banner480

AK Partili Başkan Çakır, “Hükümetimiz Hiçbir Ferdini Kaderine Terk Etmemiştir”

AK Partili Başkan Çakır, “Hükümetimiz Hiçbir Ferdini Kaderine Terk Etmemiştir”
banner269

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Cemal Çakır, gerek çiftçi ve hayvancı kesimin, gerekse de diğer kesimlerin Hükümetin her daim yanında olduğunu ve yanında da olacağını belirterek, yeni destek paketlerinin geleceğini bildirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Cemal Çakır geçen gün CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in, “Tarımla Uğraşan İnsanların Değerini Bilin!” başlıkla basında çıkan haberine karşılık basın açıklaması yaptı. Başkan Çakır, Başkan Şahin’e Çine’deki Ege Et satış noktasının niçin kapattıklarını sordu.

Dijital tarım pazarı (DİTAP) ile tohumdan, çatala kadar olan zincir izleneceğinin vurgusunu yapan AK Parti İlçe Başkanı Cemal Çakır, çiftçilerin ürünlerine rahatlıkla pazar bulabileceklerini, tüketicilerin ve esnafın aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebileceğini söyledi. Başkan Çakır açıklamasında, “Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan kovid 19 virüsü sebebiyle gerek ülkemiz gerekse de dünya ülkeleri zor bir süreçten geçmektedir. Öncelikle işbu virüsten biran önce kurtulmamızı temenni ediyor, hastalara şifa vefat edenlere de Rabbim den rahmet diliyorum. Ülkemiz şu anda bu virüse karşı savaşan ve tedbirleri uygulayan en iyi ülkelerden biri olduğu gibi hatta kendisine süper güç diyen devletlere dahi yardım eden ülke konumundadır. Ülkemiz bu virüsle mücadele ederken işçisinden esnafına, memurundan çiftçisine kadar her kesim vatandaşına da sahip çıkmaya ve destek olmaya devam etmektedir. Bu salgın sebebiyle milletimizin hiçbir ferdini kaderine terk etmemiştir. Ak Parti iktidarının Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan tedbir ve başarılı sonuçlarını hazmedemeyen bir zihniyetin ruh haliyle söylenen sözler bunlar. Onlar hükümet başarısız olsun biz de bundan nemalanalım diye bekliyorlardı ama bu sefer de her zamanki gibi beklentileri boşa çıktı, daha da çok beklerler. Bu itibarla Tayfun Şahin’in açıklamalarına bir cevap mahiyetinde açıklama yapma gereği hissettim. Öncelikle 12 ay, 4 mevsim, 52 hafta canla başla çalışan çiftçilerimize ve hayvancılarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Geçen hafta içerisinde Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemir’inin yapmış olduğu açıklama çok nettir, 'Hasat zamanından önce fiyatları açıklayacağız, kimse merak etmesin, tedirgin olmasın, ekmeye, biçmeye, güvenle üretmeye devam edin. Ürününüz tarlada, serada, ettiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak, gerekirse devlet olarak biz alım yaparız' o yüzden benim çiftçi ve hayvancı hemşehrilerime de seslenişim aynı doğrultudadır. Hükümetimizin çiftçi ve hayvancıya verdiği destekleri rakamsal olarak veya maddeler olarak uzun uzadıya açıklamayacağım. Bu zaten herkesin malumudur, ama şu bilinsin ki her gün gerek çiftçi ve hayvancı kesiminin gerekse de diğer kesimlerin Hükümetimiz her daim yanındadır ve yanında da olacaktır. Yeni destek paketleri de yoldadır. Hatta geçen günlerde KİT Komisyonu Başkanımız ve Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaşın’da verdiği müjde bu doğrultudadır. Dijital tarım pazarı (DİTAP) ile tohumdan, çatala kadar zincir izlenecek, çiftçimiz ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilecek, tüketicimiz ve esnafımız aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilecektir.

Ancak her fırsatta gündemde kalmak adına ve sadece eleştirmek için eleştiri mantığıyla hareket ederek kendini üretim, tarım ve hayvancılık konusunda eleştiri yapmaya muktedir gören Şahin’den ilk önce şu soruları cevaplamasını rica ediyorum.

1. Seçim zamanı vaat edilen ege yeme ne oldu, kaç çuval yem üretildi, kaç çuval yem satıldı ve bu yem fabrikasında kaç tane Çineli çalışıyor?

2. Bir çuval yem İzmir’de üretilip kaç TL’ye ege yeme satılıyor?

3. Çineli et üreticileri neden Denizli Et ve Süt Kurumuna gidiyor ve neden İzmir’deki kesim tesislerine gidiyor?

4. Sayın Şahin Ege Et’in kapısından en son ne zaman girmiştir?

5. Çine’deki Ege Et satış noktası niçin kapatılmıştır

Eğer Sayın Şahin en az Hükümetimiz kadar üreticiyi düşünüyorsa ilk önce bunları araştırsın ve üreticimize bunların hesabını versin.

Bu arada sayın Şahin yapılan yatırımları örnek göstererek zihniyetten bahsetmiş ve üç beş inşaat sektör temsilcisini memnun etmekten bahsetmiştir. Yapılan tüm yatırımlar milletimizin yararına ve faydalanmasına yönelik yatırımlardır. Sayın Şahin eğer sadece belirli bir kesimi mutlu etmek için yatırım yapıldığını düşünüyorsa öncelikle bu millete hiçbir faydası olmayan hiç kimsenin yararlanmadığı sözde Sahra Hastanesini kimi mutlu etmek için yaptıklarını anlatsın. Ak Parti’nin tüm yatırımları önce millet önce memleket içindir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nurdoğan Atille
Nurdoğan Atille - 4 yıl Önce

Sayın başkan 3 aydır yem fiyatına kaç lira zam yapıldı süt fiyatına kaç lira eklendi hangi çiftinin yanında hangi esnafın yanında oldunuz bizim mah deki AKP yanlısı insanlara 1000 lira sosyal yardımlaşmadam para dagıtılıyor peki dükkanını kapatan berber kahveci lokanta cı ne halde diye soruyormusunuz ve çinede kapatılan ege etin şubesinden sen şahsına kaç kilo et aldın kapatılmadan önçe

Safet GARİPOĞLU
Safet GARİPOĞLU - 4 yıl Önce

Yüreğinize sağlık Allah mahcup etmesin Başkanım....

SIRADAKİ HABER

banner472