banner488

AK Parti İlçe Başkanı Tosun’dan Cezaevi Açıklaması

AK Parti İlçe Başkanı Tosun’dan Cezaevi Açıklaması
banner496

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, yeni cezaevi yapımı ile ilgili çalışmaları anlatarak spekülasyon ve dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini söyledi.

Cezaevi ile ilgili basın açıklaması yapar Başkan Tosun, son günlerde cezaevi ile ilgili yapılan açıklamalarda CHP’lilerin uzaydan gelmiş gibi garip açıklamalarını hayretle okuduklarını söyledi. Başkan Tosun açıklamasında; “Son günlerde Çine’ye yapılması planlanan cezaevi konusunda Kamuoyuna yalan yanlış açıklamalar yapıldığını şahit oluyoruz. Özellikle CHP İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerinin her zaman olduğu gibi uzaydan gelmiş gibi garip garip açıklamalarını hayretle okuyoruz. Kamuoyunun yaşanan süreci doğru bir şekilde bilmesi açısından bu açıklamayı yapmamızın kaçınılmaz olduğunu görüyoruz.

Şöyle ki; Çine’ ye yapılması planlanan cezaevi süreci 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra ülkemizde yaşanan cezaevlerindeki doluluk, hükümlülerin yaşam koşullarının düzeltilmesi gibi nedenlerle yeni cezaevleri yapılması gündeme gelmiş, Milletvekilimiz Kit Komisyonu Başkanımız Sayın Mustafa Savaş’ın dönemin Adalet Bakanı ile görüşmesi, bir cezaevinin Aydın’a ,Çine’ye kazandırılması düşüncesiyle yaklaşık iki buçuk sene önce başladı. Önce hızlı bir şekilde bir taraftan Milletvekilimiz, bir taraftan dönemin Kaymakamı, bir taraftan AK Parti İlçe Başkanı olarak şahsım ilçemizin önde gelen STK Başkanları, kanaat önderleri, bürokratları, Belediyesi, halkımızın değişik katmanlarındaki kişilerle istişare süreci gerçekleştirilmiş, oluşturacağı istihdam, çalışacak olan memurların ve gardiyanların ilçemize katkısı, cezaevinin iaşesinin ilçemizdeki esnaflardan temin edilmesi, Jandarmasının büyütülmesi, ziyaretçilerinin ilçemiz ekonomisine katkısı, her geçen gün nüfusu azalan, kan kaybeden ilçemize sağlayacağı ekonomik ve nüfussal (nüfusumuz 50.000 nin altına düştü ve seçim öncesi kampanyalar düzenlendi ikametgahları Çine’ye alın diye) faydalar, manavımıza, marketçimize, bakkalımıza, boş konut sahiplerimize, şoför esnafımıza, kafe işleten işletmelere, lokantalarımıza yapacağı katkı göz önünde tutularak görüşme sağlanan bütün kesimlerin olumlu görüşüyle başlatılmıştır. İlk önce Kaymakamımız başkanlığında, Belediye, Kadastro, Milli Emlak, cezaevi savcılarımız, ve diğer kamu kuruluşlarındaki yetkililerden oluşan bir komisyon görevlendirilmiş, yer arama çalışması başlatılmıştır. Meralar, hazine yerleri, Belediye yerleri taranmış, arazi incelemeleri yapılmıştır. İlk önce belirlenen Karahayıt mahallemizin alt kısmında bulunan Cumhuriyet mahallemizdeki mülkiyeti Çine Belediyesine ait, Madran sporun tesislerinin arka kısmındaki, Fatma Öz Anaokuluna yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan, atış alanı olarak kullanılan yaklaşık 130 dönümlük arazi, Karahayıt mahallesinin merasının bir kısmı da kullanılarak belirlenmişti. Savcılarımız tarafından cezaevi yapımına uygun olarak düşünülen, bizim de yer olarak Çine ye daha çok katkısının olacağını düşündüğümüz alandı. Bu alan, yerleşim yerlerine uzak, ziyaretçilerin Çine içinden geçerek ulaşabileceği bir bölge idi. Ne yazık ki gerek şahsımızın ısrarı, gerekse ilçe Kaymakamımızın ısrarı, STK Başkanlarının araya girmesi sonuç vermemiş, CHP İlçe Başkanıyla da görüşülmesine rağmen, sırf siyasi kaygılardan dolayı, Tıpkı Hükümet Konağı konusunda olduğu gibi Belediye Başkanı ikna edilememiş, bu yatırımın buraya kazandırılması Belediye Başkanı tarafından engellenmiştir.

Hükümet Konağı konusu dedik, o konu gündeme geldiği zaman da yine Belediye Başkanına ziyaret ederek, şehrin gelişimini, şehir merkezinin sıkışıklığının giderilmesini düşünüyorsanız Hükümet Konağının Belediyenin önereceğiniz bir alana yapılması hususunda destek olacağımızı ilettik. Bir süre sonunda Belediye Başkanının Hükümet Konağının yine yerinde kalması yönünde görüş bildirmesiyle , bu defa gelin Hükümet Konağının arkasındaki Belediye Dükkanlarını yıkarak ,binaları geriye yaslayarak, Belediyeyi de o bölgeyi alarak, meydanı genişletelim, altı otoparklı (U) biçiminde bloklar yerleştirerek, yol planlamalarını da kapsayan bir teklifle kendilerine gittik. Yine Belediye Başkanı siyasi kaygılarla Belediye dükkanlarının bu planlamaya dahil edilmesini izin vermeyerek, Hükümet Konağı yapılsın ,sonra biz yine düşünürüz ,yine bakarız gibi cevaplar vermesi üzerine, Hükümet Konağı planlaması, mevcut binanın arka kısmındaki, Belediye dükkanlarıyla aradaki alanda planlanmış, inşaat bittikten sonra mevcut Hükümet Konağı binası ve Emniyet Binası yıkılarak meydanın genişlemesi düşünülmüştür. Bütün Kamuoyunun bilgisi dahilinde yeni Hükümet Konağı Binası inşaatı başlamış devam etmektedir. Bu konunun değerlendirmesini Kamuoyunun vicdanlarına bırakıyoruz.

Yine Cezaevi konusuna geri dönecek olursak, yukarıda bahsi geçen yer Belediye Başkanı tarafından engellenince, Komisyon yeni yerler aramaya başlamış, Evciler, Yağcılar, Kuruköy, Akçaova, Sarıköy, Umurköy, Kabataş, Kahraman Köy mahallerinde bulunan meralar ve Hazine yerleri incelenmiş, en sonunda Mera vasfı kaldırılarak Hazineye devredilen Karakollar ile Yolboyu arasındaki bahsi geçen yer gösterilmiştir. Bu yer de dahil üç seçenekli yer tespiti yapılmış, dosyaları hazırlanarak Bakanlığa Savcılarımız tarafından iletilmiştir. Bakanlık tarafından bu yer onaylanmış, mera vasfı kaldırılarak yer tahsisi yapılmıştır.

Yukarıda uzun uzun anlattığım bu sürecin CHP İlçe Başkanının bahsettiği gibi, neresi sessiz sedasız götürülmüş, neresinde görüş alınmamış, niye halkı cezalandırmak gibi bir düşüncemizin olduğunu iddia etmiş, neden başka cezaevi yapılacak başka yer mi yoktu diye sormuş, nasıl bilgi verilmemiş, niye üsluba dikkat etmeden Halkımıza atılan büyük bir kazık bu düşüncelerine kapılmış anlamak mümkün değil. Sayın İlçe Başkanı merak etmesin. Ona bu cezaevi konusunda işi açısından çok ekmek çıkar… Yıllardır bir eserinin olmadığı köyüne devasa bir yatırım geliyor. Yoksa ilçe Başkanın mahcubiyetinden midir, kıskançlığından mıdır, yoksa köyünün kalkınmasını istememesinden midir bu itirazı. Ayrıca İlçe Başkanı hapsetme oranlarından bahsetmiş. Ne yapacaktık yani; ülkemizin her tarafından saldırıyor, PKK ile bir taraftan mücadele ediliyor, içerde bir sürü hain var, FETÖ terör örgütü üyeleri 250 vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce vatandaşımızı yaralanmış, devlet iyi aferin güzel yaptınız deyip salıverecekti de seçimlerde birlikte hareket ettikleri, ittifak kurdukları kesimler hapse tıkılmasın. Bu işler o kadar ucuz değil. CHP li, bir Belediye Meclis üyesi çıkmış, neymiş efendim, cezaevi yapılırsa PKK ve HDP İlçemize gelirmiş. Sanki geçen seçimlerle ittifak yapan kendileri değil de bir başkası… Aynı gurubun yıllardır çevreci kesilip de, Doğalgaz çevrim santraline karşı çıkıp, buralarda nasıl eylemler yaptığı hafızalarımızda. Bugünlerde aynı guruplar Jeotermal Kaynakların çevreye verdiği zararlardan ötürü toplantı üstüne toplantı yapıyorlar. Ama ülkemizin dört bir yanında ormanlar yakıldı bu yaz ve bunu terör örgütü PKK üstlendi. Aynı çevreci kesilen kişilerden bu konuyla ilgili bir açıklama duyamazsınız. Niye? Çünkü orada ittifak var. İnsanların akıllarıyla dalga geçmesinler… Neymiş yandaş müteahhitleri zengin etmek için bu cezaevleri yapılıyormuş. Yirmi senedir yerelde iktidar olan CHP’li Belediyenin nasıl yanlı ihaleler, adrese teslim ihaleler yapıp da, kimleri zengin ettiği herkes tarafından bilinmekte bu ilçede. İlçe Başkanının aklına yeni gelmiş; Turizm yolu varmış ilçemizde. Bu turizm yolundan yararlanmak için ne yaptılar 20 senedir. Fabrika gelmesi gerekiyormuş. İlçe başkanı İlçemizde Fabrika istiyormuş istihdamı artırmak için. Siz elinizdeki altın yumurtlayan tavuk olan su Fabrikasını bile birilerine peşkeş çektiniz ve batırdınız. Siz istihdam konusunda hangi projeleri ürettiniz yıllarca. İlçe nüfusu her geçen gün erirken sadece seyrettiniz. Bizim önceki dönem İlçe Başkanlarımız, önceki dönem milletvekillerimiz OSB derken dalga geçtiniz. Yine son dönemlerde istihdamın OSB eliyle arttırılması konusunda milletvekilimiz sn. Mustafa Savaş’ın çabalarını görmezden geldiniz. Sizden alkış beklemiyoruz ama… Biraz kabul edin ve biraz olsun takdir edin. Sizin vekillerinizin bu ilçede bir tek çivisi bile yok.

Yine ilçe Başkanı her açıklamasında tarıma değiniyor. Sanki tarımın bütün sorunlarını kendileri çözüyormuş gibi… Mısır fiyatlarından bahsediyor. Bu millet size inanmıyor, itibar etmiyor. Seçim döneminde Genel Başkanınızın meydanlarda, kazandığımız belediyelerden hiçbir çalışanın işten çıkarılmayacağına dair, kimsenin ekmeği ile oynanmayacağı dair namus sözleri vardı. Seçimlerden sonra Çine Belediyesinden ve medyadan takip ettiğimiz kadarıyla birçok CHP’ li Belediyeden çalışanların işten çıkarıldığı şahit olmaktayız. İşte seçim döneminde başka, seçimlerden sonra başka. Yine Genel Başkanınızın İlçemize ziyareti sırasında CHP’ li belediyelerde oy verdi, oy vermedi diye, şu partili, bu partili diye ayırt etmeksizin Belediye Başkanlarının bütün herkese eşit, adil, tarafsız hizmet etmesi gerektiğinden bahsediyordu. Sizin Belediye Başkanınızın seçimlerden sonra nasıl cadı avı yaptığını, Cumhur İttifakı konvoylarına katılanları, oy verenleri, rengini belli edenleri nasıl eziyet ettiğini ,işyerlerinin önüne dubalar koyarak oy vermedi diye nasıl cezalandırmaya çalıştığını siyasi anlayışımız gereği utanarak seyrettik. Sizin anlayışınız bu. Onun için de yıllardır iktidar olamadınız ve olamayacaksınız. Tarımda yaşanan dönemsel sıkıntıları biliyoruz. Bu güne kadar oluşan sorunları nasıl çözdüysek bundan sonra da yine biz çözeceğiz. Bu ülkede Hayvancılık ve tarımın altın yılları da yaşadı. Global bir dünyada yaşıyoruz. Ülkeler birbirlerinden etkileniyor. Dönemsel sıkıntılar yaşanıyor. Biz 2002 de iktidara geldiğimizde bu ilçedeki hayvan sayısını da biliyoruz. Şimdi de biliyoruz. Biz 2002 de bu ilçede traktör sayısını da biliyoruz. Şimdi de biliyoruz. Çiftçilerimizin 2002 deki durumunu da biliyoruz. Şimdi geldiği noktayı da biliyoruz. Çiftçimizin girdi maliyetlerini düşürmek için Çine Ovasında Sulama Barajları, toplulaştırma, sulama şebekesi, yollar, kanallar, dere ıslahları gibi trilyonluk bir sürü yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bütün bu yatırımlar çiftçimizin daha rahat tarım yapmasını sağlamak için yapılan yatırımlar. Ayrıca hükümetimiz tarımda ve hayvancılıkta bir sürü destek ve hibeleri, faizsiz kredi imkanlarını çiftçilerimizin kullanımına sunmaktadır. Çiftçimiz hiç endişe etmesin. Oluşan bütün dönemsel sorunlar çözülecek.2023,2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan Cumhur ittifakı iradesiyle ülkemizin geleceği daha güzel olacak. Daha müreffeh olacak.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472