banner488

Başkan Tosun, “Çine’miz Buna Layıktır”

Başkan Tosun, “Çine’miz Buna Layıktır”
banner269
AK Parti İlçe Danışma Toplantısında Başkan Mehmet Tosun Çine Belediye Başkanını eleştirmesi üzerine CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in yerel bir gazeteye verdiği basın açıklamasının ardından söz hakkı tekrar Mehmet Tosun’a geçti. AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun yaptığı yazılı basın açıklaması; 

Korkunun ecele faydası yok

İlçe Danışma Meclisi toplantısında Sayın Belediye Başkanını eleştirmiş, Belediyenin iyi yönetilmediğini, Belediyeyi başkalarının yönettiğini söylemiştim. Sayın CHP İlçe Başkanı eleştirimizi çok heyecanlı bir şekilde cevap vermiş. Aslında heyecanını anlıyorum Sayın Başkanın. Korkunun ecele faydası yok. Ben bu eleştiriyi yaparken aslında bütün Çine kamuoyunda konuşulan bir konuyu gündeme getirmiştim. Sözlerimin arkasındayım. Sayın CHP İlçe Başkanını da halkın sesini kulak vermeye, halkın serzenişlerini dinlemeye davet ediyorum.

Belediyelerde insan ve para yönetimi önemlidir

Sayın Başkan hizmet edememelerinin, beceriksizliklerinin nedenini Büyükşehir yasasına bağlamış. Sayın Başkan bu yasa çıkalı nerdeyse 4 yıl oldu. Aynı şarkıyı 2 buçuk yıldır söylüyorsunuz. Siz halkın karşısına bu yasayla Çine’yi ve Aydın’ı en iyi şekilde hizmet edeceğiz diye çıkmadınız mı? Halkımız size 5 yıl yetki verdi. Yoksa Büyükşehir Belediyesi başka bir partiden mi? Ama sorun şu ki; Belediye gibi kurumsal yapılarda yönetim; Şahsi ve taraflı anlayışa göre değil, belirli kural ve kaidelere yani yasalara göredir. Belediye Başkanı toplumun bütün kesimlerinin başkanıdır. Daha da önemlisi; Belediyelerde 1-İnsan yönetimi,2-Para Yönetimi önemlidir. Belediyelerin hepimizden toplanan paralarla toplumun tüm kesimlerine eşit, adaletli ve hızlı hizmet etme mecburiyeti vardır. İlçemizde Çine Belediyesi ile yan kuruluşlarının İller Bankasından gelen gelirler dahil, tüm mahallelere, yerli yerinde ve adaletli hizmet yaptığını inanan insanımız var mıdır? Yine ilçemizde Çine Belediyesinde Sayın Başkandan başka, insan yönetiminin ve para yönetiminin iyi olduğunu düşünen var mıdır?

İnsanın fikri neyse, zikri de öyle işliyor

Bizi iş vaadiyle üye yapmakla, herkesi üye yapmakla suçlamış Sayın Başkan. Çine’miz maalesef CHP’li parti kimliğini üzerinden atamamış bir Belediye anlayışla yönetiliyor. Çipaş’ta, Ege Et’te, Çine Belediyesinde ve Büyükşehirde işe alacağı kişileri önce CHP’ye üye yapıp, hatta AK PARTİ üyesi kişileri işe alma vaadiyle istifaya zorlayan bir anlayış bunu bize yakıştırıyor. Şuanda Belediyelerde 2 buçuk yıldır işe alınan kaç kişi vardır? Bunların kaç tanesi (siyasi partiye üye olabilecek vasıfta) CHP’ye üyedir? İnsanın fikri neyse, zikri de öyle işliyor işte bütün mesele bu. Ama AK PARTİ girdiği bütün seçimleri aziz milletimizin büyük desteğiyle kazanmıştır ve 14 yıldır genel iktidardadır. Bunu da adı gibi adalet kavramına riayet ederek, hangi toplantılarına kimlerin katılacağını tüzüğünde bile yer vererek, başarısıyla bütün dünyadaki üniversitelerde tez konusu yapılmış kurumsal bir yapı, hizmet noktasında yıllardan bu yana bütün kamu kurumlarıyla ve özellikle İl Özel İdaresi aracılığıyla tüm mahallelerimize eserler kazandırmış, hatta kendi üyesine bile ayrım yapmadan herkese eşit ve adaletli davranmasını bilmiştir. Sıkıntı nerededir, ne zamandan bu yana vardır.2 buçuk yıldan bu yana sıkıntı vardır. Allah’ a şükür bütün mahallelerde eserimiz vardır. Biz buralara anlımız ak, başımız dik bir şekilde gidiyoruz. İlk seçimlerde CHP’li yöneticiler bu mahallelere başları dik gidebilecekler mi acaba? Vatandaşımız yazın yaşanan içme suyu sorunlarını, kullanma suyu sorunlarını, musluklardan akan kirli suları ve bu bölgenin en pahalı içilen suyu konularını unutmayacaktır. Ama merak edilmesin yine bu sorunları biz çözeceğiz inşallah.

Çine Belediyesini alacağız

Sayın Başkan üyelere güvenmediğimizi, etkinliklerde yeterli üye toplayamadığımızı söylüyor. Sizin açılışlarda dışarıdan otobüslerle Belediye personellerini getirdiğinizi bilmeyen yok. Biz üyelerimize güveniyoruz. Bu 6 bin civarındaki üyemizle Çine Belediyesini alacağız hiç merak etmeyin.

Akçova’daki yatırımlarımlar engellendi

Sayın Başkan Akçaova Belediyesini yönetemediğimizden bahsetmiş. Şu kadarını söyleyeyim AK Parti Belediyecilikte bir markadır. Sayın Başkanı Ak Partili Belediyelere gezmeye gitmesini tavsiye ediyorum. Ama kamu oyunun da bazı gerçekleri bilmesi gerekmektedir. Biz Akçaova Belediyesi olarak Çine Belediyesinden daha kısıtlı bütçeyle, kendi imkanlarıyla ve bir Belde Belediyesi olarak Pazar yeri yaptırmaya başladığımızda, Çine Belediyesi apar-topar İller Bankasından kredi kullanarak Pazar yeri yaptırmak aklına gelmiş, Pazar yeri esnafından yer parası ve her hafta toplanan astronomik paralarla bu işi çözebilmiştir. Biz Akçaova’nın Kanalizasyon projesini İller Bankasına hazırlatmıştık. Kendileri 2 buçuk senedir projesi hazır olan bir kanalizasyonu başlatamamışlardır.2 buçuk senedir bütün mahallerimizde olduğu gibi Akçaova’ya da çivi bile çakılmamıştır. Sadece makyajla ,günübirlik işlerle zaman geçirilmektedir. Yaptığımız eserler oradadır. Genel ve yerel iktidarla biz Akçaova’ya Pazar yerinin yanında,2 tane okul kazandırdık. Doğal arıtma tesisi kazandırdık. Akaçova’nın bir çok yerinde istinat duvarları yaparak yol düzenlemeleri, parke döşemeleri yaptık. Akçaova yolu genişleme çalışmalarını gerçekleştirdik. Su kaynaklarıyla ilgili çalışmalar yaptık. Araç parkurunu genişleterek şu anda Çine Belediyesinin kullanımında olan, 1 makam aracı,1 kepçe,1 Kamyon,1 çöp arabası ve 1 Cenaze yıkama aracı kazandırdık. Biz bunları 5 yıllık hizmet diliminde yapmadık.3 buçuk yıllık hizmet döneminde yaptık.5 yılın son bir buçuk yılında yapacağımız yatırımlarla ilgili Büyükşehir yasasıyla getirilen İlçe Belediyesinden izin alma şartıyla geçirdik. Ve bizim yapmak istediğimiz birçok yatırımı Çine Belediyesi izin vermedi. Bir kaç tanesini söyleyeyim. Mesela yaklaşık 2 milyar 80 milyon TL.  maliyeti olan ve projeleri hazır olan Kanalizasyonumuzu, yüzde 50’si hibe, diğer yüzde 50’si yıllık 80-90 bin TL. 20 yıl vadeli İller Bankası aracılığıyla yapacaktık. Çine Belediyesi izin vermedi. Sanayi dükkanları tapulandırma ve düzenleme çalışmasını Çine Belediyesi izin vermedi. Mezbahaya yönetmelik gereği tadilat yapılması gerekiyordu.10 yıllık yap-işlet-devret modeliyle mezbahamızın kapanmasını önleyecektik. Ama Çine Belediyesi yine izin vermedi. Başkan bunları bilmeden konuşuyor herhalde.

Yaptıklarımıza sahip çıkacağız

Sayın Başkanın sadece şu eleştirisini kabul edebilirim. Evet biz yaptığımız hizmetleri yeteri kadar anlatamıyoruz. Reklamı iyi yapamıyoruz. CHP ve Sayın Başkan reklam işi iyi biliyor. Çünkü bu onun uzmanlık alnı. Çine Belediyesinin reklam ilerini yıllardan beri tek başına götürüyor. Evet biz mahallelerde 2002 yılından beri yaptığımız yol, su, elektrik, parke taşı döşeme, gölet ve düğün yeri gibi hizmetleri anlatamadık. AK Parti hükümetlerinin aktardığı geniş kaynaklarla İl Özel idaresi kanalıyla yapılan düğün yerlerini bile CHP seçim çalışmalarında sahiplendi. Katrilyonluk yatırım olan Adnan Menderes Barajını iyi anlatamadık. Altında yapılan Gökbel Barajını yeterince dillendiremedik. Geliştirilen Üniversiteyi, kurulan OSB’yi, iyileştirilen Hastaneyi, kazandırılan okulları yeteri kadar anlatamadık. Hükümet Konağı ve adliye Binasının proje ihalesinin yapıldığını, Çine Doğal gazı getirmek için çırpındığımızı, TOKİ’yi kazandırmaya çalıştığımızı, mahallere göletleri getirmek üzere olduğumuzu, hala okul ve yurt kazandırmaya çalıştığımızı, Çine ovasının toplulaştırma çalışmalarının Başladığını, Çine ovasının sulama şebekesinin çalışmalarının başladığını, Çine Çayı , Karpuzlu çayı ve yan derelerin ıslah çalışmalarının başladığını yeterince anlatamadık. Evet kabul ediyoruz. Ama o dönemler geride kaldı. Bundan sonra hem hizmetleri getirmeye devam edeceğiz. Hem de getirdiğimiz hizmetleri sahip çıkacağız. 

Ezeli ve ebedi muhalefet CHP, genel iktidara 50 yıldır bu siyaset anlayışı ile gelemediği, hatta gelemeyeceği gibi, Çine ‘de de bu ilkesiz yönetim ve siyaset anlayışı yerine; Halkımızın engin sağduyusu ile ilk seçimlerde genel ve yerel iktidarı birleştirerek, güzel hizmetleri Çine’mize kazandıracağız. Çine’miz buna layıktır.”Her şeye layik olan kızlarımızı da unutmayalım.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 09:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472