banner488

CHP 97. YAŞINI KUTLUYOR

CHP 97. YAŞINI KUTLUYOR
banner496

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 97'ıncı kuruluş yıldönümü dolayısı ile CHP İlçe Başkanlığı tarafından Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk sunuldu. 

 CHP, 97’ıncı kuruluş yıldönümünü düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutladı. CHP  ilçe örgütü tarafından törene, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile CHP’li vatandaşlar katıldılar. Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Törende konuşan İlçe Başkanı Tayfun Şahin, 97’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirterek CHP’nin kuruluş tarihini anlattı.

Başkan Şahin, '' "Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97' nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. ilke ve Devrimleriniz ile I I . Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 10:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472