banner488

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi
banner496

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi’ne 415 delege sandık başına gitti. AK Parti Çine İlçe Başkanlığı’na tek liste ile gidilen seçimde Mehmet Tosun ilçe başkanı seçildi.

AK Parti Çine İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirilirken, tek aday olan mevcut İlçe Başkanı Mehmet Tosun yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Ak Parti 6. olağan ilçe kongresi, bugün saat 11.00'da Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Kongreye; Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve MKYK Üyesi Milletvekili Mustafa Savaş, il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire ve kurum müdürleri, muhtarlar, partililer, delegeler ve davetliler katıldı. Kongre, divan başkanlığına AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, divan başkan yardımcılığına Veysel Tetik, katip üyeler Ferya Yıldız, Celalettin Kocamaz ve Sezai Demir seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın hemen başında, AK Parti Hükümetinin Çine, Aydın ve ülke genelinde yaptığı hizmetleri slayt gösterileri izlenerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın ve diğer yetkililerin göndermiş oldukları mesajlar okundu.

“Yoğun Günlerin Arifesindeyiz”

AK Parti İlçe mevcut Başkanı Mehmet Tosun yaptığı konuşmada, “ Dolu dolu yaşadığımız bir üç yılı geride bıraktık, şimdi daha da yoğun günlerin arifesindeyiz. İlçe yönetimi olarak 22 Kasım 2014'de göreve geldik. Teşkilatımızda önce üye güncellemeleri ve mahalle teşkilatı yenilemeleri, değişimlerini gerçekleştirdik. 2 genel seçim, bir referandum, birde hain bir darbe teşebbüsü yaşadık. Demokrasi nöbetleri tutarak, yürüyüşler düzenleyerek gereken tepkiyi gösterdik. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 36, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 41, referandumda da yüzde 40 EVET oyu ile Aydın’ımıza, partimize katkıda sağladık.  Allah’a şükürler olsun ki İl Teşkilatımızın ve milletvekillerimizin desteği ile tüm teşkilatımızla birlikte ilçemizde partimizi belli bir noktaya getirdik. Bu yoğun süreçte bizlere hep destek olan İl Teşkilatımıza, milletvekillerimize, birlikte görev yapmaktan onur duyduğum ana kademe yönetim kurulu üyelerime, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerine, mahalle başkan ve teşkilatlarıma azimle çalışmalarından, gayretlerinden ötürü huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedef AK Belediyecilik, AK Hizmet”

Göreve başladığından bu güne kadar yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri anlatan Başkan Tosun, “İlçemizde bu süreçte yine milletvekillerimizin desteği ile TOKİ, doğalgaz, Sosyal Hizmet Merkezi, özel eğitim sınıfları, Anaokulu, öğrenci yurtları, okullar, köprü ve halı sahalar kazandırdık bu dönemde başlayan Gökbel Barajı, arazi iyileştirme çalışmaları, (toplulaştırma), dere ıslahları, Çine ve Koçarlı Ovası sulama şebekesi çalışmalar halen devam etmektedir. İnanıyorum ki 2018 yılı ilçemizde yatırım yılı olacaktır. Çünkü Hükümet Konağı, 100 yataklı Devlet Hastanesi, cezaevi, Fen Lisesi, Sosyal Güvenlik Kurumu binası, Toplum Sağlığı binası şu anda temeli atıldı, mahallelerimizin isteği olan göletler ve tersip bendleri, Gürlen Barajı gibi yatırımların temeli atılarak bir kısmı bitirilecek. Hızla büyüyen ve gelişmekte olan OSB büyük bir iş kapısı imkanı sağlayacak. Ancak sıkıntımız şudur Büyükşehir yasasından sonra 2014 yerel seçimleri sonrası Özel İdareler kapatılıp, yetkileri Büyükşehir’e ve ilçe belediyelerine devri baş gösterdi. Sebebi Büyükşehir'in ve ilçe Belediyesi'nin buralara yeterli hizmeti götürememesi. Çünkü  muhtarlarımız ve vatandaşlarımız sorunlarını özel idare eliyle çözebiliyordu. Şimdi ise muhatap bile bulamıyorlar. ASKİ ve ilçe belediyesi birbirine durmadan pas atıyorlar. Belediye yetkilileri hala sıkıntının Büyükşehir yasasından kaynaklandığını söyleyip duruyorlar. Ama sıkıntı kendilerinde. Her gün gazetelerde, yazın içme suyu sıkıntısı çeken mahallelerin, kışın çamur deryasına dönüşen yolların haberlerini görüyoruz. Mahallelerden bize gelen taleplerin ki çözülemeyecek talepler değil, büyük bir çoğunluğu neredeyse yüzde doksanı belediyelerin yetki alanında olan konulardan oluşuyor. Çözüm ne peki? Çözüm hep beraber inanarak, çalışarak 2019 seçimlerinde belediyeleri kazanarak, bu hizmetleri hızlı bir şekilde götürmek Aziz milletimize AK belediyeciliğin AK hizmetleri ile buluşturmak” şeklinde konuştu.

“Biz Bir Olalım, Diri Olalım”

Çine’de şu anda 2019 yerel seçimlerinde AK Parti doğru belediye başkan adayı ve doğru belediye meclis listesi ile seçimi kazanır algısı oluşmuş diyen Başkan Mehmet Tosun, “Ama yeter ki biz kendi dedikodumuzu yapmayalım. Yeter ki biz benim dediğim yapıldığında her şey güzel, yapılmadığında her şey kötü, ben varsam her şey iyi, ben yoksam her şey kötü mantığından kurtulalım. Yeter ki biz teşkilatlarda görev almayınca küsmeyelim Çünkü bu dava ya hizmet sadece teşkilatları da yapılmıyor. Yeter ki birbirimize inanalım, birlikte çalışalım, birbirinize sevelim. Yeter ki biz duygusal davranmadan aziz milletimizin istediği adayları bulup, çıkarıp, aday yapalım. Bu güç, bu irade, bu inanç, bu Azim bizde mevcut. Yeter ki biz bir olalım, diri olalım. Hep beraber bütün hesaplarımızı kapatalım. 2019'da belediyeleri kazanarak aziz milletimize hizmet etme zevkini ve keyfini hep beraber yaşayalım. Biz bunu başarabiliriz. Kalbimizi, gönlümüzü, kapımızı, kollarımızı herkese açalım. Ben inanıyorum ki 2018 yılı sağın kalesi olan Çine’miz de, bütün eski sağ seçimin AK Parti çatısı altında buluşma yılı olacak ve yine inanıyorum ki 2019 yılı ilçemizde belediye de değişim ve dönüşüm yıl olacak. Çine Belediyesi olarak Ak belediyeciliği milletimizle buluşturma yılı olacak. Buna kalben inandım. Benim hep şöyle bir tezim var;  şu anda 6 bin 395 üyemiz var, her üyemiz kendi oyunun yanına en az iki oy daha getirse biz Çine'de girdiğimiz her seçimi kazanırız. Üyelerimiz bunu yapabilir, başarabilir Çünkü hepinizin üzerine tarihsel süreçte büyük bir vebaldir. Bunu böyle görmek gerekiyor. Bu vesileyle şu an sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için Afrin de olan Kahraman Mehmetçiğimizin Allah yardımcısı olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-i Cemil diliyorum. Katılımlılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Genel Kurulda AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve İl Başkanı Ahmet Ertürk de yaptıkları konuşmalarda TSK’nın Afrin harekatının önemine değinirken partililerden 2019 yerel seçimlerinde Çine Belediye Başkanlığı'nın kazanılması için daha çok çalışılmasını istediler.

“Çine, Aydın İçin Önemli Bir Nokta”

Çine, Aydın siyasetinin kantarının tutulduğu yer olduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine kantarı ne tarafa eğdirirse, orada o parti seçimlerde neticeye ulaştığını söyledi. Vekil Erdem, “ Çine Demokratların kalesiydi. Ne oldu bilmiyorum. Bu sosyolojik ve siyasal bir meseledir. Yıllarca sağın kalesini CHP’ye kaptırılmasının sebepleri bir kez daha gözden geçirilmeli. Burada AK Parti kadrolarında eksiklerimiz var muhakkak. Adnan Menderes'in kemiklerini sızlatırcasına CHP’ye Demokratların nasıl oy verdiğini de bir kez daha düşünmemiz gerekli. Çine’de 2019’da Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Allah’ın izni ile Çine’yi asli unsuruna, aslına döndürmemiz lazım” dedi.

Gönüllere Gireceğiz””

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Ankara’dan, Aydın’a hizmet getirmek adına üç milletvekilimiz olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Duygusal davranmadan bu davaya hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Duygusal davranma lüksümüz yok, bir ve beraber olma dönemi, omuz omuza vereceğimiz günler bugünler. Şimdi yeni bir Türkiye, demokrasisi ile ekonomisi ile ordusuyla çok güçlü bir Türkiye var. Kararlı dik duruşu var. Adam gibi adam milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var. Bu topraklar üzerinde hayal kuranlar bedelini ödemeye hazır olsun. Allah’ın izniyle 2019 giden yolda çok önemli başarılar elde edeceğiz. Başarı hikayesini yazacağız. İnşallah 2019 Mart’ta AK Parti bayrağını Çine’de dalgalandıracağız. Gönüllere gireceğiz teşkilatımız sayesinde.  Ben bunu kabul edemiyorum nasıl Çine gibi bir ilçe göç verir? Benim burada doğan çocuğum başka yerlerde hayatını kazansın bunu kabullenemiyorum. Yatırım hamlelerini başlattık Çine OSB’de doluluk oranı yüz yüze çıkardık ve bin dönümlük genişleme ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok iddialı söylüyorum 3 yıl sonra Çine’yi kimse tanıyamayacak, gelişmiş, kalkınmış, kendine yeten bir ilçe olacak. Enerji Bakanımızdan rica ettik 2018 yılında 3 bin 500 hane doğalgazı kullanmaya başlayacak. Söz verdik yerine getirdik. Çok arzuladığım Aydın- Çine Demiryolu Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İLÇE YÖNETİM KURULU (ASİL); Kongrede yönetimin ibrasının ardından tek liste halinde yapılan seçimlerde Mehmet Tosun başkanlığındaki Çine Ak Parti İlçe Yönetimi: İbrahim Ecer, Kenan Şahin, Özcan Açıkgöz, Akın Şahin, Ergüven Özcan, Ercan Türkoğlu, Nurhan Mutlu Gözkaya, Orçun Aladağ, Efraim Çayır, Mehmet Kazım Coşar, Mutlu Menderes Eşiyok, Mehmet Sezer, Nermin Dişçi, Hande Ulu.

İLÇE YÖNETİM KURULU (YEDEK); Sami Çay, Bilal Cesur, Mustafa Dönmez, Musay Sulargil, Tuğrul Tosun, Muammer Deniz, Nilgün Akalın, Nejdet Yıkılmaz.

İL KONGRE DELEGELERİ (ASİL); Mehmet Tosun, Celalettin Kocamaz, Mehmet Türkoğlu, İsmail Çerçi, Yücel Eşiyok, Veysel Tetik, Muhammet Doğan, Mehmet Sezer, Muammer Abbak, Fevzi Eryalçın, Bircan Kömürcüoğlu, Enver Gökbel, Salih Özay, Hasan Yıldız, Erkan Gökaslan, Mesut Coşkun, Abdülkadir Akalın, Serkan Sevinç, Dudu Nurten Payza, Muammer Karadeniz, Abdullah Afşin, Ahmet Şahin Yalın, Emir Ayşe Cingöz, Ahmet Zeki Pazar, Orkun Payza, Nail Madran, Kazım Can, Ali Tarhan, Sezer Çetin, Erkan Özkaya, Kayhan Güney, Erden Kaya, Ferya Yıldız, Erol Uzun, Ekrem Dinçer, Celal Üpbül, Ahmet Alp, Cemal Çakır.

İL KONGRE DELEGELERİ (YEDEK); Ahmet Yaldız, Önder İçen, Hilmi Uslu, Zeki Akbay, İsmail Aydoğdu, Kemal Kocabıyık, Mehmet Taşcan, Yüksel Tetik, İsmail Türkoğlu, Ali Rıza Uzun, Sabahattin Kocabıyık, Ali Kahraman, Kamil Akşit, Kadir Aykın, Cevdet Aslan, Bekir Abalı, Feride Kocabaşoğlu, Mehmet Bal, İsmail Örgüt.










































Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472