banner480

“Aydın, Çine ile birlikte altın çağını yaşayacak”

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Çine Taksi Durağı Meydanı’nda düzenlenen mitingte Çinelilere seslendi.

“Aydın, Çine ile birlikte altın çağını yaşayacak”
banner269
Mitingteki konuşmasında Aydın’ın Çine ile birlikte altın çağını yaşayacağını belirten Çerçioğlu, rakip parti adaylarını da eleştirdi.


Akçaova’daki vatandaşlara seslenişinde sarfettiği, ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ sözlerini Çine Taksi Durağı Meydanı'nda da yineleyen Başkan Çerçioğlu, “Bakın bana ‘Topuklu Efe’ derler. Bu lakabı ben koymadım. Sizler koydunuz. Efe olmak için cesur, doğru sözlü, mert olmak gerekiyor. Rakipler çıkmış, biz de Efe olacağız diyorlar. Kıskanma, senin de bu özelliklerin olursa vatandaş kalkar sana da Efe der. Bu kadar dert etme.” dedi.

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun yoğun bir ilgi ile karşılandığı mitingte CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Çine Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer ve çok sayıda vatandaşta Ultrabet hazır bulundu.

“AKP’nin sonu görünmüştür”

Mitingte ilk olarak vatandaşlara seslenen CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, ‘AKP’liler yaşlı insanlara maaş bağladılar. Şimdi de, ‘Bize oylarınızı vermezseniz maaşınızı kesiyoruz’ diyorlar. Sen bunu baskı unsuru yapamazsın. 30 Mart’ta da sonunuz geldi. AKP’nin sonu görünmüştür. 2005 yılında, AKP kurmayları AB anayasasına Papa’nın masasında, Hristiyan birliklerinin önünde imza attılar. Bunlar mı müslüman?” dedi.

Şahin’den sonra vatandaşların coşkulu alkışları ve tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “3 yıl gibi kısa sürede birçok şey yapmamız gerektiğine inandık. Kapalı Pazaryeri, Düğün Salonu, Kalabak Parkı’nı, Sarıoğlu Şehit Sedat Taşan Parkı, Muhtar Nedim Karacaoğlu Parkı, Osman Efendi Konağı, Hüseyin Özkan Köprüsü olmak üzere birçok köprüye imza attık. Şişelememizde idari ve deforme alanı yaptık. Bayanlarımızın dertlerini dinleyip, kurslar düzenledik, evlerine katkı sağlamaları için mağaza açtık. En önemlisi bu meydan için söz vermiştik. Emlak Bankası binasını yıkıp, kent meydanı yapacağız dedik. Fakat bu kent meydanı Çine’ye yetmiyor. Önümüzdeki dönem için söz veriyorum. Arkamızdaki Yavaşoğlu Binası’nı ve civar dükkanları kamulaştırıp önümüzde dönem Çine’ye yakışan bir meydanı Çine’ye kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

“Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için adayız”

Çıraklık dönemi olarak adlandırdığı bir hizmet dönemin sonuna geldiklerinin altını çizen Başkan Dinçer, “Bu önümüzdeki dönem Allah nasip ederse ustalık dönemi olacak. Daha büyük bir Çine için Belediye Meclis üyesi aday arkadaşlarımızla hazırız. Gelecek seçimler için değil gelecek nesillere iyi bir Çine bırakabilmek için aday olduk. Sizlerin desteği bizim için çok önemlidir. Biz dersimize iyi çalıştık. 1 Nisan’dan itibaren tüm mahalle ve köylerimizde çalışmalara başlayacağız. 30 Mart için sizlerden tek talebim ortadadır. Biz Çine’yi emin ellere teslim edecek birisini ve ekibi arıyoruz. Ben ve ekibim olarak Çine’yi yönetebilecek en güvenilir, en temiz ekibin biz olduğuna inanıyoruz. Sandığa gittiğinizde be ve ekibime oy verin, önümüzü açın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” şeklinde konuştu.

“Çine’de en büyük desteğim Salih Başkan olacak”

CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un konuşmasını bitirmesinin ardından miting alanını dolduran vatandaşların yoğun alkış ve tezahüratları arasında konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Salih Başkan’ı güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olunca bütün imar, altyapı bütün bu işleri Aydın Büyükşehir Belediyesi yapacak. Çine’de en büyük desteğim Salih Başkan olacak. Aydın’ı anne, baba ve çocuklardan oluşan bir aile olarak düşünün. O ailede birlik, beraberlik olursa o ailede bereket olur. Onun için Çine’de Salih Başkan, büyükşehir için de kendime oy istemeye geldim.” dedi. O esnada havaya bırakılan balonlu ayakkabı kutularını işaret ederek konuşan Başkan Çerçioğlu vatandaşlara, “30 Mart’ta da ayakkabı kutularını böyle havaya uçuracak mısınız?” sorusunu sordu.

“Aydın, Çine ile birlikte altın çağını yaşayacak”

5 yıldır yönettiği Aydın Belediyesi’nde gücünü daima halktan aldığını vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “15 yıl boyunca yapılamayan Belediye hizmet binasını 8 ay gibi kısa sürede bitirdim. Aydınımızın en önemli ürünü incirdir. O bina o yüzden sarı, zeytinyağımızdan dolayı sarı. Aydın Çine ile beraber altın çağını yaşayacak.” dedi.

Aydın’a kazandırdığı modern kapalı otogarı ve hizmetlerini Çineliler ile paylaşan Başkan Çerçioğlu, “Salih Başkan ile beraber 2 yıldır çalışıyoruz. Çine’ye de yeni bir otogar müjdesini buradan sizlere veriyorum. 600 araçlık otopark yaptık. Türkiye’nin en büyük su havuzunu yaptık. Salih Başkan ile beraber çağdaş modern bir kent meydanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşı namerde muhtaç etmeyeceğim”

Rakiplerinin kent meydanı hakkındaki eleştirilerine yönelik konuşan Başkan Çerçioğlu, “Eğer kazanırsak yıkacağız diyorlar, kazanacakları felan da yok ya. Zaten siz zihniyet olarak taş üstüne taş koymazsınız. Sizin düşündüğünüz taş deyince meyveli ağacı taşlamaktır. Ben orayı siz beğenin diye yapmadım. Vatandaş rahat etsin diye yaptım. Salih Başkan Çinelilerin huzurunda okumam için bana bir not verdi. Ege Et ve Çine Yem Çinelilerin olacaktır, bu böyle olacak. Çine’nin ekonomisinin en büyük geçim kaynağı hayvancılıktır. Çine’ye çağdaş, modern bir mezbaha yapacağız. Çine Devlet Hastanesi’nin önüne de bir üst geçit yapacağız. Her  vatandaşımızın canı bizim için çok önemli. Çine’de çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapacağı çağdaş bir spor kültür merkezi yapacağız. AYBA’nın aynısını Çine’de yapacağız. 5 yıl boyunca Aydın’da hiç kimse karnı aç yatağa girmedi, soğuktan üşümedi. Aydın’da biz sosyal belediyeciliği biz ön planda tuttuk. Daima fakir fukaranın yanında olduk. Hiçbir vatandaşı namerde muhtaç etmedim, ettirmeyeceğim de!..” dedi.

“Siz hiç karnınız aç yatağa girdiniz mi?”

Rakiplerinin, ‘Niye sen insanlara sosyal yardımda bulunuyorsun’ diyerek eleştirdiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Niye kömür, gıda veriyorsun diye kürsülerden eleştiriyorlar. Ya hu siz fakirliğin ne demek olduğunu nereden bilirsiniz. Siz karnınız aç hiç yatağa girdiniz mi? Hiç soğuktan üşüdünüz mü? Siz 5 yıldızlı otellerde keyif yapmasını bilirsiniz. Sadece bakanlar kutu doldurmasını bilir. Bakan çocukları mı, vatandaşın çocukları mı? 30 Mart’ta bunun kararını vereceksiniz. 1 oyunuz bile çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Bakın bana ‘Topuklu Efe’ derler!..”

Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer’in 30 Mart’ta alacağı oy oranının yüzde 60 olacağını da vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Büyükşehir’de de aynı oranda ben de alacağım. 81 vilayet içinde Aydın’a bir şampiyonluk yakışmaz mı? O zaman 30 Mart’ta nerede 6 oku görürseniz evet mührünü basacak mısınız? Bakın bana ‘Topuklu Efe’ derler. Bu lakabı ben koymadım. Sizler koydunuz. Efe olmak için cesur, doğru sözlü, mert olmak gerekiyor. Rakipler çıkmış, biz de Efe olacağız diyorlar. Kıskanma, senin de bu özelliklerin olursa vatandaş  kalkar sana da Efe der. Bu kadar dert etme.

Seçimi kaybedecek olanların, ‘çamur at izi kalsın’ siyaseti güttüklerini belirten Başkan Çerçioğlu, “Bu tip siyaset yapanları 30 Mart’ta siyasetin çöplüğüne gönderecek misiniz?” sorusu yoğun alkış ve tezahürat aldı.

Çerçioğlu, yaklaşık 15 dakika süren konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında Aydın’a uğurlandı.







Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472