banner488

AK Parti İlçe Başkanı Tosun, “Milletimizin İstemediğini Yapmadık”

AK Parti İlçe Başkanı Tosun, “Milletimizin İstemediğini Yapmadık”
banner496
AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, ‘Zeytinlik, kıyılar ve meralarla ilgili düzenleme’ hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’e; “Biz parti olarak milletimizin istemediği hiçbir değişikliği bu güne kadar yürürlüğe koymadık” diyerek yanıt verdi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun basın açıklamışında şunları söyledi; ”Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ,üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen “Üretim Reform Paketi Tasarısı” olarak hazırlanan ve  “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ nın 2.,3. ve 4. maddelerinde zeytincilikle ilgili düzenlemelere ilişkin”, ‘Zeytinlikleri talana açacak girişim’ olarak nitelendirdiği bir açıklaması olmuştur. Malum tasarı önce komisyona geri çekilmiş, sonra da zeytincilik ile ilgili kısım taslaktan çıkarılmıştır.

Başbakanımızın dediği gibi biz parti olarak milletimizin istemediği hiçbir değişikliği bu güne kadar yürürlüğe koymadık. Ancak bu konuda gerek Başbakanımızın gerekse Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyonu sözcüsü milletvekilimiz Mehmet Erdem’in kamuoyuna yaptığı açıklamaların ışığında milletimizin bu haksız ithamın karşısında bazı gerçekleri bilmesi gerekmektedir.Öncelikle bu tasarıdaki amaç 26.01.1939 yılında yasalaşan ,1995 yılında revize edilen 3753 sayılı yasadaki boşlukları ortadan kaldırmak, uygulama ile ilgili bir çerçeve çizmek ve teknolojik gelişimlere ve günün şartlarına göre bir güncelleme yaparak, uygulamada oluşan sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışmaktı.

Değişime ,dönüşüme ve gelişime karşı olan bu zihniyet tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi yine hortlamış, bastırılmış gezi zihniyetini dışa yansıtmıştır. Gezi olaylarında günlerce 3-5 adet ağaç sökülecek diye eylemler, yürüyüşler yapan bu zihniyet, Aydın Kent meydanındaki düzenleme sırasında oradaki ağaçların sökülmesine ,meydanın beton yığını haline dönüşmesine, büyük saksılar içinde ağaçlar dikerek, yeşil halılar serilerek yeşillendirilmeye çalışılmasına ,bu kıyıma hem vesile olmuş, hem destek olmuş, hem de ses çıkarmamıştır. Aynı şekilde Çine otogarı yapımı sırasında otogarın önündeki ağaçların katliamına Zeytin konusunda gösterdiği hassasiyeti göstermemiştir. Aynı zihniyet Büyükşehir’in ve CHP li ilçe Belediyelerinin bazı ilçelerde imar planı revizyonu adı altında zeytinliklerin imara açılarak talan edilmesine sessiz kalmıştır.

Yukarıda anlattığım bu olayları, bir zeytinci çocuğu olarak, rakamların diliyle ve ülke genelinde zeytinciliğe dekar başı verdiği desteklerle, 2002’de 620 bin hektar olan zeytin üretim alanını,2017 başında 845 bin hektara yükselten, yine 2002’de 101 milyon 600 bin olan zeytin ağacı sayısını,172 milyona yükselten,15 yılda yüzde 72 artırım sağlayan, zeytin üretimini 640 bin tondan, 1 milyon 730 bin tona arttıran, sofralık zeytin üretiminde Avrupa’da ve dünyada ikinci, zeytinyağı üretiminde dünya beşincisi yapan, Aydın’da 2002 ‘de 1 milyon 479 bin 580 dekar olan zeytin alanlarını, 2016 yılı rakamlarına göre 1 milyon 552 bin 722 dekara çıkaran, yine Aydın’da 2002 de 21 milyon 781 bin 824 adet olan zeytin ağacı sayısını 24 milyon 978 bin 856 adede çıkaran, sadece Çine’de 4 milyon 19 bin 920 TL. organik zeytin desteği,3 milyon 375 bin 413 TL. Zeytinyağı fark ödemesi ve 3 milyon 113 bin 413 TL. mazot ve gübre desteği olmak üzere toplamda 10 milyon 508 bin 746 TL. zeytinciye destek sağlayan bir Hükümetinin İlçe Başkanı olarak zeytin ve zeytin üreticisine verdiğimiz önemi gönül rahatlığı ile anlattığımın bilinmesini istiyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472