banner480

Başbakan Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin İl Başkanları Toplantısı'nda yüzbinlerce aileyi ilgilendiren bir konu hakkında bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan: Dershaneleri kaldıracağız
banner269

'Dershanecilik olayını kaldıracağız''-

Dünyada okula başlama yaşının 3 yaş ile 7 yaş arasında değiştiğini kaydeden Erdoğan, bu konuda dünya ülkeleri arasında en yaygın yaşın, 6 yaş olduğunu dile getirdi.

197 ülkeden 126'sında, çocukların 6 yaşında okula başladığını belirten Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği ülkeleri de dahil bazı ülkelerde okula başlama yaşının 5, hatta 4'e kadar inebildiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bugün değişen Türkiye'nin, büyüyen Türkiye'nin bir gerekliliği olarak biz 6 yaş uygulamasını başlattık ve inşallah başarıyla da bu uygulama devam edecek. Derslik sıkıntımız, öğretmen sıkıntımız öyle aşırı derecede yok. Biraz var, ama bunu da süratle aşacağız. Tabii bu yıl bizim için bir geçiş dönemidir, ama 2013-2014 sistemin daha da oturduğu bir yıl olacak. Açık lise ile ilgili birtakım şikayetler aldık. Açık lise ile ilgili 18 yaş üstü bir kayıt söz konusu değildir. Ortayı bitirdikten sonra isteyen aynı şekilde açık liseye de gidebilir. Bunun için Pashacasino 18 yaşın bitmesi kaydı söz konusu değildir.

Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin, kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın vatandaşımın ortak talebidir. Şunu soruyor haklı olarak, 'Okullar niye var? Okul varsa dershane niye var?'. Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç bir şeyle karşılaştık. Üniversite sınavının soruları ortaöğretim müfredatına göre hazırlanmıyordu. Dershanelerin müfredatına göre hazırlanıyordu. Bunu bizim iktidarımız değiştirdi.

Bu ne demekti biliyor musunuz? Demek ki bu ülkede öyle bir emperyal yapı, sömürü sistemi vardı ki tamamen dershanecilere çalışıyorlar. Benim parası olmayan, gücü olmayan vatandaşım tabii dershaneye yavrusunu gönderemiyordu. Evinde davarı olan varsa onu satıyordu, kolunda bileziği olan varsa onu satıyordu. Çocuğunu dershaneye gönderiyordu. Şimdi bu adalet mi? Bunu biz nereye kadar savunabiliriz?

Ey dershaneciler, eğer bu ülkede eğitime, öğretime hizmet verecekseniz gel okul aç, okullar kur. Biz de sizden hizmet alımı yapalım, sizin sınıflarınızı öğrencilerle biz dolduralım. Bedeli neyse bunun bedelini biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsun, 'Bu güzel teklif' demiyorlar. Niye?

Öbür taraf çok daha tatlı da onun için. Orada adeta merdiven altı hizmet var. Diğerinde ciddi manada bir kurumsallaşma olacak da onun için. Bunun adımını atacağız ve er geç, 2013-2014'e de biz o sistemle girmiş olacağız.''

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472