banner488

Bakkal, projelerini açıkladı

CHP Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bakkal, hazırladığı projeleri ve seçilmesi halinde yapacağı hizmetler hakkında açıklamada bulundu.

Bakkal, projelerini açıkladı
banner269
Aydın Büyükşehir Belediyesiyle ortak olan projelerine değinen Bakkal, “Karpuzlu ve Aydın’da seçimleri kazanmamız halinde birçok projeyi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile beraber hizmete sunacağız. Özlem Hanım’la beraber hazırladığımız birçok projeyi halkımızın hizmetine sokacağız. Karpuzlumuzun gelişmesi için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.


Yenilenebilir ve çevreci enerji kaynağı olan güneş enerjisinden birçok alanda yararlanacaklarına belirten Bakkal, “Karpuzlu İlçemizin jeotermal kaynaklara olan uzaklığı sebebiyle güneş enerjisi ile ısıtılan sera projesini hayata geçireceğiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan bölge parkları ve doğal yaşam alanlarının aydınlatılması ile köylerdeki paket arıtma sistemlerinin enerji ihtiyacı, güneş enerjisi ile karşılanacak.” İfadelerini kullandı.

‘’Modern Karpuzlu Otogarı yapacağız’’

Milas bölgesinde ulaşımda karayollarının yoğun olarak kullanılacağına değinen Bakkal,  “Karayolu ile Karpuzlu Otogarı’nın önemi artacaktır. Bu sebeplerle Karpuzlu’ya yakışan modern yeni bir otogar yapacağız.” dedi.

“Karpuzlu ve Tekeler’e Kapalı Pazaryeri müjdesi”

Karpuzlu’da Pazar yeri düzenlemesi yapacaklarını da belirten Bakkal, “Karpuzlu ilçemize, eski ve kullanışsız olması nedeniyle pazar yerimizin üzerini kapatarak yeniden düzenleme yapacağız. Tekeler köyümüzde de acil ihtiyaç olan Pazar yeri düzenlenmesinin yapılacağını da burada halkımıza müjdeliyoruz.’’ dedi.

Karpuzlu ilçesindeki bütün yerleşim alanlarının nazım imar planlarının tamamlanmasının birinci hedeflerinin olduğunu belirten Bakkal, “Bu nazım imar planı vatandaşımızı rahatlatacak, Karpuzlu ilçemizde yatırım ve istihdamı önünü açacaktır. Herkes imar alanlarını bilecek, sürpriz gayrimenkul rantı yaratılmayacaktır. ‘’dedi.

Arıtma tesisleri içinnprojelerinin olduğunu da belirten Bakkal, “Karpuzlu’ya arıtma tesisleri yapılacak köylerimizde kanalizasyon alt yapısı tamamlanarak paket arıtma sistemleri kurulacaktır.’’ dedi.

‘’Alinda Memba suyu dolum tesisi kuracağız.’’

Labranda suyunun kaynaklarına en iyi şekilde sahip çıkacaklarını belirten Bakkal, ‘’Geçmiş yıllarda Karpuzlu’nun markalaşması ve tanıtımında büyük rol oynayan Labranda suyunun kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek daha fazla üretilmesi ve pazarlanmasını sağlayacağız. Bunun için Karpuzlu Belediyesi ile birlikte memba suyu dolum tesisi kuracağız.’’ dedi.

“Alinda Antik Kenti, Karpuzlu’yu markalaştıracak”

Alinda Antik Kenti zenginliğini Dünya’ya tanıtacaklarını vurgulayan Bakkal, “Binlerce yıllık tarihi olan Karpuzlu İlçemizin altın kıymetindeki Alinda Antik Kenti kazılarını Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine alacağız e yılda 12 ay kazı yaparak en kısa sürede bu tarihsel zenginliği yeryüzüne çıkaracağız.” dedi.  Artemisbet Roman","serif"">

Hayvancılığın gelişmesini ve desteklenmesi için de projesinin hazır olduğunu belirten Bakkal, “Karpuzlu ekonomisinin son yıllarda önemli bir kısmını oluşturan hayvancılığı desteklemek amacı ile Karpuzlu Hayvan Pazarı projemizi hazırladık. Bu Pazar, Karpuzlu ekonomisine can verecek, hayvancılık sektörünün gelişiminin önünü açacaktır.” dedi.

“AYBA Hizmet Ağı Karpuzlu’da da etkin olacak”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA )’nın Karpuzlu’da da uygulanacağının altını çizen Bakkal, “Bu hizmetler kapsamında yoksul, muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek ve ısıma ihtiyaçları için yardım eli uzatacağız. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın sağlık, evde bakım, kişisel bakım ihtiyaçlarını gidereceğiz. İlçemizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için onlara engelsiz bir hayatı AYBA vasıtasıyla sunacağız. Ekonomik zorluk içinde olan ailelerin çocuklarına okul gereçleri ücretsiz olarak sağlanacaktır. Tüm ilçemiz ve köyleri genelinde seyyar hamile ve lohusa anne, bebek kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gençler ve çocuklar adına da projeleri olduğunu belirten Bakkal, “Gençlerimizi spor ve sağlıklı yaşam tarzına yönlendirmek, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak amacıyla Kültür ve Spor Kompleksi; Çocuk ve Gençlik Merkezleri Projelerimiz hazırdadır” şeklinde açıklamada bulundu.

‘’Her yol asfalt olacak’’

Asfaltlanmayacak yolun kalmayacağını belirten Bakkal, “Efeler İlçesi’nde kuracak olduğumuz asfalt fabrikası ile Karpuzlu ilçesine bağlanan köy yolları ile büyükşehir belediyesi sorumluluğuna bırakıla kent içi yollar asfaltlanacaktır. Karpuzlu ilçemizde genelinde de yol durumlarının tespitleri yapılmış ve asfalt fabrikasının fizibilite çalışması tamamlanmıştır.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472