banner488

Başkan Dinçer, Meclis Adaylarını ve Projelerini Tanıttı

Başkan Dinçer, Meclis Adaylarını ve Projelerini Tanıttı
banner269

Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer, geçen dönem hayata geçirdiği ve önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladığı projelerini düzenlenen tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı. Büyük coşkuyla gerçekleşen tanıtım toplantısında projelerini anlatan Başkan Dinçer, ardından Belediye Meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Çine’de 31 Mart yerel seçimlerinde Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Başkan adayı olan Enver Salih Dinçer, yüzlerce vatandaşın katılımıyla yeni döneme dair projeler ve Millet İttifakı Belediye Meclisi adaylarını tanıttığı toplantı büyük bir coşkuyla Şehler Düğün Salonunda gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’i gençler havai fişekler ve meşalelerle karşıladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tanıtım toplantısı konuşmalarla devam etti.

“Bunu yazın bir yere”

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin yaptığı konuşmada, “31 Mart Çine’de bir zafer tarihe geçecek. O gün bayram günü, neşe günü, her günden farklı bir gün olacak. Sizlerin bu güzel desteği hiç kimsenin baskısı, hiç kimsenin ayak oyunları engelleyemez. Hepinize Millet İttifakı ve CHP ailesi adına yürekten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Dostlarımızı Allah rızası için severiz”

İyi Parti Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, Bizler dostlarımızla Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti olarak yola çıktık. Biz dostlarımızı yıldız diye sevmeyiz, batar geçer diye. Biz dostlarımızı rüzgar diye sevmeyiz, eser geçer diye. Biz dostlarımızı Allah rızası için severiz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Çine’de Enver Salih Dinçer başkanımıza, Büyükşehirde topuklu efemiz Özlem Çerçioğlu başkanımıza büyük desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sayın Savaş’ı Ankara’ya uğurluyoruz”

Biz kadrolarımızla, projelerimizle yeni döneme hazırız diyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır konuşmasında Cumhur İttifakı Aydın Belediye Başkan adayına seslendi; “17 yıldır memleketi için çivi dahi çakmayanlar, sırça köşklerinde oturmaya devam edenler projeler açıklıyorlar. Bunlara şaşırıyorum. Buradan Sayın Mustafa Savaş ‘Son 2018 yılında bir önceki yıla göre kırmızı et ithalatını yüzde 672 artırdınız. Canlı hayvan ithalatını yüzde 142 artırdınız. Buğday ithalatını yüzde 48, mısır yüzde bin artırdınız. Gıda üretiminde dışa bağlı olan bir ülke bağımsız kalabilir mi? Jeotermal santrallar Türkiye’de tamamı sade enerji üretiminin yüzde 2,5’nu karşılarken, sadece kaçak elektrik payı yüzde 22 ‘iken Aydın’ın toprağını, suyu, havasını ve insanlarının sağlığını bozmaktan dolayı rahat mısınız? 1 Nisan sabahı Sayın Savaş Ankara’ya geri dönecek. Şimdi den uğurluyoruz. Mustafa Kemal’in evine hoş geldiniz. Partimiz güçlenerek yoluna devam ediyor. En az yüzde 60’la bu seçimleri alacağız. Her iki başkanıma şimdiden hayırlı olsun. Bir 5 yıl daha Aydın ve Çine kazanacak. Allah’ın izni, sizlerin desteği ile Millet İttifakı 17 ilçede kazanacak. Mart’ın sonunda baharı getireceğimize söz veriyorum” dedi.

“Birlikte daha iyiye, daha güzele”

Toplantıda tek tek projelerini tanıtan Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer, “2014 yılında sizler bize destek olun, bizde Özlem Başkanımla beraber el ele verip 5 yıl boyunca sizler için çalışacağız ve söz verdiğimiz projeleri gerçekleştireceğimizi söylemiştim. Sağ olun destem oldunuz, bizlerde meclis üyesi arkadaşlarımla, tüm personelimizle sizler için çalıştık. Söylediğimiz projelerin yüzde 90’ını gerçekleştirdik. 2019 projelerimizde kadınlar, çocuklar ve çiftçi üreticilerimize göre hazırladık. ‘Bu projeler bir belediyenin projeleri değil, olsa olsa hükümet projeleri’ diyebilirsiniz. Ancak Ankara’daki Hükümetin eli Çine’ye değmiyorsa, Aydın’daki Hükümetin Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu bizim elimizden tutarak bu projeleri gerçekleştiririz dedim. Projelerimizi hazırladık. Birlikte daha iyiye daha güzele inşallah. 2019 yerel seçimlerinde artık finale doğru yaklaşıyoruz. Kadrolarımızı oluşturduk. Geleceğe sahip çıkan tüm Çineliler adına sizler selamlıyorum. ‘Mart’ın sonu bahar’ inşallah” dedi.

Yeni 48 Proje

Başkan Dinçer, konuşmasının ardından, Yerel Kalkınma Platformu, Organik tavuk ve yumurta üretimi, Akçaova’da Solucan gübresi fabrikası, Yer fıstığı işletme fabrikası, Mısır unu fabrikası, Soğuk hava deposu / Paketleme tesisi, Prina işletme tesisi, Yeni 2. Sanayi Sitesi / Gıda Çarşısı, Kestane işletme tesisi, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi peyzaj ekibi, Kadın emeği ürünleri mağazası, Kavşit Yaylası Turizm Tesisleri, Ova tarım yolu 2. Etap yapımı,‘ Çine'de Çini’ köyü, ‘7 Gün pazarı’, Eskiçine Kavşağı İş Merkezi ,Seyir tepesi organik pazarı, Akçaova Sanayi Sitesi, Evciler Düğün Salonu, Osman Efendi Konağı Kent Müzesi, Taziye evleri, Çocuk dostu köyü, Herkes için yaşam boyu spor parkı, Masal Evi çocuk kreşi, Atatürk ekoloji parkı, Asar Kültürpark, ‘Yeşil ev, yeşil duvar, yeşil bina’, Pazaryeri kadın evi, Cazibe bölgesi oluşturma, Eski itfaiye binası alanı / Zahire pazarı, Kalabak Marsyas çayı projesi, Hoşgeldin bebek ve mutluluk park ormanları, Cumhuriyet Oteli Tesisleri, Akçaova Destipark Meydanı, Tüm mahallelere Mobese sistemi, Çine doğa sporları parkı olacak, ‘Topçam Madran’ marka dükkanları, Dünya Çineliler günü, Gönüllü evlat ağı projesi, Çineliler dayanışma ağı projesi, Her mahalleye teknik eleman, Grup köylere seyyar cenaze araçları, Çek çekler çoğalacak, Bir çocuk güler, bütün Çine güler, Çine tarım fuarı, Kadınlarımıza Anıtkabir gezisi, Çine Köftesi Festivali, E- Dershane, konularından oluşan 48 ana başlık altında projelerini tanıttı. Projelerini Çinelilerin beğenisine sunan Başkan Dinçer, ardından Belediye Meclis üyesi adaylarını tek tek kürsüye davet ederek kamuoyuna tanıttı.

“Verdiğimiz sözleri yerine getirdik”

Çine'ye yatırımların önümüzdeki dönemde de katlanarak devam edeceğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in bütün projelerinin arkasında olduğunu belirtti. Başkan Çerçioğlu "Şimdiye kadar sizlere verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Çine'ye otogar, düğün salonu, kültür merkezi yapacağımızın sözünü vermiştik; yaptık. Çine Sosyal Tesisi'nin sözünü verdik, yaptık. Kalabak Köprüsü, itfaiye hizmet binası... Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik." '60 mahallenin suyu yoktu' ASKİ'nin 118 kilometre hat çalışması yapıp 13 adet paket arıtma tesisinin yanı sıra Çine'de susuzluk yaşanmaması için 39 adet sondaj kuyusu açtığını hatırlatan Başkan Çerçioğlu "Susuz bir yaşam olabilir mi? İlk büyükşehir belediye başkanı olduğumda Aydın'ın 493 köyünün 60 tanesinde su yoktu. Çine'de Seferler, Soğukluk, Yağlık, Altınova, Sarıköy, Ömerler, Bahçearası, Söğütçük, Mutaflar, Kirazdere köylerimizde su yoktu. Haftada bir gün iki saat su akıyordu. Önce bu köylerimizi suyla buluşturduk” diye konuştu

“Mutaflar sizinle gurur duyuyor

Mutaflar kalkındı, sırada diğer mahalleler var Mutaflar Mahallesi'nden gelen vatandaşların "Mutaflar Sizinle Gurur Duyuyor" pankartına karşılık "Asıl ben sizinle gurur duyuyorum" ifadesini kullanan Başkan Çerçioğlu Mutaflar Kooperatifi projesinin Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in bir projesi olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu "Biz de kendisine sonuna kadar destek verdik. Hemen bir kadın kooperatifi kurduk ve Aydın'ın her yerinde gördüğünüz çiçekleri Mutaflarlı kadın üreticilerimizden almaya başladık. Kadınlarımız ürettikçe hem aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de çocuklarını okutuyorlar. Önümüzdeki süreçte de Mutaflar'ın yanı sıra diğer mahallelerimize de destek vereceğiz. Çine'ye 5 yılda 65 milyon liralık yatırım yaptık. Şimdi daha güçlüyüz, çünkü yanımızda İYİ Parti de var. İYİ Partili arkadaşlarımızda sizlere daha iyi hizmet vereceğiz. Önümüzdeki dönemde şimdiye kadar yaptığımız yatırımların en az iki katını yapacağız Sizler kimin çalışıp, kimin çalışmadığını iyi biliyorsunuz. Sizlere hizmet etmekten çok mutluyuz. Verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Çerçioğlu ve Başkan Dinçer'e vatandaşlarla buluşmasında il ve ilçe CHP Parti Meclisi üyeleri ve yönetimleri, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, il ve ilçe yönetimleriyle birlikte CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ile İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ve Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 13:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472