banner488

AKP’li Başkan Tosun, “Sezar’ın Hakkını Sezar’a Verin”

AKP’li Başkan Tosun, “Sezar’ın Hakkını Sezar’a Verin”
banner269
AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Çine’ye doğalgaz dağıtımı yapacak olan Enerya A.Ş.’nin ilk adımı atarak doğalgaz borularını getirmeye başladığını ve yapılan açıklamaların hakkaniyetli olmadığını vurgulayarak basın açıklamasında bulunda. Mehmet Tosun doğalgazın Çine’ye ve Çinelilere hayırlı olmasını diledi.

AK Parti İlçe Teşkilat başkanı Mehmet Tosun’un yaptığı basın açıklamasında; ”Ancak Basından gördüğümüz kadarıyla Çine Belediye Başkan Yardımcısı olayı sahiplenmiş, adeta siyasi gol atma derdine düşmüş, siyasi rant kaygısıyla, doğalgazı sanki Rusya’dan aldık getirdik edasıyla, Büyükşehir ve Çine Belediye Meclis üyelerine teşekkür etmiştir. Ayrıca doğalgaz borularıyla bir savaşı kazanmış komutan duruşuyla poz vermiş, açıklama yapmıştır.

“Liste Eksik”

Bizim düşüncemize göre Sayın Başkanların teşekkür listesi eksik kalmıştır. Daha geçtiğimiz süreçte biz doğalgazı ilçemize kazandıracağız derken, CHP İlçe Başkanının ‘’doğalgazı getiremeyeceksiniz’’, ’’sonuç kocaman bir sıfır’’ gibi eleştirileri hafızalarda dururken, sanki bütün mesele Belediye Meclislerinde çözülmüş algısı oluşturmak, Bakanlar Kurulunun aldığı karar hiç yokmuş gibi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olaya hiç müdahil olmamış gibi, BOTAŞ Genel Müdürlüğü hiç bir şey yapmamış gibi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu hiç karar almamış gibi, AK Parti Aydın Milletvekillerinin hiç emeği yokmuş gibi, Türkiye genelinde doğalgazdan yararlanacak olan 17 ilçeden üç tanesinin (Çine, İncirliova, Germencik) Aydın ilçelerinden olması sanki kendiliğinden olmuş gibi, özellikle Çine’nin bu üç ilçeden biri olmasında Çineli Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş’ın hiç mücadelesi olmamış gibi davranmak, görmezden gelmek, yok saymak hakkaniyet açısından doğru olmamıştır. Sezar’ın hakkını Sezar’ a vermek gerekiyor. Bu mücadeleyi, bu emeği görmek gerekiyor. Evet hem Belediye Meclis üyelerine teşekkür edeceğiz, hem Enerya A.Ş. e teşekkür edeceğiz, hem de yukarıda saydığım kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür etmemizin daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

“Dostlar Alışverişte Görsün”

Sayın Başkana tavsiyemiz şudur; bırakın doğalgaz getirme işlerini, siz önce mahallelere su getirin. Birçok mahalle şu günlerde susuzluktan kırılıyor. Bir sondaj kuyusu açıldı mı, Büyükşehir Belediye Başkanının reklamını harcanan parayla, en az beş sondaj kuyu daha açılabilir diye düşünüyoruz. Bu konulara biraz kafa yorun, zaman harcayın… Tabi bu işler öngörü meselesi. Önceden bu su sıkıntısını görüp, tedbir alınabilmesi gerekirdi. Ama dert başka. Bir sondaj kuyusu aç. Bir baraj yapmış gibi reklam yap. Algı oluştur. Niyet hizmet falan değil. Dostlar alışverişte görsün…Bütün mesele bu..

“OSB Yolunu Yapmak İstemediniz Diye mi?”

Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İlçemizdeki işsizlik ve istihdam konusunda önemli bir gelişme oluyor, büyük bir yatırımcı geliyor, yer tahsisi ile ilgili OSB’de bir toplantı yapılıyor. Sn. Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı ortalarda yok. Hadi kendilerinin işi vardı. Bir temsilci de mi gönderilemezdi. Acaba OSB ‘nin ve yatırımcıların talebi olan Karpuzlu yolundan OSB’ye kadar olan tek şeritli yolun, iki şeride çıkarılması talebi, medya temsilcileri önünde yine gündeme gelir. Büyükşehir Belediye Başkanının bu işi yapmak istememesi gündeme gelir endişesi mi taşıdılar da bu ilçe tarihi açısından önemli toplantıya katılmadılar diye insan düşünmeden edemiyor…

Toplantıya katılmadılar derken yine Cumhuriyet ve Demokrasi tarihimizin önemli günlerinden biri olan ‘’15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ kapsamında organize edilen,15 Temmuz akşamı tarafımızdan hazırlanan programa davet etmemize rağmen ne Belediye Başkanı, ne de CHP İlçe Başkanı veya bir temsilcisi katılmayı gerek görmemişlerdir. Daha önemli işleri vardı diye düşünüyoruz. Ha program AK Parti binası önünde yapıldı ondan katılmadık diye bir mazeret söyleyebilirler. Diğer İlçelerde olduğu gibi SN. Başkan beraber bu programı Hükümet Meydanında yapalım gibi bir teklifle gelse seve seve beraber bir program gerçekleştirilebilirdi. Ancak Sayın Başkanların geçen sene demokrasi nöbetleri günlerindeki tutumlarını da unutmadık. Sadece bir yürüyüş yapıldı. O kadar. Hatta CHP İlçe Başkanının darbenin ilk saatlerinde sosyal medyada ‘’bu bir tiyatro, midem bulandı’’ gibi paylaşımlarını da unutmadık. Takdiri Çine Kamuoyuna bırakıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 05:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472