banner488

Bozkurtlar Çine’ye mührünü vurdu

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Dergi Çine Temsilciliği’nin yemekli dayanışma, birlik ve beraberlik toplantısında 850 ülkücü bir araya geldi.

banner269

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın da katıldığı dayanışma toplantısında Ak Parti iktidarı eleştiri yağmuruna tutuldu.

Kasap Mehmet Zengin’in Yeri’nde gerçekleştirilen yemekli dayanışma, birlik ve beraberlik  toplantısına MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve CHP Milletvekili Osman Aydın'ın yanı sıra Eski MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP Çine Kadılar Kolları Başkanı Fatma Bağdatlı, MHP Akçaova Belde Başkanı Erdoğan Özbay, Çine 144 Nolu Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Türk Eğitim Sen Çine Temsilcisi Ali Dinçer, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, tüm Köy ve Mahalle Muhtarları ile çok sayıda ülkücünün de katıldığı gözlendi.

 

Dayanışma toplantısı Çine Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Dergi Temsilciliği Başkanı Mesut Teker’in ‘hoş geldin konuşması’ ile başladı.

 

“Bozkurtlar bugün Çine’ye mührünü vuruyor”

Konuşmasına yemekli dayanışma toplantısına katılanlara, “Ülkü Ocakları’nın düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğine hepiniz hoşgeldiniz” sözleriyle başlayan Başkan Teker, “Bozkurtlar bugün Çine’ye mührünü vuruyor. Ülkücüler bugün Türk Milleti’ne sözcülük ediyor. Ülkücüler bugün dosta güven, düşmana korku salıyor. Ülkücünün asaleti Türk Milleti’nin güvencesidir. Ülkücünün imanı heyecanı Türk Milleti’nin teminatıdır.”şeklinde konuştu.

 

“Ülkücüler; Samsun’da umut meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk’tür”

Konuşmasının genelinde ülkücülüğün tanımı hakkında açıklamada bulunan Başkan Teker, “Türklüğün şanını hem yaşatıp anıtlara işleyen ve millet olmanın sırlarını asırlar öncesinden belirleyen Bilge Kağan’ın emanetçileri ülkücülerdir.” diyerek, “Ülkücüler; Samsun’da umut meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk, tabutluklara sığmayan Başbuğ Türkeş’tir.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Sözlerinin sonuna doğru, “Emanet olan bu bayrağın, Kuranın ve turan ülküsünün sahibi ve koruyucusu olacağımıza, davamızı yükseltmenin her daim gayretinde olacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum.” diyen Başkan Teker, “Ülkücü ülküsüyle ocakta yanmakta, pişmekte ve olgunluğa ermektedir. Bu kutlu davada rehberimiz Kur'an, hedefimiz turandır.” dedi. 

“Sayın Milletvekilimiz Ali Uzunırmak’a teşekkür ediyorum”

Başkan Mesut Teker’den sonra söz alan MHP İlçe Başkanı Salih Gökbel, “Çine’de Devlet Hastanesi’nin bitirilmesinde, 31 köy yolunun birinci ve ikinci asfalt yapımında, köylerimizin yaşanır hale getirilmesinde parke yolu döşenmesini başlatan, köylerimizde dikiş nakış tesisleri yapılmasına vesile olan, Çine Barajı’na geçmiş iktidarlar döneminde duraksama bulunduğunda çok büyük ödenekler çıkartan Sayın Milletvekilimiz Ali Uzunırmak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Gölet için 700 bin lira ödene çıkartıldı”

“Geçtiğimiz günlerde Hayri Güleç Beyefendi ile köy muhtarlarımızı kahvaltıda buluşturduk.” şeklinde konuşan Başkan Gökbel, “ İlçemiz köylerine yüklü ödenekler çıktı. Sarıköy, Altınabat, Kabalar ve Söğütçük köylerini ilgilendiren bölgede çok büyük bir göletimiz oldu. Bu gölet projelendirildi. 700 bin lira ödenek çıkartıldı.” sözleriyle konunun önemini vurguladı.

 

“İlçemiz göç veren bir ilçedir ve imar problemi çözülmemiştir”

Çine İlçesindeki türlü sorunlara da değinen Başkan Gökbel, “İlçemiz göç veren bir ilçedir ve imar problemi çözülmemiştir. Maalesef Çine’de trafik felç durumdadır. Çine’de bunun yanında ilçemiz tarım ilçesidir. Geçim kaynağımız başta hayvancılık, mısır, yer fıstığı ve sebzedir. Ama ne yazık ki üreticimizin yüzü gülmemektedir. Birçok üretici ve esnaf sıkıntı içindedir.

 

“AKP zeytinciyi unuttu”

“Zeytincinin hali ne olacak belli değil” diyen Başkan Gökbel, “İlerleyen süreçte zeytincinin hali çok kötü olacak. AKP zeytinciyi unuttu. Geçtiğimiz günlerde AKP İlçe Başkanı, Tarım İlçe Müdürlüğündeki ziyaretinde zeytin üreticisini bilinçsizlikle suçluyor. Arkadaşımız neyin ne olduğunu bilmiyor. 10. Ve 11. aylarda hasatın bitmesi gerektiğini ifade ediyor. Allah üreticimizi bilinçli üretime teşvik edecek ilçe başkanları nasip etsin diyorum.”  şeklinde açıklamada bulundu.

 

“Hayaldi gerçek oldu, angus ithal ettik, saman ithal ettik”

Hayvancılıktaki sıkıntılara da dikkat çeken Başkan Gökbel, “Hayvancılıkta problem büyük. 2 yıl önce faizsiz kredi adı altında 6 bin liraya verilen hayvanlar bugün 2-3 bin liraya zar zor satılıyor. O günlerde çok dile getirdik. O günlerde Ziraat Odası Meclis Başkanı’ydım. Dedim ki bırakın faizsiz para vermeyi, desteği süte kaydıralım. Fakat bugün geldiğimiz noktada et fiyatları düşük, yem fiyatları yüksek, damızlık hayvanlar bıçağa gitmiş. Maalesef bugün Cumhuriyet tarihinde Başbakan’ın ifade ettiği gibi evet ‘hayaldi gerçek oldu’, angus ithal ettik, saman ithal ettik. Bugün dışarıdan saman ithal ediyorsak, üretici üretimden vazgeçmiş demektir.” sözleriyle konunun altını önemli çizerek iktidara yüklendi.

 

“Tüm sıkıntılar MHP iktidarında çözülecektir”

“Mısır üreticisi ilçede perişan durumdadır” diyen Başkan Gökbel, “Mısır üreticileri maliyetin altında satış yaptılar. Önümüzdeki süreçte yer altı suları ile ilgili de problem var. Artık yeraltı sularından da para ödeyeceğiz. Çiftçi para kazanmayınca esnaf da para kazanamıyor. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. İnşallah bunlar MHP iktidarında çözülecektir. Geçmişte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İlk defa zeytinyağı pamuğa destek verdik ve hayvan küpelemesini başlattık. Birçok yağlı tohumlarla ilgili olarak MHP’nin iktidarı döneminde destek verildi.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

“Bu zihniyetle üretim olmaz”

Sözlerinin sonuna doğru iktidarın anayurt toprakları dışındaki yeni uygulamaya geçilecek olan tarım politikasını da eleştirdiği gözlenen Başkan Gökbel, “Afrika ülkesi Sudan’da Başbakan’ın talimatıyla 5 milyon dönüm 99 yıllığına kiralanmıştır. Burada pamuk, yağlı tohumlar, mısır ve ayçiçeği, bunun yanında sebze tohumları üretilecek ve büyük çiftlikler kurulacak. Bu zihniyetle üretim olmaz.” dedi.

 

Yaklaşık olarak 800 davetlinin katıldığı gözlenen yemekli danışma toplantısında, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak , CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ve Eski MHP Aydın Milletvekili Recep Taner’in, Başbakan’ın “Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldım” sözleri üzerinden iktidarı ve Başbakanı eleştiri bombardımanına tuttuğu gözlendi.



Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 23:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gerçek vatansever...
gerçek vatansever... - 11 yıl Önce

çine de durum anlaşıldı cehape ve mehape pazarlıklara başlamış yakında kokuları çıkar yerel seçimler için kaç tl havada uçuşacak bakalım....cebine parayı koyup çekilecek birileri ondan sonra milliyetçilik ondan sonra vatan severlik, ondan sonra yok akparti sunu yaptı yok şunu yaptı hadi ordan menfaatiniz olmasa yemek bile yemezsiniz siz, siz kiiiiim milliyetçilik kiiiiiiiim.....

SIRADAKİ HABER

banner472