banner488

Başbakan Erdoğan: Böyle terbiyesizlik olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin İl Başkanları Toplantısı'nda Afyonkarahisar'daki patlamadan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan: Böyle terbiyesizlik olmaz
banner496

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Herkes sorumlu bir şekilde sorusunu soracak, herkes eleştirisini doğru bilgiye dayalı olarak yapacak, ama elim bazı hadiseleri, elim hataları kullanarak hiçbir kurumun yıpratılmasına, terörle mücadele azminin topyekun hedef alınmasına asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz'' dedi.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Millete sevdalı olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Biz bu milletin efendisi değiliz. Ama o köşelerinde yazı yazanlar efendiliğe soyunmuş olanlardır. Onların birçoğunun patronları, istisnalar kaideyi bozmaz onlara saygım var, onlar efendiliklerini çok farklı yerlerde, farklı şekilde sürdürüyorlar. Biz ise milletimizin hizmetkarı olarak 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında hizmet yürütüyoruz.

Bir gün atlamıyoruz ki bu ülkede bir yerlerde hizmetlerimiz vücut bulmasın. Böyle çalışıyoruz. 30 yıldır devam eden terörden dolayı yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da kendisine bir kazanç tezgahı kurmuş olanlar var. Terörü bir rant aracına, bir kazanç kapısına dönüştürmüş olanlar var. Terör güvenlik güçlerini, masum sivilleri, devleti ve hükümeti hedef alırken teröre karşıymış gibi durup terörle birlikte kendi hırsları için hükümeti ve kurumları hedef alanlar var.

Hükümet yıpratsın da Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı Türkiyeli bir anlayış değildir, yerli bir anlayış, milli bir anlayış değildir. Eğer sen bugün hükümet yıpranıyor diye sinsice ellerini ovuşturup teröre zımni destek verirsen o terör yarın çıkar gelir seni de vurur. O zaman yanında kimseyi bulamazsın. Mecburen teröre boyun eğersin. Ama biz teröre asla boyun eğmedik, asla da boyun eğmeyeceğiz.''

-''Bu ne densizliktir-''-

Yaptığı konuşmada, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın kaçırılmasına değinen Başbakan Erdoğan, CHP'li yöneticilerin Tarhan'ın evini aradığını ve daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptığını ifade etti.

Bu açıklamada, ''AK Parti aramadı, biz aradık ve bizden yardım istediler'' ifadelerinin kullanıldığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ya bu ne densizliktir- Aile bu yayını duyuyor ve kahroluyor. Aldığım cevap aynen şu: Başbakanım, burada terörün uzantısı bir partiyle elele, kolkola miting yapan bir anamuhalefetin başkanından ya da yardımcısından ben yardım alacak kadar düştüm mü-

Bizim kaçırılan kardeşlerimizin içerisinde 56 gün, 2 ay, 3 ay kaçırılan Nerobet kardeşlerimiz var. Şu anda hala bölücü terör örgütünün elinde olan öğretmenlerimiz var, hemşirelerimiz var, askerimiz var. Bakıyorsunuz bir kısmını şu veya bu sebeple bırakıyorlar, ama bir kısmını hala ellerinde tutuyorlar. Bunlarda zerre kadar onur olursa, zerre kadar kişilik olsa bunların yapması gereken, senin hesabın kiminle arkadaş- O kaymakam adayının seninle ilgili nesi var- Hizmetkar o orada. Sen yolda gideni alıkoyuyorsun, yolda gideni kaçırıyorsun. Onur bu değil, kişilik bu değil, şahsiyetli duruş bu değil. Gerek dağın ve uzantısının onurlu bir duruşu yok. Bunlar onursuzdur.

Terör örgütü ve uzantısı iki tercih yapacak. Ya Kandil, ya TBMM. TBMM'de kalmayı düşünüyorlarsa saygı görürler, karşılık görürler. Ama 'hayır' diyorsa o zaman onlar için tek bir yer var Kandil. Buyursunlar Kandil'de yollarına devam etsinler. Kalkacaksın teröristlerle kucaklaşacaksın, sarmaş dolaş olacaksın ve ondan sonra da sıkılmadan diyeceksin ki 'Biz merhaba' dedik. Artık merhabanın adresi de değişti. Bununla ilgili olarak da zaten bütün medyada çıkan bu görüntüler yargıya çok ciddi bir suç duyurusudur. Yargı inanıyorum ki gereğini yapacaktır. Ondan sonra Parlamento'ya düşen bir görev varsa biz de Parlamento olarak gereğini yapacağız. Çünkü bu Parlamento yol geçen hanı değildir. Demokrasi, özgürlük mücadelesi verenlerin, samimi olarak bu millete hizmet etmek isteyenlerin yeridir.''

-''Tabela partisi olmayın''-

Yurt içi ve yurt dışında yürütülen sinsi kampanyaları boşa çıkararak terörün enstrümanlarını tek tek ellerinden aldıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bütün bunları yaparken tarihte hiç görülmemiş bir şekilde koordinasyon, cesaret ve kararlılıkla terörün üstüne gittiklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Herkes sorumlu bir şekilde sorusunu soracak, herkes eleştirisini doğru bilgiye dayalı olarak yapacak, ama elim bazı hadiseleri, elim hataları kullanarak hiçbir kurumun yıpratılmasına, terörle mücadele azminin topyekun hedef alınmasına asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Sınırdaki askerin, polisin, korucunun, istihbarat görevlilerinin kalbini kırmaya, şevkini kırmaya, motivasyonunu yok etmeye yönelik bu girişimleri, bu haberleri, bu manşetleri atanları da onları yönlendirenleri de deşifre etmeye devam edeceğiz. Kusura bakmasınlar.

Milletim, kimin terörün karşısında kahramanca mücadele ettiğini, kimin de açık ya da gizli teröre destek verdiğini çok net olarak görüyor. Millet en iyi hakemdir. İnanıyorum ki milletim bunlara gereken cevabı da yeri ve zamanı geldiğinde bir kez daha verecektir. Ey CHP, ey MHP gelin Sivas'ın ötesine geçin. Orada çalışmalara katılın. Tabela partisi olmayın. Halkın arasına karışın. Bu işi sadece AK Parti'ye bırakmayın. Siz de bu çalışmaları gelin yapın. Ama yapamıyorlar. Seçimden seçime, yaptıkları bu.''

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472