banner488

Başkan Dinçer; Kanıtlarsanız istifa ederim!

Başkan Dinçer; Kanıtlarsanız istifa ederim!
banner496

Çine Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısından önce Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis üyelerini bilindirmek amacıyla açıklamada bulundu. Dinçer, “AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın ‘Doğalgazı belediye engelliyor’ sözünü kanıtlarsanız istifa ederim” dedi.

Çine’yi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Belediyesi hakkında söylenen sözlere açıklama getiren Dinçer, “OSB için biz bir hayaldi demişiz; Organize Sanayi Bölgesi kuran hayal edenler 2002 yılında AK Partili Erkan Özkaya, Kayhan Güney ve Osman Aydın, ayrıca Kaymakamlık ve Valiliğin organizasyonu ile kuruldu. Evet, hayaldi ve gerçek oldu. Mustafa Savaş vekilimiz de çok katkıda bulundu. Hep beraberce yapılan bir şeydir. Biz yaptık onlar yoktu şeklinde değerlendirilemez. ‘Beni bir kere bile aramadı’ demiş; Ama hala randevu alınmadık o yüzden beni aramadı diyemez. Çünkü nasıl Kılıçdaroğlu’da gidilecekse ben randevu alacaksam ben onu size demem, burada da sizin almanız gerekir ve hep beraber gideriz. ‘Doğalgaza Çine Belediyesi engel oluyormuşuz’; Değerli Cumhuriyet İttifakı Meclis Üyelerimiz siz bugüne kadar Doğalgaz çalışmasına engel olduğunu duydunuz mu? Geçen hafta içinde Enerji Bakanımız geliyor Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ı biraz azarlıyor. Neden bu işler böyle diye. O da diyor ki; ‘Çine Belediyesi ve Aydın Büyük Şehir Belediyesi CHP’li olduğu için bize engel oluyorlar.’ Aynı konuyu Çine’ye geldiğinde tekrarlıyor. Eğer Çine Belediyesinin Doğalgaz yatırımına yaptığı Salih Dinçer veya Çine Belediyesi olarak herhangi bir engel varsa ben yarın istifa ederim. Bunu kanıtlarsanız. Karşı taraftan da bunun cevabını bekliyorum. Eğer Mustafa Savaş’ta bunu kanıtlamazsa istifa edebilecek mi?” dedi.

“Siyaset bu kadar basit değil”

Dinçer sözlerine şu şekilde devam etti; “Ayrıca Doğalgaz çalışmalarını görmek için Çine’nin içine girmek lazım. Görüyorsunuz Doğalgaz çalışmaları sürüyor, Belediyemizde elinden geldiğince eksikleri tamamlamaya çalışıyor. Ama milletvekili olmak Aydın’dan buraya gelip sadece bir tane işadamına uğrayıp, İlçe Başkanlığına uğrayıp oradan geriye dönmek değildir. Milletvekiliyseniz gelince kahvecinin, lokantacının, çiftçinin yanına uğrayarak derdin ne demelisiniz. Doğalgaz meselesi 2017’de Hükümet’in yayınladığı tebliğde, Çine, Germencik ve İncirliova eğer il ve ilçe belediye meclisleri karar verirse vergi alınmayacak şirketten, sökülen yolların hasarları il ve ilçe belediyeleri tarafından yapılacak eğer bu olursa doğalgaz döşenecek dendi. Biz bu kararı aldık diğer ilçeler almadı. Çine’de en son Belediyeye kadar geliyordu çalışmalar ben her gün şirketle görüşüyorum, şu anda Kalabak Köprüsüne kadar olan kısım merkez alındı, bir tek Cumhuriyet Mahallesi kooperatiflerin olduğu yer kaldı. Oranında yapılması için başvurduk. Eğer Sayın Vekilimiz Doğalgaz çalışmalarıyla ilgileniyorsa gelsin 2021yılı içinde Cumhuriyet Mahallesi’ni de o aldırsın. Biz geri kalan yeri aldırdık. Siyaset bu kadar basit şeyler değil, oturup birilerine laf söyleyip prim yapma yeri değildir. İş yapma yeridir. Biz elimizden geldiğince sizlerle iş yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Çine için herkes üzerine düşen görevi yapmalı”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, “TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaşa yaptığınız ithamlar doğru değil. Esnafı en çok gezen, ziyaret eden, herkesin rahatlıkla ulaşabildi Milletvelimizden bir tanesi. Sizin ithamlarınızı kesinlikle ret ediyoruz. Her geldiğinde esnafın, çiftçinin yanına gidiyor. Bir defa girmedi çarşıya diye her zaman girmiyor anlamına gelmez. Doğalgaz’da Çine Belediyesinin engel olması meselesi siz de bizde elimizden geleni yapalım demiştik. Çine’ye doğalgaz gelmesinin sağlayan Mustafa Savaş’tır. Herkes üzerine düşen görevi yaparak bu işi hızlandıracağız. Aranmıyor meselesinde ise iyi niyetli söylenmiş bir kelimeydi. Çine’nin milletvekili Savaş, siz Çine’nin Belediye Başkanısınız irtibat kuruması, Çine ile ilgili projeleri biz hiçbir şekilde ayrım yapmadan Ankara’da takip edelim ilçemize kazandıralım anlamında kullanılan bir cümledir. Biz bunun arkasındayız her zaman. Bizler hepimiz Çine’ye hizmet için geldik. Sizlerin bir isteği olduğunda biz anında yaptırmak için uğraşıyoruz. OSB’de ki gelişmeleri hepimiz biliyoruz. OSB ile Karayolları arasında Büyükşehir’e ait yer var kamulaştırmalar bitmiş genişletilmesi bekleniyor” dedi. Dinçer, Yol ile kamulaştırmalar bitiyse Aydın Büyükşehir’e iletelim yolun genişlettirilmesi konusun halledelim ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 18:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472