banner480

Aydınlı Başkanlar 7 Ağustos’u Değerlendirdi

Aydınlı Başkanlar 7 Ağustos’u Değerlendirdi
banner269
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram ve İnci MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak 7 Ağustos “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen; “Dosta Güven Düşmana Korku Saldık”

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen 7 Ağustos “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”’ni değerlendirirken bunun Türk milleti tarafından özlenen bir tablo olduğunu belirterek “Aydın tüm siyesi partiler sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte beraberce darbeye ve demokrasi dışı yöntemlere karşı tek yürek tek ses olduğunu gösterdi. İstanbul’da nasıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde tüm siyasi partilerin liderleri katıldıysa Aydın’da da bu birlikteliğe uygun olarak tüm siyasi partilerin il başkanları alandaydı. Devlet millet el ele bir miting oldu. Çok güzel bir tablo vardı. Ben bu vesile ile mitinge iştirak eden tüm siyasi parti il başkanlarına, ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, başta sayın valimiz olmak üzere mitingi organize eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu oluşan tablo dosta güven düşmana korku salacaktır. Bundan sonra Türkiye üzerinde emelleri olanların da daha çok düşünmelerine sebep olacaktır. Bu gerçekten özlediğimiz muhteşem bir tablo. Bu millet birlikte olduğunda neler yapabileceğini gösterdi. Başta Yeni Kapı olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda olan milyonlar hem Cumhurbaşkanımızı, hem Meclis Başkanımızı, hem Başbakanımızı, hem Genel Kurmay Başkanımızı, hem CHP Genel Başkanını hem de MHP Genel Başkanını hep birlikte dinledi. Gerçekten bir kardeşlik havası olduğunu gördük” dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci;“Söz Konusu Vatanda Gerisi Teferruattır”

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci 7 Ağustos değerlendirmesinde CHP için söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır diyerek “Bu ülkeyi işgalcilerden ve emperyalizmden kurtarmış ve değişik etnik gruplardan bir millet oluşturmuş bir partinin mensuplarıyız. Bizim için söz konusu vatanda gerisi teferruattır. Cumhuriyet onun değerlerine karşı bir kalkışma oldu. Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren ve Cumhuriyeti korumayı kendimize ödev edinmiş bir parti olarak ilk günden itibaren darbeye karşı olduğumuzu dile getirdik. Biz seçimle gelenlerin seçimle gitmesini savunuyoruz. O yüzden dün hem darbeye karşı hem parlamenter rejimi savunma adına hem de iç ve dış barışın olduğu bir ülkede yaşama adına birlik beraberlik mesajları verildi. Bizim tüm mesajlarımızı Genel Başkanımız verdi. Dün olanlar ve bu sürece nasıl gelindiği iyi değerlendirilmeli. Bir daha herhangi bir yapının devlete sızma çabasına karşı ne yapılır şimdiden önlemleri alınmalı. Bunun da yolu parlamentoda konuşularak buna dönük yasalar çıkarılmasıyla mümkün. Dün Aydın üzerine düşeni yaptı. Demokrasiye olan inancını gösterdi. Aydın zaten demokrasiye inanan hoşgörünün dayanışmanın olduğu bir şehir” ifadelerini kullandı.

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak; “7 Ağustos Unutulmayacak”

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak Türk milletinin nasıl birlik olduğunu dünyanın seyrettiğini söyleyerek “7 Ağustos Türk siyasi tarihinde unutulmayacak bir gün oldu. Nasıl 15 Temmuz unutulmayacaksa 7 Ağustos’u da kimse unutmayacak. 81 ilde aynı anda devletin organize ettiği bir demokrasi mitingi ancak bu kadar muhteşem olabilirdi. Çünkü o kalabalıklar içinde Türk’üm diyen herkes vardı. Bunu tüm dünya seyretti. Darbeciler, bu ülkeyi bölmek isteyenler bir şey yaptıkları zaman Türk milletinin nasıl tek yumruk haline geldiğini gördüler. Biz ülkem ve milletim diyen bir siyasi partinin üyeleriyiz. Tüm Türk Milletinin de aynı duygularla bu mitinge katılması guru verici bir olay.  Bu Türk milleti öyle bir millet ki böyle bir durumda herkes işini gücünü bırakıp toplanır. Aydın’daki tüm hemşerilerimize ve tüm siyasi parti temsilcilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Aydın için 7 Ağustos’un ayrı bir önemi vardı. Aydın Adnan Menderes’i demokrasi şehidi vermiş bir şehir. Sayın Adnan Menderes’in ruhu da şad oldu. Aydın milli mücadelede efelik ruhunu nakış nakış işlemiş bir şehirdir. Efelerin kenti Kent  Keydanı’nda birlik ve beraberliği de gösterdi” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472