banner488

“Büyükşehir yasası ülkeyi bölünmeye götürür”

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Atılan adımlar ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemektir” dedi.

banner496

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın’da faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile bir araya gelerek bir takım konuları ele aldı.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, TBMM yasama faaliyetlerinde iktidarın halka siyasi şovlarla gerçekleri kararttığını ve aydınlanmayan meseleleri yeteri kadar doğru tartıştırmadan yasalarla parça parça Türkiye’ye yeni şekiller verildiğini belirterek, “Atılan adımlar ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemektir” dedi.

Düzenen basın toplantısına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer de katıldı.

 

Basının karşısına çıkan Uzunırmak, “Burada siz basın temsilcisi arkadaşlarla bir arada bulunarak istişare kıvamında bazı sorunları ele almak istedik. Basın bizim için bir ayna niteliğinde olmalıdır. İç bükey , dış bükey kalıplaşmalar bizi ayrıştırmaktan öteye geçemez.” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye adım adım egemenlik paylaşımına sürükleniyor”

 

Türkiye’nin yasalarla parça parça bir yerlere götürülmek istendiğini belirten Uzunırmak, “İdeolojik angajman ve partizanlıktan uzak herşeyi demokratik çerçevede tartışabilmeliyiz. Türkiye yönetimi çok kolay olmayan bir ülke. Keşke yöneticiler gelişen sosyal olayların geldiği noktayı ve akibeti görebilseler ve değiştirmenin bir imkanı olup olmadığını tartışabilseler. Tarih bu konuda bize öngörüyü ve tedbiri sunuyor. Tarihi iyi okuyarak sosyal olayları anlayabilir ve doğru kararlar verebiliriz. Sayın Başbakan’ın hitabet sanatı, demokrasiyi yanlış anlaması, yanlış algılaması, birbirine entegre stratejilerin uygulanması neticesinde dün söyledikleri ile bugün yaptıkları, dünkü kimliği ile bugün kimliği arasında nelerin olduğunu biz doğru tartışamıyoruz. Türkiye adım adım egemenlik paylaşımına sürükleniyor. Atılan adımlar ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemektir. Anadilde Savunma ve Büyükşehir Yasaları bunun en iyi delilleridir. Türkiye bir zihin karmaşası içinde. Bu sıkıntıdan ancak konuları doğru ve yeterince tartışarak kurtulabiliriz.”şeklinde konuştu.


 

“Ne durumuna düştükleri ortadadır. “

“Başbakan açılım devlet politikası diye bir terane tuturdu ve belli tarihten bu yana dillendiriyor” diyen Uzunırmak ,“Devletin bir takım kurumları ve anayal kurumları dahil bu için içine müdahil gösterildi. Getirisi olan konularda Hükümet yaptı götürüsü olan konularda ise bizzat Devlet açılım yaptı. Siyaset ince bir ayar içersinde götürülmeye çalışıldı. İktidar, ‘Bugüne kadar, terör örgütüyle hiçbir illegal örgütle zaman masaya oturmadık, müzakere yapmadık. Hiçbir zaman da oturmayacağız. Böyle bir şeyimiz yok. Bizim felsefemizde, bizim anlayışımızda böyle bir durum söz konusu olamaz’ diyordu. Şimdi görüşmeleri kendileri açıklıyorlar. Ne durumuna düştükleri ortadadır. “ şeklinde konuşarak Başbakan ve Başbakan Yardımcısının, ‘İmralı ile Müzakere Süreci’ne ilişkin sarfettiği sözlerin ulusal medyada yer alan kendi cep telefonundaki kayıtlarını da basın mensuplarına dinletti.

“Bu karanlık bir yol, sonu görünmeyen bu açılım politikasının nereye varacağı belli değil” diyen Uzunırmak, “Sonu anlatılmamış, görülmemiş bu açılım politikasının, karanlık yolun el feneri olunmasın ve bu tür kefaletler yüklenilmesin!” şeklinde konuştu.



“Sandık muhasara altına alınmıştır”

“Kayseri Meydanı’nda bağıran Başbakan tekrar oraya mitinge gittiğinde orda söylediklerini ordakiler unutmamışsa ve kendisi de unutmamışsa ben şahsiyetli bir duruşu varsa haleti ruhiyesinin ne olacağını merak ediyorum” şeklinde konuşan Uzunırmak, “Bir insanın yaptığı söylediği farklı ise münafıktır. Demokrasi sadece sandık denetimi olan bir rejimse bugün ülkede bir korku imparatorluğu yaratılmıştır. Yarın maliyeden mi gelir, emniyetten mi gelir, tayinle mi tehdit edilirim, emeğimden mi olurum, işimden mi olurum sorguları sebebiyle sandık muhasara altına alınmıştır. Halk bana oy verdi diye hukuk tanımaz bir niteliğe giderse sandıkta bütün davalar görülmüş olur e hukuk denetimi diye bir şey söz konusu olamaz.” dedi.

“Aydın bütünşehir yapılmadan önce Aydın’ın seçilmişi ve atanmışı ile ‘nasıl büyükşehir neden büyükşehir’ konusunu tartışsın demiştik ve bu tartışmada verilecek olan şekil ile ilgili yasaları teklif ve taleplere ilişkin Aydın leyhte ve aleyhte baskı yapabilmeli demiştik.” diyen Uzunırmak, “Ama Aydın bunu tartışmadı.” diyerek büyükşehir yasasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

  

“Türkiye’de Büyükşehir Yasası ile şehir devletleri kuruluyor”

“Türkiye’de Büyükşehir Yasası ile şehir devletleri kuruluyor” diyen Uzunırmak “Bütünşehir yasası o noktaya gidiyor. Aydınlılar doğru bir tavır sergilesinler. Bazı yerlerde devlet antrenmanları yaptırılıyor. Yasanın hiçbir mantıksal değeri bile yok. Yasanın ardında başka bir şey gizlidir. Şanlıurfa, Van, Diyarbakır ve Mardin. Oralarda şimdi yerel yönetimlerde vali yetkisi azaldı, il genel meclisi kalktı. Orada devlet antrenmanları yapılıyor Devlet kolay kurulmaz, federatif yapıya kolay geçilmez. Bu ülkenin şuurlu vatandaşları gelişmeleri doğru analiz etmelidir.” diyerek konunun altını önemle çizdi.


“Yeni kalem vergiler gelecek”

“Yasayla beraber Aydın'ın bütünşehir olma neticesinde yani il mücavir alanını kapsayan bir büyükşehir yapılanmasında vatandaşa ekonomik yükümlülükler gelmektedir. 56 milyon insana bu kanun hükmediyor. 16 milyon insansa büyükşehir ve bütünşehir olmamış yerde yaşamalarından dolayı farklı yönetilecek. Bu vatandaşların ödedikleri vergilerden siyasi tercihlerine varıncaya kadar farklılık meydana gelecek. Yönetim olarak da diğer illerde il genel meclisleri olacak, valinin yetkileri farklı olacak, bütünşehir olarak tanımlanmış şehirlerde ise bu yetkiler farklı olacak. Ekonomik olarak da yeni kalem vergiler gelecek. Eski vergilerden en az yüzde 100 ile yüzde 300 arasında artan vergiler olacak. Modernleşme, bütünleşme, değişim ve dönüşüm olarak nitelendiriliyor. Belde ve belediyelerinin kapatılarak hizmetin daha iyi ve verimli olarak gideceğini iddia ediyorlar. Belediyenin mal varlıklarını ilçeye, köylerinkini ise de büyükşehir belediyesine aktararak vatandaşa vergiler yüklenecek. Köylerde bile atık su parası ve imar düzenlemeleri olacak. Hatta mezar yeri bile paralı hale gelecek”


Uzunırmak Büyükşehire aday mı?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı ve isminin bazı kulislerde aday olarak geçtiği yönündeki bir soruyu cevaplandıran Uzunırmak, “Ben TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekiliyim. Şuan bunun dışında bir durum yok. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasetçinin adının adaylık için geçmesi kadar normal bir şey olamaz. Mevcut belediye başkanlarımız istediği takdirde onlarla devam edeceğiz. Adaylık konusunda ise MHP Genel Merkezi tutumunu teşkilatlara iletti. İsteyen aday adayı olabilir. Adaylarımız ve teşkilatlarımız ortak bir aday belirleme yöntemi üzerine anlaşacaklar ve adaylarımız bu şekilde belirlenecek. Adayı belli olan teşkilatlarımız varsa bunu açıklayabilir ve çalışmalara başlayabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 02:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472