banner488

AK Parti Yönetimi, resmi kurumları ziyaret ediyor

AK Parti Çine İlçe Başkanı ve yönetim resmi kurumları ziyaret ettiler

AK Parti Yönetimi, resmi kurumları ziyaret ediyor
banner496
HABERİN GALERİSİ
AK Parti Ziyaret

AK Parti Ziyaret

Ziyaretlerinin Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle geciktiğini belirten AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Belediye Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile resmi kurum ziyaretlerine başladı. Kurumlardan, Çine Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğünü, Çine Devlet Hastanesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyarette bulundular.   

Çine Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaretlerinde Çine’nin kalkınması, gelişmesi konularına değinen Mehmet Tosun,”Hepimiz Çineliyiz ve Çine için çalışacağız, birlik beraberlik içerisinde Çine’mize hizmetler sunmak, derdimiz Çine’ye hizmet etmek. Tabi bu hep beraber bütün kurumlarla birlikte olarak başarmak, inşallah hayırlı hizmetler yaparız” dedi.

Sıkıntı haline gelen Muhsin Kalkan Ticaret Meslek Lisesinin karşısındaki sinyalizasyon ışıklarıyla ilgili olarak AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Bu konuyla ilgili Karayollarıyla bizzat görüştüm. Karayolları yetkilileri biz bunu direk kendimiz kaldırma gibi bir şansımız yok. Tabi ki bu işin Betgaranti riski de var o ışıklar kaldırıldığında orada bir kaza olduğunda bunun vebalini kimse taşımakta istemiyor. Ama biraz ileride üst geçit yapılmış. Karayolları yetkilileri, Çine Kaymakamlığı ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü bu ışıkların gereksiz olduğu doğrultusunda bize bir rapor verirlerse bu raporu ilgili birimimiz, gönderip onlarda bunu değerlendireceklerini söylediler. Konuyu özellikle size iletmek istiyorum” dedi.

Mehmet Tosun’a ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerine dileyen Çine Kaymakamı Özkan Demir, “Çine Aydın ve Türkiye’nin potansiyeli yüksek olan bir ilçesi. Tarım, madencilik ve turizm yolları üzerindeyiz, istihdam anlamında değerlendirilecek potansiyellerimiz var. Köklü bir ilçe, tarihi bir ilçe inşallah, bu potansiyeli hep birlikte değerlendirmeliyiz” ifadelerini kulandı.

Demir, “ışıklarda ara ara kazalar oluyordu, biz orayla ilgili sıkıntılarımızı Karayollarına yazdık. Tabi yazın trafik yoğunluğundan dolayı kazaların üst üste gelmesi oranın sıkıntı olmasına sebep, vatandaşlarımızın da trafik kurallarına daha dikkatli uymaları gerekir. Karayolları gerekli tüm uyarıları ve trafik levhalarını koymuş” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i ziyarette ettiler.

Ön yargı gözetmeksizin Çine için ne gerekiyorsa yapmamız gerek diyen Tosun, “Çine’ye faydalı olan her şeyde sizlerle, herkesle görüşebiliriz, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda hiçbir ön yargımız yok. Bizim ortak noktamız Çine. Çine için her şeye varız. Bu anlamada inşallah bundan sonra diyalog içinde ve diyalogumuzu kesmeden birbirimize destek olarak, Çine'ye iyi bir şeyler kazandırırız. Biz genelde iktidarız ama yerelde burada iktidar olamadık. Ama yerel ve genel birlikte hareket etmeyince olmuyor bazı şeyler. Çine için beraber hareket edebilmeliyiz. Bu kültürü Çine’de oluşturmalıyız. Çine’ye ilk önce 4 yıllık bir fakülte kazandırmamız gerekiyor. Çine Belediyesi olarak seçimlerden önce derslik için üniversiteyle protokol imzaladınız. Bu konuyla birlikte hareket edelim, kamuoyu oluşturalım, nereye gidilmesi gerekiyorsa birlikte gidelim bunları beraber göğüslersek Çine’mizin hayrına olacağını düşünüyorum” dedi.

Hayırlı olmasını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Seçim döneminde de vatandaşlarımıza biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyız ama seçimlerden sonra herkesin belediye başkanı olmak istediğimizi söylemiştik. Seçimler geçti hayırlısıyla, parti rozetimizi bir kenara çıkarıp koyduk, bir daha ki seçimlere nasip olursa tekrar takarız. Bundan öncede hep beraber çalışmıştık. Bundan sonrada aynı şekilde devam ederiz. Burada sadece yerel ile ilgili bir şeyler yapılmıyor. Genelden de bir şeyler gelmesi lazım, birlik olursak Çine’ye faydalı olabiliriz. Ben hiçbir zaman kısır çekişmenin içinde olmak istemedim, sizleri ziyaret etmeyi düşünüyordum. Genel iktidarla çözülmesi gereken çeşitli sorunlarımız var. Bende size geleyim bunları görüşelim. Ankara’dan Çine’ye bir şeyler getirmek çabasındayız, işte 4 yıllık fakülte için bu güne kadar girişimlerde bulunduk. Ama hep rektörlükten şu cevabı aldık 100 bin nüfusun altındaki ilçelere 4 yıllık fakülte açmıyoruz dediler. Yine girişimde bulunalım, elimizden geldiğince bu işin sonu olumsuz cevap aldık diye arkasını bırakmak gibi bir niyetimiz yok, keşke olabilse gelecek fakültenin ilçemize ne kara çok katkı sağlayacağını hepimiz farkındayız, bilincindeyiz. Bunların haricinde de biz burada olduğumuz için bize çok sorun geliyor, bizde bu sorunları size aktarırız. Sizinle birlikte çözmemiz gereken sorunları birlikte çözmeye çalışırız. Mesela ilk başta bir otopark sorunumuz var, Büyükşehir Belediye’si bize yer gösterin Çine’ye otopark yapalım dediler. Baktık çeşitli yerlerde yer gösterdik ama bir türlü buna çözüm bulamadık kimi uzak kimi yakın, otogarın önüne bir kavşak olması lazım Karayollarının da sınırları var belli kavşaklara belli mesafeleri var,  gidelim bu sorunu bir çözüm bulalım. Çine için hep beraber sorunlarımıza çözüm bulmak için çalışırız. Ayrıca Adliye Binası içinde girişimlerde bulunalım, bina yanı sıra lojmanda olması gerektiği için büyük bir alan olması gerek buna da bir çözüm bulalım” dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472