banner488

Bakan Eroğlu; “Çine’yi çiçek gibi yapacağız!..”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Çine Belediyesi Sosyal Tesislerinde, STK Temsilcileri ve Çineli muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya geldi.

Bakan Eroğlu; “Çine’yi çiçek gibi yapacağız!..”
banner269

STK temsilcileri ve Çineli muhtarlarla biraraya geldiği yemekli toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, bakanlık bünyesinde Aydın ve Çine’ye yapılan yatırımları harita üzerinde göstererek anlattıktan sonra, Türkiye’de en çok yatırım yapılan ilçenin Çine olduğunu kaydederek, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş ile çok güzel projeler hazırladık. Çine’yi de değerli kardeşimiz Celalettin Kocamaz ile çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Çiçek gibi Çine için hazır mısınız?” sorusunu sordu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Aydın ve Çine’deki bakanlık bünyesindeki yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulunduğu yemekli toplantıya, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, STK temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Sadece Çine köftesi meşhur olmayacak”

Çine Adnan Menderes Barajı’nın 10 Ekim 2010 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla açılışının ülke çapında da berekete vesile olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Barajımızın önemi ortadadır. 150-200 trilyonluk taşkın zararını önlüyor. Çine sulaması dahil, Koçarlı Bağarası ve Söke’ye kadar tüm toprakları bu baraj sağlayacak. Buradan yılda 26 Milyon Tl’lik de elektrik elde edeceğiz. Ayrıca buradan da yine müjdesini veriyorum barajımıza en kısa zamanda balık atacağız ve gelirinin tamamı Çinelilerin olacak. Bundan sonra sadece Çine köftesi  de meşhur olmayacak, bundan sonra bu Çine Köftesi bulunan tesislere alternatif balık lokantaları da çoğalacak.” dedi.

“Aksini iddia edecek varsa hodri meydan!..”

“Aydın Hükümetimiz döneminde 11 katrilyon TL yatırım almıştır.” diyen Bakan Eroğlu,  “Aydın’a 11 yılda yaptıklarımız, 50 yılda yapılanlarda daha fazladır. Aksini iddia edecek varsa hodri meydan. DSİ ve Orman Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları ve yatırımları ortadadır. 151 yıl önce talep edilen Çine Adnan Menderes Barajı için Başbakan Erdoğan bu baraj yapılacak dedi ve bana talimat verdi. Hepinizin bildiği gibi yılda taşkın zararı Çine’de zirai açıdan 150-200 trilyondu. 10.10.2010 tarihinde saat 10.10’da bitecek dedik, bitti mi? Allah’a şükür bitti. “ ifadelerini kullandı.

“Kalabak Deresi’ni de biz ıslah ettik”

Yemekli toplantıdaki konuşmasında, “Çine’ye çok hizmetler yaptık” diyen Bakan Eroğlu,  “223 bin 500 dekar araziyi sulayacak sulama suyu hazır. 91 bin dekar araziyi su taşkınlarından koruduk. Çine’de Karakollar ve Altınova köylerimiz dahil çok sayıda dere ıslahı yaptık. Çine Çayı’nı ıslah ettik. Kalabak Deresi’ni de biz ıslah ettik. Bunun gibi bir çok ıslah çalışması tamamlandı. Gökbel Barajı inşa ediliyor önümüzdeki yıl tamamlanacak. Yüzde 15’i bitti. Çine’de arazi sulaması ile ilgili projeler hazır. Gökbel Barajı sayesinde arazi sulamasını sağlayacağımız tam rakam 64 bin 600 dekardır.” dedi.

“Bakımı Orman Teşkilatı’nın, geliri ise vatandaşın olacak”

810 dekar arazide inşa çalışmaları devam eden Çine İbrahimkavağı Köyü Göleti’nin yüzde 95’inin bittiğini belirten Bakan Eroğlu, “Sadece DSİ değil Çine’de Orman Teşkilatı da çalışıyor. Şu an 13 bin 500 dekar arazide çalışma yapıldı ve 890 bin ağacı toprakla buluşturarak taşkınlardan korunmasını sağlamışız. Çine’de çok sayıda ağaçlandırma yapılmış. 1 milyon 446 TL, Çineli orman köylerimize kredi vermişiz. Ayrıca biz bozuk orman alanlarını gelir getirecek türden fidan dikip köyümüzde kaç hane varsa eşit dağıtıp vatandaşlara teslim ediyoruz. Bakımı Orman Teşkilatı’ndan, geliri ise vatandaşın olacak.” ifadelerini kullandı.

“Çiçek gibi bir Çine için hazır mısınız?”

Türkiye’de en çok yatırım yapılan ilçenin Çine olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Çine’ye sadece Bakanlığımızın yaptığı yatırım, 1 milyar 711 bin TL’dir. Çine, Çine olalı böyle bir yatırım görmedi. Daha da yapacaklarımız var müsterih olun, merak etmeyin. Değerli kardeşim Çineli Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş ile çok güzel projeler hazırladık. Çine’yi değerli kardeşimiz Celalettin Kocamaz ile de çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Çiçek gibi Çine için hazır mısınız?” sorusunu sorarak AK Partili Büyükşehir ve Çine adaylarına destek isteyerek konuşmasını tamamladı.







Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MUSTAFA YILDIRIM
MUSTAFA YILDIRIM - 10 yıl Önce

ne yaptinda i̇nsanlarin önüne çiktin celaletti̇n

SIRADAKİ HABER

banner472