banner488

Ali Uzunırmak: Sınırsız iktidar yoktur

TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, TBMM’de görüşmeleri gergin geçen İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu, Tüm Türkiye’yi baskı altına alma yasasıdır. Sınırsız bir iktidar yoktur. Bugün İktidar bu felsefeyi kavramış değildir” dedi.

Ali Uzunırmak: Sınırsız iktidar yoktur
banner269

Uzunırmak şunları söyledi:  AKP, Hukuk Denetiminden Kaçıyor: “AKP iktidarı, hem hukuk denetiminden kaçmakta, hem halkın denetimini yalan ve rüşvet yoluyla aşmaya çalışmaktadır. Ama halkın iradesi sadece sandıkla bitmez.”

Yolu Sandıktan Geçen Dolandırıcılık: Demokrasi, yolu sandıktan geçen bir dolandırıcılık bir yalan düzeni olamaz. Bugün Türkiye’de kamu oyunu etkileme, psikolojik algı operasyonlarıyla  adeta, demokrasi, yolu sandıktan geçen bir dolandırıcılık bir yalancılık haline gelmiştir. Demokrasi mücadelesi, bir denetim ve iktidarın sınırlandırılması mücadelesidir.”

ANKARA TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, TBMM’de görüşmeleri gergin geçen İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Oylar Çalınıyorsa, Bu Ülke Nasıl Yönetilecek?

TBMM’de kavga gözünüzün önünde yaşanıyor. Nasıl sonlandırılacak?

TBMM Genel Kurul Salonu, saniyesi saniyesine kayıt altındadır. TBMM’deki bu kavga hadiseleriyle ilgili arkadaşlarımızın farklı şeyler anlatmasına hiç gerek yok. TBMM Başkanlık Divanı, bu görüntüleri izleyip, kamu oyunu bilgilendirebilir veya tedbirlerini alabilir. 

Geçmişte de ben İdare olmam hasabiyle, Sayın TBMM Başkanı’mıza söyledim. “TBMM ‘de sahte oy kullanılıyor. Başkasının yerine imza atılıyor. Bunlar kayıt altındadır aslında kimin yaptığı tespit edilebilir. Burada bir sahtekarlık var” diyoruz. TBMM’de eğer TBMM çatısı altında sahte oy kullanılıyorsa, sokaktaki vatandaş, “oyum çalınıyor” endişesi içindeyse, bu ülke yönetilebilir bir ülke olur mu? Yani bu neyle izah edilebilir?

Kavga İktidarın Baskısından Çıkıyor. Biz Muzdaribiz

Parlamento konuşulan yerdir. “Parla” konuşmak anlamındadır. Yasaların çıkartıldığı konuşulan yerdir. Dolayısıyla medeni insanlar olarak bizler, bu ülkenin seçilmiş insanları olarak, halkın iradesini temsil eden kişiler olarak kavgayı aklımızın ucundan bile Oleybet geçirmemeliyiz.

Kavga neden çıkıyor? Kavga iktidarın baskısından çıkıyor.

Yoksa azda kalmış insanlar herhalde 300-320 kişinin karşısında ben kavga etmek istiyorum diye çıkacak bir deli yoktur herhalde.

İktidar, Baskı Kuruyor

Ama iktidar öyle bir baskı kuruyor öyle abanıyor ki bundan çok muzdaribiz.

Demokrasi tartışmaları insanlık aleminin tartışmalarıdır. Demokrasi tartışması aslında iktidarın kaynağı tartışmalarıyla başlar.

İktidarın kaynağı nedir? Bir sınıf mıdır?

Totaliter düzenlerde bir sınıftır.

Teokratik düzenlerde iktidarın kaynağı mollalardır. Demokrasilerde halkın iradesidir.

Ama halkın iradesi sadece sandıkla bitmez.

Demokrasi, Yolu Sandıktan Geçen Dolandırıcılık Haline Geldi

Demokrasi, yolu sandıktan geçen bir dolandırıcılık bir yalan düzeni olamaz.

Bugün Türkiye’de kamu oyunu etkileme, psikolojik algı operasyonlarıyla  adeta, demokrasi, yolu sandıktan geçen bir dolandırıcılık bir yalancılık haline gelmiştir.

Aynı zamanda demokrasi mücadelesi, bir denetim ve iktidarın sınırlandırılması mücadelesidir.

Denetim 2 şekilde olur.

Birisi sandıktır. Halkın denetimidir.

Ondan daha önemlisi sandık sonuçlarının bile teminat altına alındığı hukuk denetimidir.

İktidarın sınırlandırılması projesidir demokrasi mücadelesi.

Sınırsız İktidar Yoktur

Sınırsız bir iktidar yoktur. 

Bugün İktidar bu felsefeyi kavramış değildir.

İktidar denetimden, hem hukuk denetiminden kaçmakta, hem halkın denetimini yalan ve rüşvet yoluyla aşmaya çalışmaktadır. 

Tüm Türkiye’yi Baskı Altına Alma Yasasıdır Bu

Türkiye, meselelerini doğru tartışmalı ve yeteri kadar tartışmalı. O zaman gerçekler ortaya çıkar.

Bu kanunla, Polis Akademisi’nin kapatılmasıyla terörle mücadelenin ne alakası var?

Güneydoğu’da PKK polis okulları kurmuş. Kimlik kontrolleri yapıyor yollarda.

Bu kanunla jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor. Jandarmanın İçişleri’ne bağlanmasıyla, terörle mücadelenin ne alakası var?

Tek bir hakime, Türkiye çapında dinleme yetkisi veriliyor.

Polis, söylediğimiz gibi Valinin görevlendirdiği bir kolluk görevlisi, bütün kimlik kontrolünü yapabiliyor ve dinleme, hiçbir savcı- hakim izni alınmaksızın, 24 saatten 48 saate çıkarılıyor. Bütün bunların terörle mücadeleyle, bonzaiyle ne alakası var?

Bizde bugün Oktay Vural teklif etti, Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu İçişleri kökenlidir. O’nu görevlendirdi. Mesele terörle mücadele, uyuşturucuyla, bonzaiyle mücadele ise biz varız.   

Hatta ve hatta, yarınlarda çözüm süreciyle ilgili yapacakları bazı uygulamalara, halkın karşı gelme ihtimaline karşı bütün Türkiye’yi baskı altına alma yasasıdır bu.

Akp’nin Hedefi Pkk Değil, Muhalif Halk

Yani halkın demokratik direnişlerini, demokratik gösterilerini, halkın hak etmediği bir takım uygulamalara karşı vatandaşın gösteri yapmasını engellemek için bütün Türkiye’yi, (PKK’yı değil), bütün Türkiye’yi  baskı altına alma kanunudur bu. Onlardan vazgeçsinler. İhtiyaçlarını karşılayalım.

Biz, bonzai, molotofun ötesinde bir şeyler söyleyebiliriz ihtiyaç olan.


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472