyesi arkadaşımız var. Biz kapalı kapılar ardında gizli saklı iş yapmıyoruz ki, alınan her karar belediye meclisinden kanunen geçer ondan sonrada uygulamaya girer. Bu arkadaşlar meclis üyeleri o zaman takip etmiyorlar gündemi. AKP İlçe Başkanı talihsiz bir açıklamada bulunuyor” dedi.

Mallar Kimlere Satıldı

Merak ediyorlarsa bu satılan malların neler kimlere satıldığını açıklayan Şahin, “Bahçearası'ndaki zeytinlikleri Fransızlara, Çatak'taki arsaları Arap şeyhlerine, Çöğürlük'teki arsaları, zeytinleri İngilizlere, Doğanyurt'takileri Almanlara, Gökyaka'daki tarlaları Katarlılara, Hallaçlar'daki zeytinlikleri İsraillilere sattık. Fakat yüreğimiz yanıyor. Keşke Çine Belediyesi'nin şeker fabrikaları olsaydı da Amerikalı şirketlere satsaydık. Türkiye’nin tarım politikalarının geldiği nokta ortada. Tarım bitirilmiş, et, hayvan, saman, süt tozu ithal edilir noktaya getirilmiştir bu iktidar. İlçe Başkanı arkadaşımızın bunları söylemesi, malları satılması konusunu ağzına alması çok büyük bir talihsizlik. İktidar Partisinde AK Belediyecilik diye bir kavram var ve tüm Türkiye’nin tanıştırılması arzu ediliyor. Burada herkesin aklı ile alay etme ve dalga geçme gibi bir nokta var. AK Parti belediyeleri en borçlu belediyeler. En son 26 Şubat 2018 tarihli açıklamada Türkiye’nin en büyük 5 Büyükşehir Belediyesi AKP’li. Bunların içerisinde borcu  katrilyonu geçen belediyeler var.  Aydın'da 4 tane AK Partili ilçe belediye var. Başkan bir bu ilçelere soracak ‘mal sattınız mı?’ Hepsi mal sattı, bunlar içerisinde çok kötü durumda olan ilçe belediyeleri var. İşçinin parasını ödeyemeyen ancak son model makam arabası alan belediyeler var. Çine Belediyesi'nde satılan gayrimenkuller toplam bin 23 bin dekar arazisi var. Bunun yüzde 15'lik kısmı satılmış, oda 166 dekara denk geliyor. Bunlar verimsiz araziler, suyu olmayan küçük parçalar. Bunları da oradaki tarla sahipleri satın alıyor. Zeytinliklerle ilgi toplam 2 bin 161 dönüm zeytinlik alanı var, 106 dönümü satılmış. Bu zeytinliklerin yolu yok, taşlık yerler, yüzde 5’lik bir kısmı satılmış. Diğer verimli zeytinliklerin imarını belediye olarak yaptık, Çine’ye istihdam ve gelir kaynağı olsun diye toplanılan ürünler yağ fabrikamızda bölge ekonomisine kazandırılıyor."

“Çine Belediyesi OSB’nin Dışında Tutuldu”

Çine Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminde Çine Belediyesinin de olması gerektiğini değinen Başkan Şahin, “Çine Belediyesi'nin Organize Sanayi Bölge yönetiminde olması gecikmiş bir karar aslında. 1999 yılında dönemin belediye başkanı Osman Aydın döneminde Organize Sanayi Bölgesi'nin yerini bulan bizim belediyemizdir. Tabi bu yönetimlerin başında valiler oluyor. Yönetimler iktidara yakın gruplar ya da siyasi partiler tarafından oluyor. Burada da 2002 yılından itibaren AKP tarafından yönetilmiş. Bu süreye kadar AKP’li yönetim, belediyeyi hep kenarda tuttular. Bir yere kadar ağır aksak gitti, bir yere kadar geldi. Artık Kaymakam Bey’in burada Başkan olmasından sonra gerçekten iyi bir ivme kazandı, büyüme olmaya başladı. Biz Çine’de yaşıyorsak bir bütünüz. Çine Belediyesinin OSB’nin dışında tutulması çok büyük yanlıştır. Kimse uyarmadı ve kimsede davet etmedi. Diğer ilçelerdeki organize sanayi bölgelerinde belediyeler yönetimlerde var. Biz niye çağrılmadık. Çine’de yaşamayıp da Aydın’da oturan AK Parti üyesi yönetim kurulundan birisinin gelmesindense Çine belediye Başkanı olsun dedik. Belediye’nin imkanlarından orada da yararlanarak işlerin kolay olması sağlanır düşüncesindeyiz. Mecliste OSB’ye üye olma kararı çıktı. Siyasetten ve işçi rantı elde etmek gibi iddialar tamamen ters. Kafamızda soru işaretleri oluşuyor. 15 yıldır bu OSB yönetim içinde kimler vardı, avukatlığını, muhasebeciliğini, harita mühendisliğini kim yaptı, buranın danışmanları kimlerdi? Bunlar orada bir çıkar ilişkisi vardı da Çine Belediyesini içimize almayalım, bunların deşifre olmasın gibi düşünceler mi? vardı diye düşünüyoruz. Orada kesin siyaset var. Bizim belediye olarak orada zeytinyağı fabrikamız var. Ayrıca Çine Kaymakamı Özkan Demir'e organize sanayi bölgesindeki katkılarından dolayı, üstün bir başarılı çalışması var teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“Nüfusun Azalması Çine Belediyesi Sorunluluğu Değildir”

Nüfus azalmasında Çine Belediyesini sorunlu tutuyor diyen Başkan Şahin, “Çine’de nüfusun azalmasının sorunlusun Çine Belediyesidir gibi algı yaratılıyor. Buna sebep olarak da sosyal faaliyetlerin olmaması, gelişmemesi gibi. Çine belediyesinin sorunluluğu yoktur. Buranın gelişmesinin birinci sebebi ekonomiye bağlıdır. Tarım ilçesiyiz, tarımdan, hayvancılıktan karnımızı doyuruyoruz. Bu ülkeye getirilen tarım politikası çok kötü. Bunun en büyük sorumlusu bunlardır. Herkes elini taşın altına sokacak. Belediye Başkanımız nüfusun azalmaması için elinden geleni yaptı. Birçok insanın nüfus kaydını Çine’ye aldırdı. AKP İlçe Başkanı diyor ki ‘Benim Aydın’da oturduğumu bahane ederek bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar’ ikametinin Soğukoluk Mahallesi’nde olduğunu söylüyor. Biz ailesinin Aydında oturduğunu biliyoruz. AK Parti yönetim kurulunun yarısı Aydın’dan gelip gidiyor. İkametgâhların burada olması önemli değil. Hatta bunların içerisinde Aydın’da oturan ve yönetim kurulu toplantılarına gelmeyen üyeleri var. Bu yönetim kurulurken belli bir çıkar üzerine mi kuruluyor, herkesin bir ihale, bir kredi beklentisi mi var. Bunlar aklımıza geliyor.  Belediye olarak bu konuda farklı çalışmalar olacak, 2018 yılında 50 bin üzerine geçmek adına biz üzerimize düşen sorumluluğu gerçekleştireceğiz. Bu sorun herkesin sorunudur” dedi.



 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472